Reklama

Reklama

Noční můry z temnot

  • USA Scary Stories to Tell in the Dark (více)
Trailer 4

V opuštěném domě úplně na konci města najde parta teenagerů knihu, která je strašnější, než cokoliv, co si kdy dovedli představit. Zanechala ji tu mladá dívka s hrozivým tajemstvím ještě před tím, než sama beze stopy zmizela. Starobylá kniha je plná děsivých příběhů a ještě děsivějších monster, ale není tak úplně ke čtení. Kniha naopak čte toho, kdo s ní přijde do styku. Přečte jeho největší noční můry, napíše z nich příběh a začne ho vyprávět a odvíjet i ve skutečném životě. A to včetně hrozivých příšer. Parta teenagerů se dostala na místo neobvyklého zla. Neměli tuhle knihu nikdy otevírat a měli včas utéct. Neutekli. Proto teď musí čelit svému strachu, nočním můrám a děsům, které je přišly zabít. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (293)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Neurazí, nenadchne. Hororový fanoušek si asi bude vážit sympatického zpracování, snesitelných postav a povedených monster. Děj a pointa pro něj bude asi o něco menší vzrůšo, protože to vážně hodně hraničí s dětským fantasy s kapkou strašení. Nejatmosferičtější scéna byla asi ta na nemocniční chodbě, kdy jsem měla docela husinu a nepříjemný pocit. Potěšil i fakt, že stopáž rychle uplynula. Ve finále se mi ale zdá, že na to byla ta propagační bublina možná trochu přehnaná. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Trailery slibovaly atmosférickou soft horror věc, ale ve výsledku jsem dostal nudnou pohádku s nulovou atmosférou a takřka s žádným creepy prvkem. Jasně, některým tohle může stačit, ale mně ne a ani omylem. Film to není špatnej, to ne, jen není pro mě. Celý hodnocení mi tu stojí na efeltech a poctivé práci s maskama, kterou ocením i kdyby to byl jakejkoliv průser. Jediná scéna v nemocnici mi byla po chuti, jinak je to nemastný, neslaný, málo ostrý s nulovou hodnotou. Jo, a ještě plus za Seasson of the VVitch <3 2* a.k.a 25% ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Scary Stories je poctivý horor, kde funguje napínavá atmosféra a obstojné lekačky. Je zde vidět rukopis jak producenta Guillerma Del Tora, tak režiséra Andrého Øvredala, což je zde jen ku prospěchu věci. Vizuálně je film správně dobový, zároveň ale dokáže svým pojetím přiblížit dobu i mladšímu obecenstvu. Jednotlivé příběhy jsou dobře zpracované, jediným mínusem jsou takové nemastné neslané postavy. Jako o něco dospělejší duchařina pro děti bude film fungovat spolehlivě. Těm starším naopak nabídne hezký vizuál a originální pojetí knižní předlohy. ()

