Reklama

Reklama

Noční můry z temnot

  • USA Scary Stories to Tell in the Dark (více)
Trailer 5

V opuštěném domě úplně na konci města najde parta teenagerů knihu, která je strašnější, než cokoliv, co si kdy dovedli představit. Zanechala ji tu mladá dívka s hrozivým tajemstvím ještě před tím, než sama beze stopy zmizela. Starobylá kniha je plná děsivých příběhů a ještě děsivějších monster, ale není tak úplně ke čtení. Kniha naopak čte toho, kdo s ní přijde do styku. Přečte jeho největší noční můry, napíše z nich příběh a začne ho vyprávět a odvíjet i ve skutečném životě. A to včetně hrozivých příšer. Parta teenagerů se dostala na místo neobvyklého zla. Neměli tuhle knihu nikdy otevírat a měli včas utéct. Neutekli. Proto teď musí čelit svému strachu, nočním můrám a děsům, které je přišly zabít. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (293)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Fajn horor pro začátečníky. Nic co by bořilo žebříčky nejstrašidelnějších hororů, nejspíš ani nic, na co by děti potajnu koukaly, ale podívaná to byla dobrá. CGI efekty, které rozhodně neurazí. Hororové příběhy, které jsou z 50% kvalitní a jen jim chybí trochu více gore (body mutilation, implacable man i entrapment jsou velmi vděčná témata), z 50% nekvalitní, ale to hlavně zásluhou bláznivých postav, které měly vždy prioritu malinko jinde než by měly mít. V čele té druhé skupiny je ústřední spojovací linka s hlavní "zápornou" postavou filmu. Pokud by se objevilo pokračování, čemuž konec hodně nasvědčoval, klidně na něj kouknu také, epizodní forma strašidelných historek je vděčná věc. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Jestli čekáte horor jako takový, tak pozor. Bát se vážně nebudete, ale určitě mě to bavilo víc, než La Llorona. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Má to hezký vizuál, sympatické herce, ale to je asi tak všechno. Bububarák a bubu pani,které vystraší tak maximálně 10 letá děcka. 50% ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Tak ale je to svižné, není to naprosto tupé, má to dobrou režii a pro sraba, jako já, co nemá rád horory, je to akurátně strašidelné. Dívka v hlavní roli ještě k tomu celkem válí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Noční můry z temnot“ je produktem moderního hororu, ukázkou toho, co lidé chtějí. A stejně jsem se na něj nedokázal ani trochu naladit. Je ale super, že tu je horor s celkem silným příběhem, který rozhodně má potenciál. Skoro si ale říkám, jestli by nebylo lepší si přečíst původní knihy než se dívat na tohle zpracování, které tápe mezi tím, jestli být jen pro dospělé nebo i pro mladší publikum. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Štýlovka, tento film brnká hlavne na strunu dieťaťa v nás, roztomilú naivitu bizarných "poviedok"(aj keď sa rafinovane nejedná o poviedkový film), aké sme radi čítali, a hlavne aj písali, pokukuje po komiksoch, jesennej Halloweenskej atmosfére a popritom si udržiava fantastický vizuál. Miestami síce vidno tlaky na komerčnosť populárnych duchárskych kúskov, no za srdce na pravom mieste tú piatu hviezdu dám. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Utahané 2.5*. Nejlepší je zde jednoznačně expozice a dobová atmosféra, čímž ale výčet pozitiv skutečně končí. Dokud se „objevuje“ a nezačnou se vyprávět příběhy, tak se to ze zmíněných důvodů celkem dá. Celkově je to ale strašně rutinní záležitost, která nenabízí vůbec nic nového a která bohužel není ani dostatečně děsivá a ani dostatečně humorná. Vlastně mi to celé přišlo, jako bych jedl tři dny starý chleba s máslem. Dá se to, nakonec to sníte (když doma nic jiného nemáte), ale mnohem radši byste si dali něco čerstvého a výživnějšího. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Řekněme, že naprosto standardní teenagerovský horor, jakých vzniká do roka hned několik. Brzy je jasné, jakým směrem se bude vše ubírat a je znát, že André Ovredal se musel držet při zemi a byl omezen požadavky producentů i ratingem. Atmosféra je od začátku dost hutná a po celou dobu naštěstí vydrží, na druhou stranu by ale výsledku evidentně prospělo víc krve a nějaký ten černý humor, protože se snímek bere dost vážně. Tematika je svým způsobem originální, jenže její potenciál není vytěžen ani zdaleka, což je ale bohužel trochu očekávané. Příběh u sebe moc nedrží a je spíše sledem jednotlivých scén, kterým chybí napětí a ničím nepřekvapí. Zajímavá je úroveň triků, které jsou značně nevyrovnané, protože některé vypadají velmi dobře, jiné zase poněkud lacině, což opět zbytečně rozptyluje pozornost. Obsazení, v němž nezáří žádná extrémně povědomá tvář, se poměrně vydařilo, ačkoli nikdo z mladých tváří není nikterak výrazný a obzvlášť charismatický. Scary Stories to Tell in the Dark nejde jednoznačně odsoudit, protože své kvality má a naprosto splňuje současné požadavky na hororový žánr, chybí mu ale větší tvůrčí možnosti a odvaha a také viditelnější snaha o překvapení nebo vyděšení zkušenějšího diváka. 60 % ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Premiérovo v úplne mnovej zostave sme si v kine v mojom meste film užili. Príjemná atmosféra aj napriek predvídateľnému deju filmu sedela a tak sme si tento musteriózny thriller vychutnali. ()

