Reklama

Reklama

Noční můry z temnot

  • USA Scary Stories to Tell in the Dark (více)
Trailer 1

V opuštěném domě úplně na konci města najde parta teenagerů knihu, která je strašnější, než cokoliv, co si kdy dovedli představit. Zanechala ji tu mladá dívka s hrozivým tajemstvím ještě před tím, než sama beze stopy zmizela. Starobylá kniha je plná děsivých příběhů a ještě děsivějších monster, ale není tak úplně ke čtení. Kniha naopak čte toho, kdo s ní přijde do styku. Přečte jeho největší noční můry, napíše z nich příběh a začne ho vyprávět a odvíjet i ve skutečném životě. A to včetně hrozivých příšer. Parta teenagerů se dostala na místo neobvyklého zla. Neměli tuhle knihu nikdy otevírat a měli včas utéct. Neutekli. Proto teď musí čelit svému strachu, nočním můrám a děsům, které je přišly zabít. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (293)

Vaklaf 

všechny recenze uživatele

Je docela možný, že v situaci, kdy si člověk pustí horor ráno, je celkově tak nějak smířlivější, ale vlastně se mi to docela líbilo.A vlastně jsem taky nic moc nečekal. Ale budu-li to hodnotit jako "horor pro děti", co je podle mě optimální popis, pak ty tři hvězdy můžu celkem s klidem dát. ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Film na daždivé nedeľné popoludnie. Vizuálne pôsobivý kvázi poviedkový kúsok má veľmi sľubný potenciál, ktorý sa mu darí naplniť akurát tak z polovice, chýbala mi tu intenzívnejšia práca so strašením a dôraz na horor, hoci vzhľadom na rating PG13 je výsledná podoba adekvátna. Atmosfericky a prevedením pripomína mix Stranger Things, It a Goosebumps. Slovami klasika : neurazí ani nenadchne. ()

Blondsky 

všechny recenze uživatele

12 + ? Nemyslím si . Noční můry z temnot přinesly jistá očekavání , některá naplnila a jiná zase ne. Hlavní postavy ( především Stella a Ramón ) jsou dobře napsané a spolu jim to skvěle funguje, i když je ten zbytek taky není špatný. Když nastane ta děsivější část, která je (ze začátku poměrně rychlá a nestihne si s váma tak úplně pohrát, ale to je stejně jedno )tak to funguje. Všechny můry jsou svým určitým způsobem děsivé , ale ta , která si najde Ramóna , ta je sakra děsivá . A to nemluvím o Sarrah....Tak či tak konec je otevřený a klidně si za pár let dám part 2. 6/10. ()

woodsman odpad!

všechny recenze uživatele

velke sklamanie fakt sracka asi najhorsi film tento rok co som bol v kine . znova pozrete v dabingu a nazor to nezmenilo srajda ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Pár strašidelných príbehov z nejakých knižiek splácaných dohromady do jedného filmu a osolených týnedžerskou prístupnosťou. Výsledok sa dá pozerať, aj keď x-trilióntastopäťdesiattisícaštvrtá variácia na tému "sme banda pubertálnych trtkov a ideme machrovať do barabizne s nepeknou minulosťou" je vyčuchnutá ako stará stvrdnutá žuvačka a scenáristom by už tiež nezaškodilo pokúsiť sa všetko to klišé aspoň nejako ohnúť cez koleno. Ale jednotlivé elementy sú solídne zábavné, vyžraný strašiak, vyziabnutý zdochliak hľadajúci svoj prst, Usmievajúca sa kvantová babizňa ( za mňa najlepšia pasáž filmu ) aj rozpadajúci sa sado-maso hnusák si užívajú svoju chvíľku na plátne. Čo tak najviac naserie je potom finálne odhalenie/pointa, krutoprísnekŕčovito vykonštruovaná/vyhonená, zmäteno nekonzistentná ako naša vládna koalícia a zmysel nedávajúca! V kocke teda opäť dostaneme obligátne nasraného ducha ženštiny s ktorou bolo za života vyjebané a ona sa záhrobne mstí nielen na filmových postavách, ale aj mojej trpezlivosti a tolerancii k nevynaliezavosti holywúdskych hororových scenárov. Ako taká jednohubka v poho, inak by som tomu krivdil. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem trapný a už milionkrát natočený horor. Spletl jsem se. Mělo to svoje kouzlo, chyběla mi tam klasická naprostá nelogičnost v uvažování všech postav. Sympatické obličeje, pěkný příběh, solidní konec. Několik dost povedených scén a atmosféra moc fajn. Za mě palec nahoru :) ()

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Ďalšia blbosť pre tínedžerov, ktorá však nevystraši snad ani ich (možno deti od 12 nižšie). Ak k tomu pridáme nesympatických a nie príliš dobre hrajúcich mladých hercov, ktorí jednajú ako keby mali štyridsať, tak z toho iné ako blbosť vyjsť nemôže. Miestami to však malo celkom dobrú atmosféru, no to boli skôr záblesky. Pochválu si zaslúži aj hudba... a to je asi tak všetko. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Když jim řeknu ´´ nelezte do těch starých opuštěných domů, mohli byste přijít o krk naštvaným duchem, chcete říct, že to udělají? Já být vámi radši bych to neříkal.´´ Plus za masky a efekty těch pár strašidýlek pro náctileté. 50% ()