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele

Tak jsem byl dneska ve svých 20ti letech poprvé v kině na hororu. Musím říct, že před vstupem do kina jsem se trochu bál jestli nebudu připosraný, ale nakonec to bylo v pohodě. Všechny scény, které měly být děsivé, byly ve výsledku spíš vtipné (tlustá ženská co se ráda objímá). Dvě řady za mnou seděli dva kluci a co chvíli hrozně vtipně komentovali různé scény (např. že jedna z postav objevila vstup do Narnie). Pokazili mi tito dva chlapci zážitek z filmu? Ano. Vadí mi že mě rozesmívali u filmu,který mě měl vyděsit? Vůbec ne. Jinak je to prostě klasický horor a třetí hvězdu dávám jen za pana Chřestila, který byl prostě super. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si jednoho slunného odpoledne neohroženě řekla, že horůrek pro děti hluboko pod zákonem ještě zvládnu. Jenže to jsem netušila, co dnes rating povoluje třináctkám vidět. Navrhuju zavést rating, který některé filmy povoluje jen otrlým dospívajícím a zakazuje dospělým. Pokud nechtějí na zbytek života ztratit chuť na guláš. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Asi som už na podobné early teen ages cringeové počiny starý. A to sa nijak staro necítim. P.S. cením CGI, ktoré mi tu prekvapivo nevadilo. Monsters sa vizuálne celkom podarili. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Jak se můžou pouhé příběhy psané lidskou krví proměnit ve skutečnost? Asi tak, jak ukazuje tento překvapivě příjemný, Halloweensky laděný horor. Popravdě nevím, jestli ho označit přímo za horor pro děti - na to byl až příliš děsivý a místy i trochu brutální. Překvapil mě ovšem přístup k příběhu, který si na nic nehrál. Kdo zmizel, měl prostě smůlu, nekonala se žádná hra na hrdiny, ani náhlá šťastná záchrana. Jen nepřekvapila typická cesta za poznáním příčiny, kde jedině mohlo ležet i řešení - a že leželo, i když velice citlivě podané. Zasazení do konce 60. let minulého století se odrazilo akorát v časté propagandě zvolení Nixona za prezidenta USA a poukazování na verbování do Vietnamu. Kromě toho příběh přinesl sympatické, bohužel dostatečně neprokreslené postavy, dělící se na partu outsiderů a vesnických delikventů. Tedy… jako by se tvůrci svezli na popularitě To, nebo Stranger Things. Nebo, že by se inspiroval autor předlohy? Ten hovoří i za příjemně otevřený a vcelku uspokojivý konec, takže se možná dočkáme pokračování. A já bych ho docela bral! Zkrátka to byla fajnová, netuctová hororovka s myšlenkou. Akorát občasná snaha o humor úplně nefungovala. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Hnusný, desivý, pod kožu sa zarývajúci film. Atmosféra úplne strašidelná, nepríjemní strašiaci a banda škaredých deciek. A kľudne to mohli točiť ešte vo väčšej tme, nech nie je už nič vidno. Nemám rád horory a toto ma fakt vystrašilo, nepríjemne. Snáď dvojka nebude. 3 z 5 ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Velmi, velmi zábavná věc se sympatickejma hrdinama a vynikající atmosférou, která je místy tak dobrá, že takovou jsem nezažil ani v Conjuringversu. Zároveň je to ale správně ujeté a černohumorné, takže jsem se fakt bavil. Bubáci byli všichni docela fajn, finále nebylo nijak přepálené (naopak) a všechno to zatraceně dobře vypadá. Je to moc, moc dobré i jako PG-13, ale být to Rko, byla by to fakt veliká nekompromisní paráda a škoda, že to nevzniklo. Ovšem i takhle jsou Noční můry z temnot velmi zábavnou jednohubkou, zábavným atmosférickým horůrkem a rozhodně jedním z těch větších filmových překvapení loňského roku. Funkční sázka na ověřené jistoty s dobrými herci a vizuálně zajímavými strašidly. 80%. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Příběh je možná dětský, ale alespoň máme film s příběhem. Atmosféra dobrá, triky velmi slušné. Mě kombinace Stranger Things a It bavila. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nejsem cílovka teen hororů, nikdy mě nebavily a vyjmo duchařin žádné jiné žánrovky už ani bavit nebudou. Scary Stories to Tell in the Dark obsahují obrovské množství nejčastějších hororových klišé, kvůli kterým bych je okamžitě zametl pod koberec. Najde se ovšem pár scén, kde napětí dokáže oblbnout i sebeostřílenějšího diváka a přestože jsem na strach nepomyslel ani jednou, sledovat těch pár povedených momentů mi vůbec nevadilo. [viděno na Netflixu 16.1.2021] ()

PabloFuentes 

všechny recenze uživatele

Family friendly horor, který potěší hlavně povedenými maskami. S atmosférou už je to horší. Má to docela zajímavý potenciál, něco začne, ale následně je vše využito tak na 20% a to je velmi málo. Škoda. Možná to vyjde příště. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Do kina jsme se rozhodovali jít buď na Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw a nebo tohle. Jsem magor na horory a holky taky nebyli proti, tak se šlo na noční můry. Jediná noční můra a horor bylo vydržet v kině a dívat se na tuhle sračku. Nevěřil jsem vlastním očím, že to takhle dosrali především samotné monstra, která mají nahánět hrůzu a skličující pocity. Né, že se jim budu smát. Nejlepší monstrum nahánělo čmouda a pořád mě uklidňuje, že jsem za to nevyhodil peníze, já. Dávám 10% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

