Reklama

Reklama

Noční můry z temnot

  • USA Scary Stories to Tell in the Dark (více)
Trailer 1

V opuštěném domě úplně na konci města najde parta teenagerů knihu, která je strašnější, než cokoliv, co si kdy dovedli představit. Zanechala ji tu mladá dívka s hrozivým tajemstvím ještě před tím, než sama beze stopy zmizela. Starobylá kniha je plná děsivých příběhů a ještě děsivějších monster, ale není tak úplně ke čtení. Kniha naopak čte toho, kdo s ní přijde do styku. Přečte jeho největší noční můry, napíše z nich příběh a začne ho vyprávět a odvíjet i ve skutečném životě. A to včetně hrozivých příšer. Parta teenagerů se dostala na místo neobvyklého zla. Neměli tuhle knihu nikdy otevírat a měli včas utéct. Neutekli. Proto teď musí čelit svému strachu, nočním můrám a děsům, které je přišly zabít. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (293)

noelcoward73 

všechny recenze uživatele

Tento horor jsem měl delší dobu na svém seznamu žádaných filmů. Do kina jsem se na něj vypravil rovnou na premiéru. A rozhodně patří k velmi nadprůměrným hororům letoška. Ale do plného hodnocení mně přeci jen něco chybělo. Například jsem očekával více lekaček (jedna ovšem byla povedená, a to tak, že jsem málem nadskočil :-) ) Taky jsem myslel, že smrtí, či spíše proměn bude více. Ale nesporným plusem je jejich zpracování. U mě vede hned první přeměna Tommyho ve strašáka a v těsném závěsu je pohlcení tlustým monstrem v nemocnici (nevím proč, ale nějak mi připomínal nějakou jinou hororovou postavu, jen nevím jakou). Vynikající je samozřejmě také Chřestič. Výborná je atmosféra, režie, herecké výkony mladistvých herců a hereček. Celkově tedy 4,5*. ()

ROCK,THE 

všechny recenze uživatele

Konečně! Konečně tu máme skvěle vypracovaný hororový příběh se vším všudy. Režisér André Øvredal si dal hodně záležet aby skvěle odvyprávěl děsuplné příběhy podle předlohy z knih. Povedlo se na výbornou, vzhled monster i atmosféra je téměř přesná jako v knihách předlohy. Jsou tu hodně děsivé momenty které vás zarazí ale z kterých se vám zřejmě udělá i špatně. Co je hlavní je příběh sám, který je napínavý a hlavně skvěle zahraný mladými nováčky. I lekavých momentů není zrovna málo ale hlavní je zdůrazňuji příběh sám o sobě, přirovnal bych to mezi Stranger Things a TO. Je zde vidět zejména na nádechu a scenérií že velkou ruku k dílu přiložil i sám mistr Guillermo del Toro který má s velmi podobnými monstry velké zkušenosti (HellBoy, Tvář vody či Faunův labyrint). K tomu skvělá děsivě-napínavá doprovodná hudba od Marca Beltramiho a máme tu naprosto skvělý hororový snímek. K závěru jen dodám aby jste si dali jako vždy pozor, a tentokrát na to co naleznete ve strašidelných sklepeních. Mohlo by se totiž stát a to vážně nedoporučuji že naleznete knihu od autorky Sarah Bellows a to nic jiného než .... SCARY STORIES TO TELL IN THE DARK Mé hodnocení 8.5/10 ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Po uspechu prvej "retro" serie Stranger Things sa roztrhlo vrece s mnozstvom velmi podobnych, filmovych pocinov. Nebol by to problem, keby nepostradali atmosferu a urcitu uveritelnost spominaneho serialu. Kto videl najnovsie It, ktorym King tiez kedysi inspiroval i "detske" horrorovky mi da za pravdu, ze tych podobnosti, ci uz v dialogoch alebo v reakciach je straaaasne vela. A tak ma pri tomto paskvile prakticky nic neprekvapilo. Nehovoriac o tom, ze tento typ detskych bubakov mi ani len nezdvihne tep, nehovoriac, ze usi trpia, ked pocuju tie premudrele reakcie mudrych deticiek. ;) Tuna by som zaner horror azda i vypustil a nazval ho rodinnou mysterkou. Okrem azda dvoch scen. Z mojho pohladu absolutny cajicek pre nastrocnych a mierne pozastavenie sa nad dost vysokym hodnotenim, zrejme od cielovky. 45% za pokrivkavajuci neoriginalny scenar a mizivu atmosferu. Technicka stranka ujde, herecky si ma zial ziaden charakter neziskal. Neodporucam. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Děsná kravina, která není ani inovativní, ani zábavná. Atmosféra nebyla hutná, ale únavná, děcka banda nesympatických troubů a bubáci spíše budili lítost. Dějová linka velmi nevýrazná. Možná proto jsem u toho i usnula. Za mne jedna hvězda za snahu udělat horor pro děti druhého stupně základní školy. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Od mého posledního pětihvězdičkového hororu uběhly již 3 roky a tehdy se o to postaral právě André Øvredal se svojí parádní Autopsy of Jane Doe, ale nějak jsem si nevšiml, že právě Scary Stories natočil on, jenže o to větší a silnější zážitek jsem dostal, protože ihned po první dvacetiminutovce jsem věděl, že tohle natočil člověk, který horory prostě natočit umí, a proto nebylo překvapením, když jsem se o něm dozvěděl. Film je výborně zasazený do halloweenského období (takže jsem si nemohl vybrat lepší film) a má to takový ten silně nostalgický Stranger Things feeling. Do toho se nám dostavuje zajímavého příběhu dětí, které ukradnou knihu a ta sama píše příběhy, které ožívají a zabíjí. Nutno dodat, že ten Nezvratný osud styl sem zapadá na výbornou, i když samotné předtuchy se mi jeví ještě o něco hororověji než samotné psaní příběhů. Lepší 3* ()

