Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dottie Hinsonová odjíždí na setkání baseballového týmu, jehož byla kdysi členkou a vzpomíná na rok 1943. Tehdy hráči baseballu narukovali do války a této hry se ujaly ženy. Dottie byla v týmu se svou sestrou Kit. Jednou za Dottie přijel lovec talentů Ernie Capadino a nabídl jí, jestli by nechtěla hrát v profesionální ženské lize. Dottie nechtěla, její sestra by hrála ráda, ale o ni Ernie zájem neměl. Domluvil se s ní však, že jestli Kit Dottie přesvědčí, aby nabídku přijala, vezme ji do týmu také. Nakonec obě odjíždějí a cestou přijmou ještě další hráčku, Marlu. Po absolvování přípravného kempu musí všechny dívky absolvovat ještě školu slušného chování, tance a chůze. Jako trenér je angažován Jimmy Dugan. Na první zápas přijde úplně opilý a tak se vedení ujme Dottie a zápas vyhrají. Jimmy není spokojený s tím, že má trénovat ženský tým a tka je opilý v jedom kuse. Po pár zápasech se však vzchopí, omezí pití a ujme se trénování. Broskve, jak si tým říká, jsou stále úspěšnější a zakladatel ženské ligy pan harvey je spokojený i se zisky z vyprodaných stadionů. Protože se ale blíží konec války, je rozhodnut ženský tým rozpustit. To ovšem dívky nehodlají připustit… (TV Prima)

(více)

Recenze (168)

