Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dottie Hinsonová odjíždí na setkání baseballového týmu, jehož byla kdysi členkou a vzpomíná na rok 1943. Tehdy hráči baseballu narukovali do války a této hry se ujaly ženy. Dottie byla v týmu se svou sestrou Kit. Jednou za Dottie přijel lovec talentů Ernie Capadino a nabídl jí, jestli by nechtěla hrát v profesionální ženské lize. Dottie nechtěla, její sestra by hrála ráda, ale o ni Ernie zájem neměl. Domluvil se s ní však, že jestli Kit Dottie přesvědčí, aby nabídku přijala, vezme ji do týmu také. Nakonec obě odjíždějí a cestou přijmou ještě další hráčku, Marlu. Po absolvování přípravného kempu musí všechny dívky absolvovat ještě školu slušného chování, tance a chůze. Jako trenér je angažován Jimmy Dugan. Na první zápas přijde úplně opilý a tak se vedení ujme Dottie a zápas vyhrají. Jimmy není spokojený s tím, že má trénovat ženský tým a tka je opilý v jedom kuse. Po pár zápasech se však vzchopí, omezí pití a ujme se trénování. Broskve, jak si tým říká, jsou stále úspěšnější a zakladatel ženské ligy pan harvey je spokojený i se zisky z vyprodaných stadionů. Protože se ale blíží konec války, je rozhodnut ženský tým rozpustit. To ovšem dívky nehodlají připustit… (TV Prima)

(více)

Recenze (168)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film som mal celkom rád v detstve ale teraz, po opätovnom pozretí ma veľmi nezaujal. Respektíve, už ma tak nebavil. Herecké obsadenie je však skvelé. Tom Hanks tu hrá veľmi zaujímavú a komickú postavu a ešte by som vyzdvihol výkon a vzhľad krásnej Geeny Davis. Dej je o baseballe. Presnejšie o ženskom baseballe, čo je na rok 1943 dosť neobvyklé. Tom Hanks si tu zahral trénera, čo vždy žuval žuvací tabak a ďalšou neodmysliteľnou súčasťou tohto filmu je jedna z prvých scén, kedy opitý močí vyše minúty a pol, pred všetkými hráčkami baseballu. Hodnotím priemerne, ale možno je to aj tým, že som ho v mladosti videl už aspoň 5 - 6x. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dobrá retro komédia o bejzbale so skvelým castingom na čele so sympaťákom Tomom Hanksom a Geenou Davis. 50s, baseball a mladého Hanksa môžem vo veľkých dávkach. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Vysloužilý Tom Hanks chlastá a trénuje bandu ženských v baseballu. Samozřejmě to bere jako degradaci a cítí v zádech posměch kolegů z mužské ligy. Přesto ho dámy přesvědčí že za to stojí a nakonec společně dosáhnouu velkého vítězství. Příjemný sportovní film se skvělým Hanksem a dámy také předvádí výborné výkony. V titulcích zaujme a celý film pro našince opepří kamera Miroslava Ondříčka. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Atraktivní sportovní drama podle všech pravidel, kde jsou podle amerického vzorce vyplněné všechny kolonky, které k němu patří. Nevadí, že nechápu jaký že to sport všichni hrají, i tak mne to upoutalo. Tom Hanks je naprosto dokonalý. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu stojí za to, ale ta druhá polovina nestojí vůbec za nic. Slibně rozběhnutý film režisérka Penny Marshall utopila v patosu a naivní předvídatelnosti. Škoda hereckých výkonů, které v necitlivé režii takřka zanikly. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Další film s Tomem Hanksem, který je rozhodně zárukou kvality... Hraje tu docela bezohledného ochlastu, ale zato jako vždy skvěle. Překvapila mě Madonna s jakou lehkostí odehrála svou roli, která pro ni byla typická. Dále i Geena Davis a všechny ty další malé postavičky, které jen dotvářely tu atmosféru a dělaly film výjimečným. Ta skupinka žen působila jako prima parta a tak vás to vtáhlo do děje a neomrzely vás ani věčné zápasy. Baseball, do toho zapletené emoce, vztahy a sportovní odhodlání z tohoto filmu dělají velmi příjemnou podívanou. Jasně, není to PŘIROZENÝ TALENT, ale samovolně plynoucí přirozený příběh, který vás svým způsobem chytne... a chcete běžet s nimi ! ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Nádherný příklad, že i režisérky můžou natočit poctivý a působivý film. Mile mě překvapil Tom Hanks, který nikdy předtím ani potom nehrál podobnou postavu, s Madonna, která se jednoduše překonala a vydává ze sebe nejlepší výkon své filmové kariéry. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Žiadne veľké víťazstvo v mojich očiach tento film nebol, ale ono to asi dosť súvisí s faktom, že Baseball vôbec nepozerám a celková atmosféra okolo neho mi nepripadá vôbec príťažlivá. Kedysi bol tento film ale celkom kultový a videli sme ho všetci. Podľa tunajších hodnotení by som asi aj ja po jeho vzkriesení zvýšil hodnotenie. Len tá Madonna ma nejako odrádza. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jestli je ženská baseballová liga tak nudná, jako tento film, tak se divím, že se na ni vůbec někdo dívá. :-) Jeden z nejslabších sportovních filmů, kterému dobré herecké výkony (i pálkařek :-)) nestačí. Já si raději zahraji hokej, basket a možná se dám i na americký fotbal :-) 50% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Víceméně pohodové komediální drama, ve kterém se střídají úsměvné momenty s těmi vážnějšími, a není ani tak o sportu samotném, jako spíš o ženách a emancipaci v době, kdy měla smysl. Dokazuje to i fakt, že nejsilnějším momentem filmu není žádná ze situací na hřišti, ale scéna s pošťákem. Slabinou filmu je však poněkud nevýrazný dámský mančaft, který celý z přehledem přehrál Tom Hanks, jehož postava si film krade pro sebe a je jedinou, která se z paměti nevytratí současně se závěrečnými titulky. Možná s výjimkou Megan Cavanagh, Geeny Davis a Jona Lovitze, byť ten se jen objeví, zaperlí s několika hláškami a zase zmizí. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Povedený a zábavný film o ženské basebalové lize, do které se dostanou i talentované sestry, vyrůstající na farmě. Tom Hanks se zde příliš nepředvede (ačkoliv si vystřihl velice atypickou roli) ale vzhledem k báječnému ženskému obsazení to vůbec nevadí. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA = 26.11.1996, réžia českého znenia (NOVA 1996) = JANA VAŇKOVÁ (15.3.2013) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Mít tak stroj času, vzít tenhle film a promítnout ho v roce 1943. Jon Lovitz je tradičně úžasný. Škoda, že po půlhodině zmizí. Ženské obsazení je skvělé, podobnost mezi mladými a staršími verzemi postav je dokonce úžasná až dojemná. Podobné filmy mají dodat energii a sílu, mě je u nich spíše smutno. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie ze sportovního prostředí, která má bohužel i dost hluchých míst, hlavně co se vztahu dvou hlavních hrdinek týče.... Tato hluchá místa ovšem poctivě vyvažují všechny scény Toma Hankse přinejmenším v první půlce filmu (Víte že vypadáte jako penis s čepičkou?)... Prostě Tom Hanks tady hláškuje jako málokde a to tomuto filmu hodně pomáhá... Ale některé scény jsou dobré i bez něj... Nicméně je pravda že bez nich by to byl nejspíš příšerný film... I tak musím za své záchvaty smíchu dát 4*... ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