První 3 příběhy (strašák, žena bez palce a pavouci v tváři) jsou těžká zívačka, které nic nenabídnou a nepředvedou. Až čtvrtý s tlustou zdravotní sestrou za něco stojí a i pátý s chřestilem jsou povedené. Hodně tomu uškodilo to, že je to mládeži přístupné (v kině byly skoro samé malé děcka, které nezavřely huby) dovedl bych si to představit klidně i v ratingu R. Takhle zde máme řadu předvídatelných lekaček , které čeká snad každý a přesně tam kde si myslí, že budou tak jsou vraždy až na jednu radši ani neukážou. A pokud bude pokračování a tam se to zvrátí tak budu přemýšlet nad tím, že půjdu s hodnocením níže. Ovredal po vynikající Pitvě Slečny Neznámé zklamal. P.s. zásadní neodpustitelná chyba ve filmu (je mě jedno jestli to knížka vysvětluje nebo ne) v jedné scéně je Stella a Ramon v vězení a hlídá jí jeden policajt díky tomu, že ožije další povídka policajt umře a oni se z toho vězení dostanou to jich jako na konci nikdo nepodezříval z vraždy nebo se spokojili s tím, že řekly zabila ho příšera což, ale nedává smysl vzhledem k předchozímu ději. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Zatímco snímku přibývaly minuty, scénám ubývalo na děsuplnosti. Například vidět strašáka neúprosně stalkovat první oběť snímku byla vážně paráda, ale už u divný tlustý holky v nemocnici jsem začal mít pocit, že se film až příliš snaží, a poslední zrůda byla společně s vyvrcholením spíš zklamání. V hororových scénách mi přišel snímek taky zbytečně hlasitej, což upřímně nedávám za vinu kinosálu. Mix pěkné vizuální stránky a obyčejné hororové náplně. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Pohádka podle knížni předlohy pro teen publikum s hororovim nádechem. Na první hodinu asi 3 lekacky, to mi přišlo dost málo! Vše se rozjede hlavne ke konci.. Strašák v poli výbornej, pavouci usli, ale bubak v nemocnici se moc nepovedl! Strážce vychodak co jde po Ramonovi byl nejlepší. Čekal jsem trochu víc. Zápletka a celý film se točí o knize, kterou najdou v opuštěném domě s mrazivou historii, kde se tyrana dívka obesila. Kniha začne psát vlastní příběhy, ve kterých každého vyzvedne jeho noční můra! Závěr typu povím ti Saro tvůj příběh a je po všem, byl dost chabej. 55% ()

TKKMR

všechny recenze uživatele

Scary Stories to Tell in the Dark je teenagerský horor s ratingom PG-13, preto chápem, že vzhľadom na jeho cieľovú divácku skupinu tvoriaca majoritu amerických kín úmyselne nešiel do väčšej brutality. Napriek tomu však niektoré scény s bubákmi nie sú na zahodenie a finále to celkom slušne zaklincuje. ()

SamVimes 

všechny recenze uživatele

Noční můry nejsou nijak zvlášť děsivé a už vůbec ne něčím objevné, až se mi nechce věřit, že je pod nimi podepsaný del Toro. Mladí hrdinové v hororu s retro atmosférou dávají vzpomenout na To nebo Stranger Things, o to víc je ale vidět jak jsou Noční můry zaměnitelné a jak za zmíněným filmem i seriálem ve všech ohledech zaostávají. A polopatická metafora s vyprávěním lživých příběhů a Nixonem je tu zbytečně rušivá. ()

Související novinky

Del Toro konečně na chodníku slávy

Del Toro konečně na chodníku slávy

08.08.2019

Oscarový režisér a scenárista Guillermo del Toro (Tvář vody, Purpurový vrch, Hellboy) byl po letech práce ve filmové branži konečně poctěn hvězdou na hollywoodském chodníku slávy na Hollywood… (více)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

15.07.2019

Milí filmoví fandové, právě byl spuštěn zvýhodněný online předprodej vstupenek na 8. ročník Filmového víkendu ČSFD.cz. Letošní ročník setkání filmových nadšenců poběží od pátku 9. do neděle 11. srpna… (více)

Reklama

Reklama