golfista 

všechny recenze uživatele

Moc dobrý film z prostředí ženské baseballové ligy. Tom Hanks v sice malé roli vysloužilého hráče, kterého ale zvládl vykreslit nezapomenutelně. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Překrásný výkon Geeny Davisové, svým výkonem (výjimečně) nepohoršující Madonna a nezapomenutelný Tom Hanks. To on je hlavním zdrojem pobavení - jeho první setkání s hráčkami je...magické:) Celkově slušná zábava, ale myslím že tu osmdesátku můžu dát. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Určitě se budu jen opakovat, ale stejně to musím říct: Tom Hanks byl v tomhle filmu jasně nejlepší, jeho opilecký trenér byl zahraný naprosto brilantně. Ovšem také celá divčí sestava se nedala zahanbit a prakticky všechny herečky zde podávají jedny z nejlepších výkonů svých kariér. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že tento film na mě vykoukl jako zjevení zčistajasna, protože do té doby jsem pořádně ani nevěděl, že existuje. Sem tam se mi totiž stává, že mi tehdejší video půjčovna zamlčela nějaké klenoty, ale o to větší nadšení je, když na takové filmy z devadesátek narazím třeba v televizi. Tom Hanks tady hraje morouse tak strašnýho, že koukat na něj bylo pro mě utrpení. A i když se film snažil ho nakonec převést na tu správnou stranu, stejně jsem si na konci filmu myslel, že je to normální dobytek. S holkama basketbalistkama už to bylo úplně jiný. Byly totiž skvělý, do jedný. Fandit jim v tomto filmu bylo tak zřejmý, jako si v hospodě objednat pivo, během pěti minut ho vypít a následně si objednat další.. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $107,533,928Tržby Celosvetovo $132,440,069║ zaujalo, poctivá réžia /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příjemný oddechový snímek s dobrými herci a dobovou atmosférou. Všemu dominuje Hanksův výkon na záchodě:). Jinak tu je žen opravdu hodně, takže si kdejaký muž, i při takto nudném sportu jako je baseball, určitě najde čas "kouknout se". I já sám a to zrovna baseball neobdivuji bych se na skvělou Geenu s Madonou a dalšími docela rád koukl... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Přemejšlej hlavou. To je ta koule, co ti sedí metr nad prdelí." Nikdy jsem nevydržel sledovat celej baseballovej zápas a šílenství, který tento sport vyvolává za velkou louží, jsem také nikdy nepochopil. Nicméně na sportující holky se vždycky rád podívám a když přitom chtějí plácat do míčku pálkou, tak jim to neberu. Spojení sportu a humoru na mne zkrátka vždycky fungovalo a to říkám na rovinu, aniž bych si přitom nenápadně posunul kšiltovku dozadu, lehce se zatahal za levý ucho, zkušeně si prohrábnul koule a odplivnul rotující slinu směrem ke třetí metě, čímž bych určil jasnou taktiku pro další hru. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Těžko najít nějakou horší kombinaci, než je patetickej sportovní film o baseballu, ve kterym na hřiště nastupuje sestava ve složení Geena Davis, Madonna, Rosie O'Donnell a nějaký další příšerný slepice. A navíc celej tenhle cirkus trénuje pitvořící se Tom Hanks. Pobavil mě snad akorát Jon Lovitz, ale ten se ve filmu ukáže akorát v úvodních cca 30 minutách a pak zmizí ze scény. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Veľmi komediálny film na čele so skvelým hereckým osadenstvom a dokonale vystihnutou dobovou atmosférou. Oddychovka, ktorej však nechýba pár dramatických okamihov - obzvlášť skrytý súboj medzi dvoma sestrami, pričom jedna s talentom, na ktorom jej nezáleží a druhá so silou vôle a túžbou vyrovnať sa sestre. Tom Hanks, ktorý prišiel do tímu s tým, že všetky ženy sú nemehlá, no neskôr musel svoj úsudok prehodnotiť, bol taktiež vynikajúci. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Trochu tam chybí silnější dramatická linka, tedy je to spíše ve stylu lehké sportovní komedie, ale proč ne. Herecky zdatné a tématika baseballu je bez debat zajímavá. Navíc tolik hereckých hvězd se ve filmu jentak nevidí. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks v herecké poloze, v jaké jsme ho od té doby neviděli a jako vždy perfektní. Ačkoliv baseballu příliš nefandim, film má své produkční kvality obecně a stojí za to i dnes...7/10 ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ne Evita, ale Velké vítězství, to je absolutní TOP film s Madonnou. A League of Their Own zároveň pak patří mezi absolutní špičku filmů se sportovní tématikou, ale i mezi ty, které se zaobírající životem v civilu za 2. světové. Příběh o ženské baseballové profesionální lize je nádherné dobrodružství umě zkomponované spoluprací režisérky a producentky Penny Mashall, kameramana Miroslava Ondříčka, hudebního skladatele Hanse Zimmera a celé řady výtečných herců - v čele s Tomem Hanksem, Geenou Davis a Lori Petty, Madonnou a Rosie O'Donnell nekonče. V závěrečných titulcích znějící Madonnin hit This Used To Be My Playground je už jen definitivním podtržením vynikajícího zážitku, který nepřichází o svou svěžest, vtip nebo dojetí při každé repríze. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

,,Vite co? Vypadate jako penis z cepici!" - a podobnych humornych hlasok tu bolo viac, nez dost. Aj napriek obdobiu pocas druhej svetovej vojny, kde priatelia alebo manzelia baseballovych hracok riskovali v Europe svoje zivoty nestracal film na humore a to predovsetkym vdaka skvelemu scenaru a perfektnym dialogom. Hudba Hansa Zimmera bola ako vzdy krasna a k tomu som si oblubil este smutny soundtrack od Madonny - This Used To Be My Playground pri zaverecnych titulkoch. Pre Toma Hanksa sa pomaly koncila era zaskatulkovanych komedialnych hrdinov a o rok neskor si ho Jonathan Demme pozval do Philadelphie a hned ziskal aj svojho prveho Oscara. Film je podla skutocnosti a vzdy si ho rad znovu pozriem... 06.10.2009 _____ Tom Hanks - (Jimmy Dugan) +++ Geena Davis - (Dottie Hinson) +++ Lori Petty - (Kit Keller) +++ Madonna - (Mae Mordabito) +++ Jon Lovitz - (Ernie Capadino) +++ Bill Pullman - (Bob Hinson) +++ David Strathairn - (Ira Lowenstein) +++ Garry Marshall - (Walter Harvey) +++ Rosie O´Donnell - (Doris Murphy) +++ Ann Cusack - (Shirley Baker) +++ Tea Leoni +++ Produkcia: Penny Marshall +++ Hudba: Hans Zimmer +++ ()

