Reklama

Reklama

VOD (1)

Mezi osamocenou Mai a super-tajným robotem vznikne nečekané pouto a společně se pustí do velkého akčního dobrodružství s cílem zmařit plány zákeřného ničemy. (Netflix)

Recenze (67)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nečakane výborné detské sci-fi so solídnou animáciou a príbehom, ktorý nie je taký priamočiary, ako sa na prvý pohľad zdá. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

8/10. Za takový animák by se nestyděl i Disney s Pixarem. Audiovizuálě podmanivé (anime prvky v akcích správně epické), kupředu hnané skrz dobře napsané (přesto neoriginální) postavy, sem tam prosáknou nápady a pár gagů a jako celek to funguje náramně. Výborná věc pro všechny věkové kategorie. Bravo! ()

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Za mě opravdu ne. Zdlouhavá nuda. Postavy nesympatický. Dokonce děti mě prosily po cca 40 minutách, ať už to vypnu, že se na to nedá koukat. Tolik umělého morálního poučování na jednom místě... To že je to hezky nakreslený je podřadné, nemá to smysl koukat. Trapný záporák, nevěrohodná zápletka. Ani ten pes není vtipný. Srovnání s Velkou šestkou? Za mě nelze. Jako bych chtěl srovnat Silmarillion a Silmámilion (opravdu to existuje a nedá se to opravdu číst, osobně nechápu, že to někdo dokázal napsat, přeložit a vydat). Je to strašlivé, moralistické a nablblé. Být to hysteričtější, byl by to dnešní dokonalý filmový zástupce, takzvané zrcadlo společnosti... ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Ale jo, byl by to úplně skvělý film s touhle zápletkou a dějem vůbec... kdyby byl první, a ne osmistý padesátý přesně stejný. Bohužel nepřidal skoro nic. Navíc čínská účast vnesla porci kýče pro evropana jen těžko únosnou. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Slabší BIG HERO SIX s moc pěknou linkou o důležitosti paměti. Vizuální stránka je super a jediná výraznější vada na kráse jsou logické lapsy v chování některých postav. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Podle počtu hodnocení je Next Gen tak trochu opomíjeným filmem. A to ani nemluvím o těch modrých číslech. Z mého pohledu je to škoda... Animace je parádní a humor se díky vydařeneným hláškám taky povedl. Hlavní však je, že příběh příjemně utíká. Člověk se prakticky nestihne nudit, a tak mu ani nevadí předvídatelný vývoj nebo jednoduché motivy postav. Kvalita je tak srovnatelná například s nedávným Sněžným klukem (a kvalitativně možná ještě o chloupek výše) a já jsem spokojený. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Next Gen" mi príde síce trošku ako mix viacerých filmov, ktoré som videl za posledné roky, no myslím si, že reálne má čo ponúknuť aj sám o sebe. Nebudem to tu rozoberať, no má to niečo z "Big Hero 6" a niečo z "Avengers: Age Of Ultron". A okrem toho máme mamu, ktorá nechce svoju dcéru počúvať a utápa svojé problémy v milovaní robotov. A čím novší model, tým lepšie. Aby som povedal pravdu, postavy v tomto filme sú okey. Mia je svojou agresiou celkom zaujímavá. Má pocit, že svet jej nedal nič a len ju opúšťa a môže za to fakt, že všetci milujú