bozka10 

všechny recenze uživatele

Slama z huby,vidly masírujúce chrbticu, niektoré scény sú fakt dobré, silné 4.Takého strašáka si zaslúži každý poctivý poľnohospodár,keremu spoluobčania udrbú aj posledný klas kukurice 🌽 ()

Sydonai 

všechny recenze uživatele

A vlastně celkem fajn. Kdyby postavy byly trochu zajímavější, asi bych přidal hvězdu, ale na druhou stranu proč rozvíjet charaktery, které se na plátně moc dlouho neohřejí. Zároveň zde zůstalo pár nezodpovězených otázek, na které si asi nechávají producenti prostor asi do dalšího potenciálního dílu. Velkým plusem filmu se ale stává fakt, že jako celek snímek nepůsobí ani hloupě ani absurdně. Poslední dobou se filmy tohoto typu bohužel nemohou stejnou vlastností pyšnit. Po vizuální stránce také není co vytknout. Kdyby byl film lehce kratší, jsem vlastně velmi spokojený. 60% ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Nečekejte děs a hrůzu, Noční můry z temnot jsou příjemná zábava, která má minimum hluchých míst, pár lekaček a originální noční můry (až na pavouky, kteří do kontextu filmu nezapadají). Dlouho jsem se u hororu takhle nebavil. ()

HH 

všechny recenze uživatele

Ale jo, na dvě hvezdičky je to OK, už jsem viděl daleko víc horších filmů. Bohužel se člověk neubrání pocitu, že už to někde viděl a hlavně jsou velice slabí herci. ()