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Rozpočet: 40 000 000 $ Otvárací Víkend: 13 739 456 $ (v 1 782 Kinách) Tržby USA: 107 533 928 $ Tržby Celosvetovo: 132 440 069 $ ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější sport + vynikající a nezapomenutelný komediální výkon Toma Hankse = jeden z nejlepších filmů o baseballu, které jsem kdy viděl. Co do kvality se s ním může rovnat z filmů o baseballu snad už pouze film Přirozený talent. Ale v čem tkví výjimečnost filmu Velké vítezství? Částečně to může být v tom, že film se odehrává během druhé světové války, a filmy odehrávající se v nedávné, ale přesto docela vzdálené minulosti, pro mě mají určité kouzlo. Stejně tak může hrát ve výjimečnosti tohoto filmu svou roli i fakt, že tenhle film je již 18 let starý, a já mám pořád pocit, že v 90. letech se točily mnohem lepší filmy než v současnosti. A nakonec samozřejmě největší zásluhu na tom, že tenhle film vnímám takto pozitivně, mají vynikající herci a herečky. Tom Hanks mě rozesmál opravdu mnohokrát, ať už to bylo svérazné uvedení se v šatnách, nebo jeho první zápas, který na lavičce prospal, nebo hodně zajímavá etuda v autobuse, či jak ke konci filmu sejmul onoho otravného chlapce ("Vy prohrajete, vy prohrajete!") a radoval se z toho skoro stejně jako z homerunu. Ale nebyl to jen humor Toma Hankse, který z tohoto filmu dělá kultovní záležitost, bylo to totiž také vynikající herectví všech hereček, které filmu pomohlo k tomu, abych ho vnímal jako jeden z nejlepších filmů o sportu, které kdy byly natočeny. Není o čem pochybovat, film si těch pět hvězd zaslouží a já mu je s radostí uděluji. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Príjemne športové retro s Geenou Davis, Madonnou a nezabudnuteľným Tomom Hanksom v úlohe stále ožratého trénera to má v našich končinách ťažké. Už len z toho dôvodu, že americký národný šport sa u nás neteší takmer žiadnej popularite. Pri tejto komédii o začiatkoch ženského baseballu od Penny Marshall (Čas prebudenia, Veľký) nasnímanej Miroslavom Ondříčkom s prídelom Hansa Zimmera sa však oplatí urobiť výnimku. Svieži, milý, vtipný a občas dojímavý film, ku ktorému sa nezaškodí raz za čas vracať. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů o basebalu, jaké jsem kdy měl tu možnost shlédnout (a že jich už pár bylo). Takový stěr, jako když Hanks přijde do kabiny plné jeho nových svěřenkyň, postaví se k mušličce, rozepne zip, dvě minuty tam chčije a pak zase odejde, jsem snad ještě nezažil. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Příběh je klišé za 3*, ale Tom Hanks se svou postavou trenéra a fajn hláškami přidává další hvězdičku do nadprůměru. Zkrátka zábavná sportovní komedie se spoustou ženských a jedním sarkastickým koučem, nic víc, nic míň. 75% ()

Související novinky

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

19.12.2018

Penny Marshall, režisérka filmů Velký, Čas probuzení nebo třeba Velké vítězství, zemřela ve věku 75 let. Americká producentka a režisérka byla sestrou rovněž zesnulého Garryho Marshalla (Pretty Woman… (více)

Reklama

Reklama