svojich domácich robotov. A tak je na nich rozčúlená. A keď postupne sa automaticky pýtajú nudle na to, či sú chutné, a kefka na zuby chce umyť zuby aj čo najtvrdšími metódami, tak pre ňu začínajú byť veci viac frustrujúce. A chápem jej rozhorčenie. No niektoré veci čo robila boli pre mňa trošku moc. Jej mama mi najprv prišla otravná, no potom som sa ukáže, že každý má svoju metódy bojovania so svojimi problémami. A potom zabúdala na svoju dcéru. Len príde moment, kedy jej príde najdôležitejšia. Robot, ktorý nemá meno a budem ho teda volať len Miin robot je podľa mňa zaujímavá postava. Je to podobné ako keď sme sledovali Johnnyho 5-ku. Učí sa nové veci, premýšľa a začína si aj uvedomovať vážnosť ľudského života. A to je pre mňa fascinujúce. Je pravda, že veľa scénok z filmu mi prišli ako referencie na iné filmy, no reálne mi to nevadilo. Animácie sú schopné, postavy sú okey, príbeh celkom okey, no posolstvo a akcia sú dostatočne silné a dobre spracované. Za jedno pozretie to stojí. Hodnotenie: B ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Blade Runner pro děti, jak na to upomínají odkazy v podobě vizuálu města, deštivých scén a papírové skládanky jednorožce. Otázky nad lidskostí uměle stvořené bytosti jsou však podle mě pouze povrchně nahozené, jen vábnička pro dospělé. Příběh sám cílí na raně pubertální dívky (a asi i kluky), kteří se cítí být outsidery (a kdo se v tom věku cítí jinak?) a nabízí jim katarzi v animované pomstě a rebélii (skvěle zvolený soudtrack). Na můj vkus je však film příliš militantní a násilnický. SHRNUTÍ: Kdo by v pubertě nechtěl ovládat supersilného robota, který si to za tebe rozdá s celým světem? Kdo by takového robota nechtěl mít v dospělosti? ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Dobre zvolené hlasy. S tým, že sa mladá chovala tak ako sa chovala len preto, že pred x rokmi od nich odišiel tatko, som mala príbehovo celkom problém. "You were being a brat and he was just trying to be a stand up guy. Good lord, woman..." Ale non-human postavy sú sympatické. A Gen6 robotkovia sú presne tak akurát creepy, aby z nich ani deti nemali nočné mory. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Animák spíš pro odrostlejší děcka případně pro milovníky cyberpunku. Ta Číná v tom je cítit. Je to kopírka všech možných sci-fi - od Blade Runnera, přes I, Robot, Big Hero 6 až po Terminatora či 5th Element a řadu dalších. Ale docela to funguje. Hlavní postava je mega otravná, robůtek roztomilej a finální bossfight náležitě epický. Na animák to má i nezvykle hravou a dynamickou kameru. K tomu stačí přidat filmový šum a špetku chromatické aberace a hned to má celé trochu jiný nádech. Přesto jsem se nemohl zbavit pocit, že jsem tohle už mnohokrát viděl a něco mi ke spokojenosti chybělo - možná sympatičtější hlavní hrdinka. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Já, Robot se potkal s Big Hero 6 a Železným obrem. Přesně na pomezí 3 a 4 hvězd - dávám víc za tu spoustu odkazů a narážek. Škoda, že se ten scénář ve 3. čtvrtině trochu zakoktal. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