MiaMahoney 

všechny recenze uživatele

Ačkoli jsou monstra poměrně zábavná a dobře zmáknutá (český prezident jako strašák v kukuřici, můj nejmenovaný americký kolega coby zombí bez palce, stará Paroubková plahočící se špitálem a pouličním indickým chiropraktikem léčený Igráček), celek stojí za totální vyližprdel, a to jak nudivou stopáží, tak nepovedenou a nechytlavou jakožeretro atmosférou, abnormálně nesympatickým obsazením a absencí jakéhokoliv napětí. Opravdu svinstvo pro děti začínající s hororovým žánrem a to jsem si jistá, že by i ony tímto opusem pohrdly. ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná teen hororovka, atmosféra občas hezky hutná, jedna pěkná lekačka, celkově bez krve, ale umí napnout. Slabší 4 hvězdy. ()

Blue.Shark 

všechny recenze uživatele

Meh. Nechal jsem se napálit trailerem a jménem del Tora. Tento horor...tedy "horor" je ukázkou velmi zajímavých nápadů, které někdo prostě odmítal využít naplno. PG-13 je znát snad úplně na všem, takže místo toho, aby měl člověk respekt z vražedných monster, se bojí, aby ho neobjala obézní důchodkyně s koženým úsměvem. Ústřední skupinka mi byla dosti nesympatická (porovejte s novým IT, Stranger things nebo Summer of 84) a (opět) kniha povídek, ač je super nápad, vůbec nefunguje jako hororový či thrillerový prvek. Na to se váže i debilnost "děsivých" scén, kdy monstra často jen jdou a hrdinů se ani nedotknou...a pokud ano, z konfliktu hrdina odchází s nepokaženým účesem. Asi Taft. Jediná scéna, ze které stopově čpěl del Toro, bylo ochutnávání Ragú...které bylo i přes super model bubáka naprosto zabito scénářem. Tedy, asi bych ani nemohl být překvapený, protože tvůrci opět všechno vykecali v traileru. Pokud jsem zaznamenal překvapení, dostavilo se hlavně v okamžiku, kdy hlavní hrdinka zmiňuje náhlé zmizení své matky. Ne, není třeba očekávat napojení na hororový scénář s děsivou knížkou. Máma se prostě sebrala a odjela. Bang! Ani to není spoiler. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý príbeh, bolo to niečo nové a popravde celkom sa mi to páčilo. Postavy hrajú výborne , masky sú dobré a príbeh nenudí aj keď na konci už možno trošku áno. Bohužiaľ po hororovej stránke je to slabé a za celý film som sa nezľakol ani raz.U mňa je to priemer čo ma mrzí pretože na film som sa celkom tešil. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tohle byl opravdu slabý čajíček...Tady ani nemám co více dodat...Největší šok jsem ovšem měla po zjištění producenta : Guillermo del Toro...Jeho filmy mám fuck ráda, obzvláště FAUNŮV LABYRINT...Ale toto mě připadá jako legrace pro děti, která ovšem není vůbec legrační... Za mě 40% ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Režisér největšího překvapení roku 2017, přichází po dvou letech s novým počinem a opět je to mistrovsky zvládnutá práce. Kdo měl strach, že se bude jednat o dětskou pohádku s lehkým hororovým nádechem, tak bude mile překvapen, jelikož to vůbec není ten mainstream, kterým se to zdálo být v trailerech. Dokonce bych řekl, že na PG-13 tvůrci dost tlačili na pilu. Řeč samozřejmě není o násilí, krvi ani gore, nýbrž o mrazivé atmosféře v pasážích, kdy se začnou uskutečňovat příběhy jednotlivým postavám. Každý z nich je něčím unikátní, hororová atmosféra je perfektní a napětí funguje natolik, že by se krve nedořezal. K tomu všemu stačily pouze poctivé praktické efekty a masky. Z tohoto by si měli vzít příklad všechny moderní duchařiny, protože v posledních letech tu nebylo moc hororů, které by takto funkčně dokázali vystrašit. K dětskému castingu je to bez výhrad, charisma mají, sympatie si získat dokáží a herecký výkon je perfektní od všech účinkujících. Stopáž je adekvátní, příběh zajímavý, tempo svižné a vizuálně příjemně sledovatelné. Již tak skvělé pocity umocnil fakt, že jsem se k projekci dostal o halloweenské noci a přímhouřím-li oko nad tím, že se nejedná o mé milované eRko, tak tomu bez výčitek udělím letošní čtvrtou ,,pětku." ()

Související novinky

Del Toro konečně na chodníku slávy

Del Toro konečně na chodníku slávy

08.08.2019

Oscarový režisér a scenárista Guillermo del Toro (Tvář vody, Purpurový vrch, Hellboy) byl po letech práce ve filmové branži konečně poctěn hvězdou na hollywoodském chodníku slávy na Hollywood… (více)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

15.07.2019

Milí filmoví fandové, právě byl spuštěn zvýhodněný online předprodej vstupenek na 8. ročník Filmového víkendu ČSFD.cz. Letošní ročník setkání filmových nadšenců poběží od pátku 9. do neděle 11. srpna… (více)

Reklama

Reklama