Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimořádný divácký ohlas moderní romantické pohádky Pretty Woman (1990) po devíti letech znovu svedl dohromady oba hlavní protagonisty filmu Julii Robertsovou a Richarda Gerea s jeho režisérem Garrym Marshallem. Plány na natočení druhého dílu Pretty Woman kolovaly Hollywoodem už od počátku devadesátých let, ale nikdo se nemohl shodnout na tom, o čem by vlastně pokračování mělo vyprávět. Proto nakonec Nevěstu na útěku (1999) s Pretty Woman spojují pouze ona tři zmíněná jména a žánr romantické komedie. Jejími hrdiny jsou poněkud splašená nevěsta Maggie Carpenterová a newyorský sloupkař Ike Graham. Maggiina historie několikanásobných útěků od oltáře zaujme novináře natolik, že o ní napíše článek. Neověří si však všechna fakta a hrozba soudní žaloby ho stojí místo (šéfovou mu nedělá nikdo jiný, než jeho bývalá žena). Je nabíledni, že následné „ověřování faktů“ oba protagonisty natolik sblíží, že nakonec dojde k další svatbě, která se snad už obejde bez nevěstina útěku. Anebo ne? ... Snímek se odehrává v marylandském městě Berlin, kde se také natáčel. Ve vedlejších rolích se objevují další známí herečtí představitelé Joan Cusacková (kadeřnice Peggy), oblíbený Marshallův herec Hector Elizondo (fotograf Fisher) a manželka Toma Hankse Rita Wilsonová (Ikeova exmanželka Ellie). Režisér Garry Marshall se ve filmu mihne, jak je jeho zvykem, při zápase na baseballovém hřišti, stejně jako se v nejrůznějších epizodkách představí členové jeho rozvětvené rodiny. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (229)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Baví mě ty negativní reakce, ačkoli je to naprosto stejně přeslazená romkom jako Pretty Woman a navíc překvapivě s poněkud realističtějším základem. Na Richarda beru, Julča hraje velmi dobře zase někoho úplně jiného, než obyčejně, nejde v žádném případě o kopii Vivian, takže co řešíte? Že princ nakonec dostal nabídku k sňatku od princezny? Bóže. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jeden z důvodů, proč široká divácká veřejnost svého času začala nadávat na romantické komedie. Tisíceré reprízy v televizním odpoledni, nemožný diblík Julia, nepochopitelně sešlý Gere a za režií unavený Marshall s minimem svěžích nápadů. Nejvíc mě zaráží, že se Nevěsta prakticky vymyká žánru. Romantika v ní absolutně nefunguje a vtipná je skoro omylem. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie s pohlednými a sympatickými herci, jistou dávkou humorného nadhledu a lehce naivní sladkou romantikou. Sympatická je humorná stránka, bohužel příběh o osudovém setkání a pochopení lidské duše ženy je idealisticky naivní romantismus o vznešenosti a čistotě ryzí lásky. Svérázná obchodnice se železářstvím Maggie Carpenter (pohledná Julia Roberts s opravdu širokými ústy) se snaží o normální maloměšťácký život s partnerem. Ale všechny připravované svatební obřady končí katastrofou z důvodu uvědomění si vlastního strachu z nechtěného budoucího života. Bez čisté lásky a sebeuplatnění v soukromém i společenském životě. Vyhozený sloupkař Ike Graham (Richard Gere) se snaží dokázat pravdivost svého sloupku a pozná fascinující ženu, kterou jako jediný dokáže pochopit a zahrnout vším potřebným, co ona v partnerském a manželském svazku potřebuje. Jak dojemné, jak naivní a svým způsobem odpudivé. Z dalších rolí: Maggieina kamarádka Peggy Flemming (Joan Cusack), Ikeův kamarád a bývalý spolupracovník Fisher (Hector Elizondo), Ikeova bývalá manželka a šéfredaktorka Ellie Graham (Rita Wilson), Maggienin ironický otec Walter Carpenter (Paul Dooley), Maggienin snoubenec a školní sportovní trenér Bob Kelly (Christopher Meloni), a bývalý Maggienin snoubenec a kněz Brian Norris (Donal Logue). Romanticky zasněné duše idealistického nalezení pravé lásky dostávají svou dávku manifestu o čisté a ryzí lásce. Nehledě na slabý až slaboduchý příběh, který do malé míry zachraňuje alespoň určitý prvek humorného nadhledu. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Neromantická romantická komedie, se kterou se Garry Matrshall vrátil ke dvojici jenž proslavila jeho Pretty Woman, ovšem původní náboj se ztratil kdesi na hranicích dvou Moldavských vesniček. Ta sladká naivita a jemné romantické opojení jímž Julia Roberts disponovala v Pretty Woman tady absolutně chybí a spíš si na něj chce hrát, než aby z ní vyzařovalo. Ani Richard Gere, jenž jest jinak velmi charismatickým hercem tady nechal své charisma v křesle s důchodkama. Takže tudíž vlastně dostáváme mix slabé komedie, postrádající tu třebas minimalistickou romantičnost a pokusu o ten takzvanej doják, jenž spíš podojí krávu než dojme diváky. I přes tahle negativa odevzdávají herci celkem slušné výkony a ze scénáře jednoduchého jak dekor na mém spodním prádle dostávají maximum. Jo kdyby se Marshall nesnažil kopírovat Pretty Woman jenž kdysi udělala díru do světa, mohlo to být slušné pokoukání. Takže dávám uslintané dvě hvězdičky, neb mi místy trochu poklimbávala očka a pes mi voslintal ruku :o) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Newton Howard: 1. I Still Haven't Found What I'm Looking For - U2 [4:39] ,2. Ready To Run - Dixie Chicks [3:51] ,3. I Love You - Martina McBride [2:53] ,4. Maneater - Daryl Hall & John Oates [4:32] ,5. From My Head To My Heart - Evan and Jaron [3:12] ,6. Blue Eyes Blue - Eric Clapton [4:42] ,7. And That's What Hurts - Daryl Hall & John Oates [4:03] ,8. Never Saw Blue Like That - Shawn Colvin [4:39] ,9. You Can't Hurry Love - Dixie Chicks [3:06] ,10. You Sang To Me - Marc Anthony [5:25] ,11. You're The Only One For Me - Allure [4:03] ,12. Before I Fall In Love - Coco Lee [3:44] ,13. Where Were You (On Our Wedding Day)? - Billy Joel [1:59] ,14. It Never Entered My Mind - Miles Davis [4:01], ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 70 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama