Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden malý chlapec na pouti u stroje na plnění přání to své vysloví: chce být velký. Když se druhý den ráno probudí, zjistí, že se jeho přání splnilo a že jeho tělo přes noc vyrostlo. Uvnitř je to však stále stejný dvanáctiletý kluk. Musí se naučit, jak žít v neznámém světě dospělých, najít si práci a projít první milostnou zkušeností se ženou. Co se o tomto podivném světě dozví? (TV Prima)

(více)

Recenze (334)

golfista 

všechny recenze uživatele

Milý film, který dokáže zaujmout a pobavit děti i rodiče - viz má rodina (více jak deset let náš "rodinný film" a stále funguje !). První film s Tomem Hanksem který jsem viděl (tenkrát pouze v originále) a od tohoto filmu patřím k jeho bezmezným obdivovatelům :-) ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, který má oproti ostatním komediím docela nosnou zápletku (relativně ;-)). Brilantní Hanks (jak taky jinak) a příjemný, vyloženě milý příběh. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Povedený průlom Toma Hankse mezi filmové hvězdy. Bezva námět je zpracovaný opravdu dobře a využívá asi všech možností, které z něj vyplývají. Tom Hanks je ve své roli velmi působivý. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Film, která přišel s něčím novým a nebyl to jen Tom Hanks, ale celá myšlenka přeměny. Poměrně chytlavé, příjemné, ale v půlce dochází filmu dech a vrací se do průměru. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Prvni velky film Toma Hankse diky kteremu jsem mu odpustil jeho tragicky vykon v taskarici Muz s cervenou botou. Nadmiru povedena komedie. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Roztomilá komedie o jednom plněném snu, který asi chtěla většinu z nás. Hanks podal přesvědčivý výkon. Hezký film. Pohodovka pro celou rodinu a praktické odradění od pouťových atrakcí:-) ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Big suprises a) Tom Hanks coby mládě byl docela fešák b) hravější, než bych doufala, méně rozjuchané, než bych čekala c) duet na klavíru pomocí zadních končetin je bezkonkurenčně nejlepší čtyřnožka, kterou jsem měla tu čest vidět d) tatínek dvojčat Walshových je ve všech rolích slizký d) velký zlý svět čeká, až ho zachrání malé hodné děti e) zatímco Tom usiloval o zrychlenou evoluci, já už od dvanácti chci, aby mi bylo dvanáct. Dle mých příspěvků a vašich reakcí se mi to daří. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks je opravdu vynikající herec... dokazuje to nejen v tomhle filmu... jak by jste vy dokázali zahrát 13 letého chlapce??? opravdu výtečná rodinná komedie s ponaučením... buďte rádi tím čím jste.. a nechtějte vyrůst... :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý príklad rodinnej komédie s poučením, atmosférou typický pre 80. roky. Tom Hanks si vychutnal rolu chlapca, uväzneného v mužskom tele, ale v komediálnych rolách mi nikdy nebol príliš sympatický. Príjemná rola pre Roberta Loggiau, povinné zlo, predvídateľný scenár, zopár nezabudnuteľných scén (hudobná pasáž) a skvelá atmosféra. Nehovoriac o peknom konci. 70 % ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Z tech Hanksovo ranejch komedii je tahle asi moje nejoblibenejsi, ale precejen film drobet zestarnul a kdyz jsem ho ted po case videl, uz jsem se zas tak moc nebavil. Nejvetsi problem je totiz v delce, minimalne o takovejch 20 minut by sel zkratit, hlavne protahovanej konec. Jinak pribeh je zajimavej, je to fakt film pro celou rodinu, Hanks hraje perfektne a ze to je dospele vypadajici kluk mu clovek veri celou dobu. Obcas je film dojemnej, obcas je to naopak slusna sranda, ale nikdy to nezklouzne do nejaky trapnosti. Slusny 4*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Proč mě mlátí, když se mě bojí?" Já si tedy myslím, že každý kluk by se měl přibližně ve dvanácti letech stát viceprezidentem, aby si mohl do sytosti užít trampolíny v pokoji, zaboxovat si s tyranosaurem, zaskákat si s šéfem na obřím pianu nebo alespoň štvát kariéristy svým pracovním postupem. Mně se to kdysi nepovedlo, protože tento snímek v mé době ještě neexistoval a já jsem o té možnosti nevěděl. Jinak bych to samozřejmě dokázal. Takhle mi nezbývá než se občas pobavit s Joshem, protože ten kluk ve mně pořád odmítá dospět. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

(1001) Ze všech možných příběhů, které by se nabízely při takové premise, si museli vybrat ten, který se zrovna nenabízel, a totiž románek s dospělou ženou. Ó bóže. A to ještě prý režisérka zamítla možnost, že by hlavní postava byla dívka, protože by si nedovedla realisticky představit románek třicetipětiletého muže s dvanáctiletou děvčetem. Hm, kudos za tuhle zcela přijatelnou realistickou variantu. Ó bóže. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

První výrazný úspěch Toma Hankse, který ukázal Hanksovo komediální nadání. " Velký " je příjemný, pohodový snímek pracující s touhou dětí po světě " neomezených " možností dospělých a stojící na dobře vystavěném scénáři a kvalitních hereckých výkonech. Celkový dojem 75 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když je člověk malý, popadne ho občas touha stát se velkým a když už je velký, ještě častěji si přeje dětství vrátit. Z toho plyne jediné - nespěchejte s tím být dospělý, není o co stát a nejhorší na tom je, že když to člověk pozná, nedá se už nic dělat.. Cumílek T.Hanks zdárně potrénoval na budoucí roli pingpongového hráče, co rád běhá po Americe a vykládá teskné příběhy na autobusové zastávce, nicméně v dramatických rovinách se mi paušálně zdá mnohem pevnější v kramflecích. Při vzpomínce na scénu, kdy ho čeká kolegyně s nabídkou kvalitního sexu na dolním patře palandy mě tak napadlo, že spousta současných třináctiletých chlapců by místo nedůvtipného skoku na palandu horní rovnou přistoupila k věci.. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks patří mezi mé nejoblíbenější herce, hlavně v posledních letech dostává jedny z nejlepších rolí. Ale ani na začátku jeho kariéry to nebylo špatné. "Velký" je podle mě jedna z nejlepších komedií na téma dětského snu být velký. Už jako malá jsem tenhle film hltala, dnes už spíše nostalgicky vzpomínám, ale pořád jsou ty vzpomínky moc pěkné. ()

Související novinky

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

19.12.2018

Penny Marshall, režisérka filmů Velký, Čas probuzení nebo třeba Velké vítězství, zemřela ve věku 75 let. Americká producentka a režisérka byla sestrou rovněž zesnulého Garryho Marshalla (Pretty Woman… (více)

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

03.12.2016

Letošní Krotitelé duchů se proměnili v menší katastrofu, studio Sony to ale naštěstí neodradilo od filmů s ženskými hrdinkami. Před pár dny jsme zjistili, že se chystá dámský spin-off 21 Jump Street,… (více)

Reklama

Reklama