Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokážete si představit nemocnici, kde se doktorům dělá špatně z krve a jeden z nich svede vedoucí sestřičku jen proto, aby získal klíč od kabinetu s drogami? Umíte si představit lepší silvestrovskou noc, než na operačním sále s doktorem, který pitvá ega mladých doktorů? Tito nastávající zachránci lidských životů totiž nastupují do praxe s velkými nadějemi a neposkvrněnýma rukama. Bláznivý život nemocnice City Hospital je ale zasáhne rychle a tvrdě. Všichni brzy pochopí, že se pohybují v prostorách blázince, kde jediným předpisem na přežití je notná dávka vtipu. (milaneg)

(více)

Recenze (12)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tento film se u nás objevil prakticky hned po revoluci, kdy řada Policejních Akademií jela na pirátských videokazetách s příšerným "dabingem" a pak na pirátských videokazetách zkopírovaných z chudinek půjčoven (s naprosto výborným dabingem) jako žíznivá čára následovaná už ne tak žíznivými pokusy jako byla Ski Academy a jiné podobné. Humorná romance na jakou jsme od Garryho Marshalla zvyklí tentokrát nevyužívala rozdílných osobností hlavních hrdinů, ale čerpala svoji energii především z prostředí - a tak se dočkáte i některých dost černě humorných situací a měl jsem pocit, že i parodování některých poněkud starších romatických filmů, například Love Story. Zkrátka a dobře, příliš originálního nebo snad "jen" prvoligového se tu nedočkáte. Ode mě 50% a tři hvězdy. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Film bez dějové linie, v podstatě jen slepenec na sebe vršených scén, z nichž ale, naneštěstí, ty nejzábavnější a nejhumornější, jsou nacpány hned na začátek. Někde od půlky už je to docela nuda. Ale Hector Elizondo je zábavný. 2.5* ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Od Marshallovej filmovej prvotiny, som rozhodne nečakal takúto rozšafnú komédiu, v niektorých častiach až parodického rázu, ako keby pán režisér potreboval pauzu a okolo sa náhodou pohybovala režijná trojica ZAZ ( PRIPÚTAJTE SA PROSÍM atď ) a pomohli s tvorbou. Každopádne pobavilo a myslím, že ide o dosť kvalitný príspevok ku komediálnemu žánru 80. rokov. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že takový film jsem od Garryho Marshalla úplně nečekal. Tohle je v podstatě barevná groteska, kde opravdu nejde o to, kam celý film směřuje, ale prostě jde o to, jestli vás budou jednotlivé gagy bavit. A já musím říct, že některé gagy mě skutečně bavili a smál jsem se nad nimi. Přece jen ale chybí to větší propojení. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Lékařská akademie je takový pokus o parodii se spoustou postaviček z nemocnice během jednoho roku. Bohužel nemá to moc spád, hlavní postavy jsou nevýrazné (ústřední pár přímo tragicky nudný) a z vtipů vyjde tak každý pátý. A nikdo extra známý v tom nehraje (Youngová, Stanton, Elizondo). A tak jsem se bavil spíše vedlejšíma postavičkama jako nechutný patolog, mafiánský syn přestrojený za ženu; suverénně nejlepší je zabiják snažící se zabít mafiána, kterého doktoři za rok "léčbou" naprosto zničí. Konec nabídne i pošahaného primáře, napínavou operaci a pár hudebních citací filmů. Marshallovi šly spíše ty romantické komedie, ale pokud nečekáte Policejní akademii s doktory nebo nedejbože MASH, tak jako komedie u které se občas pobavíte to na 3* stačí. PS: Jako drogový dealer v miniroličce Richard Dean Anderson! ()

Související novinky

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (více)

Reklama

Reklama