SpeedyCZ 

všechny recenze uživatele

Nevýrazní herci a ne úplně fungující mytologie/příběh v krásných osmdesátkách s pěknými maskami a triky. Jednotlivé příběhy byly ztvárněny celkem fajn, je škoda, že ono pojítko mezi nimi a nosný příběh úplně nefunguje. Øvredal je šikovnej rejža (Trollhuntera miluju) a držím mu palce. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Umírněný Øvredal je pořád Øvredal, takže hororové scény (snad jen s výjimkou Jangly Mana) jsou skutečně intenzivní a napínavé a, inu, strašidelné. Problémem tedy ve výsledku není ani tak na del Torovu produkci překvapivá potřeba spoléhat na CGI nebo příšerná cover verze Season of the Witch od Lany Del Rey, ale pojivo mezi jednotlivými příběhy, jež si pro sebe urvalo většinu stopáže. Co totiž na začátku vypadalo jako celkem svěží přístup k antologii, se v průběhu proměnilo v docela standardní vykrádačku všech osmdesátkových dětských filmů, a i když s ní (kromě pochybné pointy a pochybného cliffhangeru) není nic fundamentálně špatně, tvůrci s ní ani nedělají nic zábavného nebo nedejbože invenčního. Čili mě sice potěšilo "příběhové" téma, ale celou dobu jsem si říkal, o kolik víc by se z toho dalo vytřískat, kdyby framing device bylo naprosto jednoduše to, že si hrdinové o Halloweenu vyprávějí strašidelné historky. Nebo ještě lépe – kdyby by si to osvojilo účelný přístup Southboundu a šlo to přes lehká propojení z jedné povídky do druhé. Takhle je to všechno strašně milé, ale dává vám to jenom zlomek toho, co byste chtěli. A rozhodně je to zlomek kvalitní... ale do Trolljegerena a The Autopsy of Jane Doe to má prostě daleko. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu,ze hlavni hrdinovia boli deti,tak mi to vobec nevadilo,po hereckej stranke to bolo myslim,ze zvladnute dobre,potesil ma aj namet filmu,masky,nechybalo napatie a celkovo sa mi tento horor pacil,reziser Andre Ovredal ma opat potesil,takze nemam co vytknut...:-) ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Klasický „soft“-horor, založený na klasických základoch a operujúci klasickým prvkami. Záver – jasne a cielene ponechané otvorené dvere pre pokračovanie. Vizuálna interpretácia jednotlivých rozprávok, pod ním mám na mysli zvláštne/špeciálne efekty, je na solídnej úrovni. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Čaroděj.Ponny 

všechny recenze uživatele

V pohodě. Ve filmu sledujeme skupinku klasických hororových puberťáckých archetypů. Námět není originální, ale celé to tak nějak neurazí. Dalo by se říct, že film působí pohádkově, ale spíš je to pouze tím, že se řadí do kategorie PG-13. Objevila se zde hororová klišé, bez kterých by se film rozpadl, ale byly zde i věci, které mě donutily dát si plnou silou hlavou o koleno - zbytečné a pouze hloupé. Nejzajímavější je design jednotlivých monster. Family friendly horor. Jde to. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Pár zajímavých scén nezachrání plytký scénář, který nedokáže možná zajímavou knižní předlohu smysluplně odvyprávět a většinu času nudí. Úvodní halloweenská atmosféra se vytratí po půl hodině a z filmu je variace na IT nebo Stranger Things, akorát víc teenage bez pořádného strašení nebo krve. Škoda, námět v podobě antologie zněl velmi slibně. 2* ()

domirovec 

všechny recenze uživatele

Film, který by měl skvělým způsobem zfilmovat děsivé příběhy z několika knih od autora Alvina Schwartze - Scary Stories to Tell in the Dark. Jelikož jsem se na tuhle skoro dvou hodinovou podívanou velmi těšil (i přesto, že jsem nečetl ty knihy) mohu s klidem říct že jsem nakonec nebyl sklamán! Skvělé postavy, jejichž některé scény, vtipy a výjevy si budu pamatovat ještě dlouho. Do toho všeho trochu děsivosti, humoru a dobře navržených monster. Ten konec si myslím mohl být lépe dotáhnutý, jelikož takhle to teď působí, že bude další pokračování, což u takového '' jednohubkového'' filmečku, jako je tento, není podle mě nejlepší nápad. Myslím si ale, že na těch 4/5 to bude hezky stačit.. Já si myslím že to tak špatný opravdu nebylo.. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Návštěva kina se vyplatila, očekávání nebyla velká a tak jsem dostal více než jsem očekával. Doba 60. let v USA vykreslena naprosto dokonale, to se prostě musí uznat, ale i to zas tolik nejde. Po hororové stránce se mohlo sice trošku přitlačit, ale přiznejme si to kouká se na to opravdu fajn. Jednotlivý příběhy jsou dobře vymyšlený i když některá monstra vypadají spíše zábavně a moc digi. Nejlépe dopadl strašák v poli, to je jasná věc. Atmosféra je slušná, co se ovšem moc nepovedlo tak byla volba hlavních postav, sympatie si nezíská ani jedna,výběr opravdu hrozný. V podstatě se jedná o pohodovou podívánou která nikoho neurazí a jako dělená na Halloween. Za shlédnutí tato duchařská podívaná rozhodně stojí. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