tak nevim, dva dni po sobe jsme na Netflixu videla velmi podobne kreslene pohadky, kdy vlastne ani jedna deti (5 a 8 let) nebavila, ta druha "Rodina na baterky" - v podstate poselstvi, jestli se tomu da tak rict, je uplne stejny, ale uplne stejny, forma nestastna, vetsinu vtipu poberou spise dospělí než děti ()

scroochy 

všechny recenze uživatele

Film zabíjí naprosto nesmyslný scénář a nezajímavé postavy. Akce místy překvapivě dobrá. Big Hero 6 je ale o dost lepší. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Když Wall-E potká Baymaxe z Velké šestky, dostanete tohle. Next Gen je pěkný sci-fi animák, který má na rozdíl od děl velkých gigantů i něco do sebe. Svět filmu nabízí vcelku realistický pohled na budoucnost, pokud se tedy bude ubírat směrem, jakým se ubírá a oproti jiným dnešním animákům je i o něco drsnější. Záporák mě vcelku bavil a i hlavní postavy dokázaly zaujmout. Osobně bych ale vystřihl zrzku, která tam byla jaksi navíc a pak ještě psa, jenž jako komický prvek zas tak dobře nefungoval. Na animaci si jinak nemůžu stěžovat, oproti jiným menším studiům je opravdu na úrovni a jde vidět, že Asie je s takovými projekty na dobré cestě. Jasně, je to trochu klišé, ale nenudil jsem se a musím říct, že je to vážně lepší než americké projekty z poslední doby. 80% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Průměrná pohádka, která nenadchne, ani neurazí. Trochu mi to připomínalo Big Hero 6, ale není to tak dobré. V poslední době se roztrhl pytel s takovými animáky, které varují před rostoucí technologií a roboty, co chtějí převzít vládu nad světem. Možná je to až moc omýlané téma a chtělo by to zase něco jiného. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jak já bych tomu rád dal mnohem lepší hodnocení! Zpočátku to totiž vypadalo skvěle - svět těžce přetechnizované budoucnosti, kde si bez robotího společníka člověk ani nedokáže představit život a hlavní hrdinkou je holka Mai, která tyhle roboty nesnáší a je asi jediná, kdo svého nemá a ani ho nechce. Jenže co čert nechtěl, Mai na jednoho tajného narazí a ten se pak od ní nehne ani na krok. Robot má ale kupodivu cit a Mai si myslí, že si skrze něj a jeho výbavu zbraní může léčit svoje frustrace a to časem nejde moc dohromady. Jenže Mai (stejně jako na začátku, kde je nám představena jako ubohá, osamělá a nepochopená rebelka) neustále žije v domnění, že nic nedělá špatně, když robota, který nechce nikomu ubližovat, neustále nutí všechno ničit a je tím strašně nesympatická, otravná a i když to tam má smysl a ona si v poslední chvíli vše uvědomí, většinu času mě prostě vytáčela. Kdyby čirou náhodou zhebla ona nebo její divně zabedněná máma, bylo by mi to ukradené - a to asi nemělo být, že? Ale taky musíme brát v potaz, že má chudinka trauma ze ztráty tatínka (který se s její matkou rozešel, takže místo jednoho mrtvého rodiče tu máme jednoho chybějícího, to ještě není takové klišé), jenže je to tak klišovitě podané, že jsem to s ní vůbec nedokázal procítit. Jestli pro ni tolik znamenal, proč na něj má jen jednu konkrétní vzpomínku jeho odchodu? Myslí si, že by teď strašně stál na její straně? Pak tu taky máme psa, jehož řečí robot rozumí a my z jeho úst slyšíme spoustu vycenzurovaných hlášek, což je vtipné tak v prvních třech případech, pak už ne a ke konci je to spíš otravné. Samozřejmě nesmí chybět nějaký ten záporák, jasný hned co se tam objeví, jehož motivace v závěru taky dají naštěstí smysl, ale člověk si pak zpětně říká, proč s tím tvůrci teda nepracovali líp SPOILER a proč se ho ten profesor nesnažil zničit, když o všem bůhvíjak dlouho ví (!!). Ten jeho plán byl ale debilní, jelikož ti roboti šesté generace při výbuchu moc ničivé následky neměli a nějaká genocida lidstva by s tím šla udělat jen stěží. KONEC SPOILERU V závěru to ale stejně je hlavně nepřehledný akční bordel, který si bere i určité prvky z anime (které vyloženě nesnáším a přijdou mi trapné), takže v poslední třetině mě to bavilo úplně nejmíň. A ani konec nic nezachránil. Hlavní robot by ale super, vizuál světa budoucnosti taky a samotná zápletka dost slibovala a zpočátku to i slušně naplňovala, ale nakonec je z toho pro mě jen velké zklamání, které mi ale pořád sedlo o něco víc, než přeceňovaná Velká šestka. Tohle se aspoň snaží o trošku víc (i když těžce nepovedeně), Velká šestka je jen prostoduchá zábava na úrovni Marvelovek. Lepší 2* ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Terminátor, Roboti, Já, Robot, Železný obr a spousta dalšího v mišmaši, který nabízí slušný vizuál, ale příběhově je pustý, postavy má místy až nesnesitelné a celkově se jedná o plagiát kdečeho, přičemž všechny inspirace jsou lepší než tohle. S bídou tři hvězdičky. 50% ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Family friendly verzia Ja, Robota bude pre deti a mladších teenagerov zrejme skvelým zážitkom s peknou animáciou a naozaj sympatickou postavou robota (toto sa podarilo rovnako ako v Big Hero 6), za mňa filmu škodí tupý scenár a nedostatočne desivý záporák, či lepšia gradácia. Jadro trvá pridlho, záver pôsobí ukvapene. Každopádne príjemná oddychovka po polnoci pred spaním. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Nádherná animace v podání Číňanů. Zase jsem si film dával s malým, který dost rušil a tak nelze filmu naplno propadnout. I tak ale dokázal ve stísněných podmínkách film emočně zaujmout. Vztah outsiderky a robota se hodně povedl. Vtipný pejsek a vůbec skoro každá ve futuristickém světě zrobotizovaná blbůstka dokázaly pobavit. Klidně tedy za pár let znovu a naplno. ()

Reklama

Reklama