To čo mi z tohto filmu zostalo v pamäti je Tom Hanks. Madonna tu hrá a nevadí. Ďalšie plusy som však nenašiel. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Já chci ale ji, ne vás !! Vy se vraťte zpátky tamhle pod krávu !!" ;) Madonna Mia !! Penny Marschal s velice otravným Hanksem, ve své patrně nejotravnější roli vůbec, už jsou sice oba Velký, ovšem tahle jejich další spolupráce zrovna dvakrát v nic většího nevyústila.. Jen další šablona bez nápadu, navíc doslovná až běda, zaujme bohužel zejména přízemním humorem a bizarním obsazením.. Ovšem Lovitz své nablble napsané roli tradičně geniální !! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Moja obľúbená komédia z prostredia ženského baseballu. Jednak je to tak decentne vtipné a zároveň sa dokonale vydarili postavy celého tímu. Či už hlavné ale aj vedľajšie bez nejakých väčších epizódiek. Do veľkej miery za to môže skvelá hviezdne herecké obsadenie. Ešte aj Madonna to výnimočne uhrala a Rosie O'Donnell nie je protivná. Dokonca ma po toľkých pozretiach prekvapilo, že tú večne nafrnenú sestru hrá Lori Petty. S normálnym účesom som ju ani nespoznal. Aj keď sa babinec vydaril, tak najzábavnejší na celom filme je Tom Hanks ako večne ožratý, životom sklamaný tréner. Je to jednoznačne najvtipnejší výkon jeho kariéry. A vzťah medzi ním a postavou Geeny Davis má tiež pekný vývoj. Film občas aj zvážnie. Nakoniec ešte spomeniem krátku ale o tiež vtipnú úlohu Jona Lovitza. Škoda, že nemal väčší priestor, ale aj tých pár minút ako vždy využil dokonale. Finálny zápas je tiež dostatočne napínavý, takže výsledkom je kvalitná športová komédia, ktorá sa dá pozrieť aj opakovane. 9/10. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Pro mě velice příjemné překvapení, vtipná sportovní záležitost (ženy a baseball v roce 1943) s báječným hereckým obsazením, Tom Hanks v roli nacamraného trenéra úžasný (mimo jiné on i skvěle plive!) a sesterská rivalita dodala potřebný emotivní náboj, moc pěkně natočené s krásnou hudbou, hodnotím nadmíru kladně, spokojenost, bavila jsem se. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak pri tomto filme stále krochkám blahom. Super obsadenie s totálne ohromujúcim Tomom Hanksom na čele. Pre mňa jeden z najlepších filmov prvej polovice 90tych rokov. Škoda tej nevšímavosti akademikov, strašne nedocenené dielo. ()

Související novinky

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

19.12.2018

Penny Marshall, režisérka filmů Velký, Čas probuzení nebo třeba Velké vítězství, zemřela ve věku 75 let. Americká producentka a režisérka byla sestrou rovněž zesnulého Garryho Marshalla (Pretty Woman… (více)

Reklama

Reklama