https://scarystoriestotellinthedarkcz.home.blog/2019/08/11/16/ - kdo četl knižní sérii, ať se podívá. Žádnou podobnost se Stranger Things ani To zde vůbec nevidím. Já zde viděl Nezvratný Osud a můj bratr Vadí Nevadí nebo Polaroid. Český překlad byl špatný. Všiml jsem si toho brzy, ale potom jsme ho raději ignoroval, aby mi nekazil zážitek z filmu. Na PG13 dost děsivé (děsivější než většina hororů od 15, které jsem viděl, podle mě). Líbila se mi kamera. Byla dobrá a když se objevila obluda, tak na ni byla zblízka, což bylo dost děsivé. Já knižní sérii četl, ale nestihl jsem si přečíst 3. díl. Škoda, přečtu si ho, jak to bude možné. Všechny obludy se mi hodně líbily, až na Sarah Bellows a Chřastivce. Nejlepší byla The Dream (bílá velká obluda) a nejhorší Chřastivec (ten, co spadl z komína). Toho jsem zrovna četl a v knize byl mnohem mnohem lepší než tady. Tady furt říkal ,,vtipný urážky'', který atmosféru velice kazily. Postavy jsou v pohodě, ale třeba v Únikové hře, na které jsem byl taky, byly lepší. Nejlepší je podle mě hlavní postava Stella a Auggie a nejhorší asi Chuck. Myslím si, že na rodinu Bellowsových je až moc pozornosti a konečná povídka, ve které je Stella to ještě více kazí. Konec filmu podle mě není tak hrozný, ale hodil by se jiný. Nemyslím si, že bude druhý díl. Ale nevím, skoro všichni tvrdí, že jo. Všechny povídky až na ty dvě, které se mi nelíbily, byly děsivé a dobře provedené. Vadí mi, že když je něco PG13, tak tam musí být automaticky hodně komedie. Tady jí bylo taky více. Škoda, mohlo se to brát víc seriózně. Ale i tak jí zde bylo méně než v jiných PG13. *Cituju bratra* Můj bratr si všiml, že postavy jasně řekly, že každá povídka se odehraje každý večer. Ale The Dream se odehrávalo ve dne a ještě v ten den večer ožily další dvě povídky :/. Ještě bratrovi dost vadilo CGI, které se ale mně líbilo. Uvažoval jsem mezi 4 a 5 a nakonec dám dobrý 4. Škoda, že lidem vadí PG13, to bylo jasný hned, jak se to objevilo. VYHODNOCENÍ: NEČTĚTE KNÍŽKY ZE STRAŠIDELNÉHO DOMU NA KONCI MĚSTA!!! ()

Související novinky

Del Toro konečně na chodníku slávy

Del Toro konečně na chodníku slávy

08.08.2019

Oscarový režisér a scenárista Guillermo del Toro (Tvář vody, Purpurový vrch, Hellboy) byl po letech práce ve filmové branži konečně poctěn hvězdou na hollywoodském chodníku slávy na Hollywood… (více)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

15.07.2019

Milí filmoví fandové, právě byl spuštěn zvýhodněný online předprodej vstupenek na 8. ročník Filmového víkendu ČSFD.cz. Letošní ročník setkání filmových nadšenců poběží od pátku 9. do neděle 11. srpna… (více)

Reklama

Reklama