j.bena 

všechny recenze uživatele

Teda ukázky k filmu naprostá bomba... Bohužel realita někde úplně jinde... Opravdu film pro náctileté a to zakončení byla třešnička na dortu. Rozhodně nestojí za tento film vyhodit peníze 😉 ()

filmoid 

všechny recenze uživatele

Kopíruje to módní osnovu Stranger things, včetně komické figurky s logopedickou vadou... Na horor je to uspěchané, překotné, nesouvislé... Zklamání... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

co si budeme nalhávat,na čtyři hvězdy to není,ale na druhou stranu je to na teen horůrek natolik sympatické,že vlastně není důvod tomu trochu nepřidat.Atmosféru to má občas velmi dobrou (dokonce lepší,než některé regulérní horory poslední doby),postavy jsou fajn a co víc,nechovají se vůbec hloupě a ani zpracování není nejhorší.Líbí se mi,že jakožto prakticky dětem přístupné a podle "dětské" knížky si Scary Stories na nic nehrají,a servírují nadprůměrnou jednohubku.Bát se u toho sice nejspíš nikdo nebude,ale bavit se bude celkem jistě...70% ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro děti, která je předčítaná z pohádkový knížky. Atmosféra nulová, nebo jestli vůbec, tak dětská. Herci těch dětí nesympatický, bylo mi naprosto jedno o kom zrovna kniha začala psát svůj příběh. Některý ty strašidla vypadaly fajn, ale že bych z toho měl respekt a husinu a nevím co ještě, vůbec. Jestli se tímhle směrem chce ubírat moderní horor, tak nás čeká období krize. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Hlavne sa mi pacil  satromodny koncept filmu, ako dobre pise kolega T2, 80s neskutocne imponuju hororvym reziserom. No ale najlepsie  hororry vznikali aj tak v 70. rokoch. vysoke hodnotenie dam nie za to, ze je to tinedzersky film, ale za to, ze to bol zarobok  jaxvina v kinach. A ja zarobkove filmy moc rad   : 76 % ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Už jenom ten začátek nepůsobí zrovna dobře - příběh se odehrává, bůhvíproč, v roce 1968, hlavními hrdiny je banda totálně nesympatických študáků, o kterých se později dozvíme, že jsou všichni šikovaní. A protože je Halloween, rozhodnou se, že se mu pomstí. To taky udělají, jenže je pak zaženou do autokina, kde potkají sympatického mladého krásného Mexičana, do kterého se brýlatá holka hned zamiluje a on do ní taky, jenže je najdou šikanátoři, pak se parta přesune do strašidelného domu, kde najdou prokletou knihu, pak je zase najdou ti šikanátoři a v domě je zavřou a vůdce těch šikanátorů potom jde do pole, kde se promění v strašáka. Od téhle chvíle se začal rozvíjet nějaký příběh, který sice byl celkem zajímavý, ale naprosto ho zadupala do země nesympatičnost hlavních postav a upřímně mi i bylo jedno, kdo a jak zemře. Pravda, ty smrti byly zajímavé a dokonce i bez krve se obešly, ale to pořád nezachraňuje zbytek filmu, který bůhvíproč trvá skoro dvě hodiny a tak jsem se u něj i celkem dost nudil. Tohle šlo v pohodě odvyprávět za 80 minut, ale pan režisér chtěl asi natočit něco "velkolepého" (teď se dívám, že je to ten, který natočil The Autopsy of Jane Doe, tomu snad radši ani nechci věřit), ale natočil jenom obyčejný horor, který je i celkem otravný a hlavně utahaný. A už vůbec nechápu, proč se zde pořád objevují odkazy na politiku, to jako má navodit atmosféru doby? Jsem spíš celou dobu čekal, že finální pointa bude "za všechno mohl Nixon". Ach jaj... No, tenhle horor mi fakt radost neudělal, tak se co se dá dělat. 2* ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Slušný retro horor sice dělaný pro mládež, tudíž krvavost je malá, přesto to má dobrou atmosféru. Hlavní hrdinové jsou dobře vybraný. Jsem zvědavý na potencionální druhý díl, jestli bude. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Jsem neuvěřitelný strašpytel, ale ráda se kouknu na povedené horory, například sérii Conjuring mám ráda, i dkyž se na většinu scén dívám přes prsty. Tady mě zaujal trailer a věděla jsem, že to chci vidět a nakonec mě to mile překvapilo. Líbí se mi ten nápad s povídkami, každého potkalo něco jiného. Za mě nejděsivější byl určitě Harrold, škoda, že si ho vyplýtvaly hned na začátku, protože pak už to byl čajíček a když to řeknu já, tak je co říct. Nicméně i tak mě to bavilo, příběh byl zajímavý a těším se na pokračování. ()

Související novinky

Del Toro konečně na chodníku slávy

Del Toro konečně na chodníku slávy

08.08.2019

Oscarový režisér a scenárista Guillermo del Toro (Tvář vody, Purpurový vrch, Hellboy) byl po letech práce ve filmové branži konečně poctěn hvězdou na hollywoodském chodníku slávy na Hollywood… (více)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

15.07.2019

Milí filmoví fandové, právě byl spuštěn zvýhodněný online předprodej vstupenek na 8. ročník Filmového víkendu ČSFD.cz. Letošní ročník setkání filmových nadšenců poběží od pátku 9. do neděle 11. srpna… (více)

Reklama

Reklama