Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokážete si představit nemocnici, kde se doktorům dělá špatně z krve a jeden z nich svede vedoucí sestřičku jen proto, aby získal klíč od kabinetu s drogami? Umíte si představit lepší silvestrovskou noc, než na operačním sále s doktorem, který pitvá ega mladých doktorů? Tito nastávající zachránci lidských životů totiž nastupují do praxe s velkými nadějemi a neposkvrněnýma rukama. Bláznivý život nemocnice City Hospital je ale zasáhne rychle a tvrdě. Všichni brzy pochopí, že se pohybují v prostorách blázince, kde jediným předpisem na přežití je notná dávka vtipu. (milaneg)

(více)

Recenze (12)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že takový film jsem od Garryho Marshalla úplně nečekal. Tohle je v podstatě barevná groteska, kde opravdu nejde o to, kam celý film směřuje, ale prostě jde o to, jestli vás budou jednotlivé gagy bavit. A já musím říct, že některé gagy mě skutečně bavili a smál jsem se nad nimi. Přece jen ale chybí to větší propojení. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tento film se u nás objevil prakticky hned po revoluci, kdy řada Policejních Akademií jela na pirátských videokazetách s příšerným "dabingem" a pak na pirátských videokazetách zkopírovaných z chudinek půjčoven (s naprosto výborným dabingem) jako žíznivá čára následovaná už ne tak žíznivými pokusy jako byla Ski Academy a jiné podobné. Humorná romance na jakou jsme od Garryho Marshalla zvyklí tentokrát nevyužívala rozdílných osobností hlavních hrdinů, ale čerpala svoji energii především z prostředí - a tak se dočkáte i některých dost černě humorných situací a měl jsem pocit, že i parodování některých poněkud starších romatických filmů, například Love Story. Zkrátka a dobře, příliš originálního nebo snad "jen" prvoligového se tu nedočkáte. Ode mě 50% a tři hvězdy. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Film bez dějové linie, v podstatě jen slepenec na sebe vršených scén, z nichž ale, naneštěstí, ty nejzábavnější a nejhumornější, jsou nacpány hned na začátek. Někde od půlky už je to docela nuda. Ale Hector Elizondo je zábavný. 2.5* ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Od Marshallovej filmovej prvotiny, som rozhodne nečakal takúto rozšafnú komédiu, v niektorých častiach až parodického rázu, ako keby pán režisér potreboval pauzu a okolo sa náhodou pohybovala režijná trojica ZAZ ( PRIPÚTAJTE SA PROSÍM atď ) a pomohli s tvorbou. Každopádne pobavilo a myslím, že ide o dosť kvalitný príspevok ku komediálnemu žánru 80. rokov. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Lékařská akademie je takový pokus o parodii se spoustou postaviček z nemocnice během jednoho roku. Bohužel nemá to moc spád, hlavní postavy jsou nevýrazné (ústřední pár přímo tragicky nudný) a z vtipů vyjde tak každý pátý. A nikdo extra známý v tom nehraje (Youngová, Stanton, Elizondo). A tak jsem se bavil spíše vedlejšíma postavičkama jako nechutný patolog, mafiánský syn přestrojený za ženu; suverénně nejlepší je zabiják snažící se zabít mafiána, kterého doktoři za rok "léčbou" naprosto zničí. Konec nabídne i pošahaného primáře, napínavou operaci a pár hudebních citací filmů. Marshallovi šly spíše ty romantické komedie, ale pokud nečekáte Policejní akademii s doktory nebo nedejbože MASH, tak jako komedie u které se občas pobavíte to na 3* stačí. PS: Jako drogový dealer v miniroličce Richard Dean Anderson! ()

Související novinky

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (více)

Reklama

Reklama