Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dottie Hinsonová odjíždí na setkání baseballového týmu, jehož byla kdysi členkou a vzpomíná na rok 1943. Tehdy hráči baseballu narukovali do války a této hry se ujaly ženy. Dottie byla v týmu se svou sestrou Kit. Jednou za Dottie přijel lovec talentů Ernie Capadino a nabídl jí, jestli by nechtěla hrát v profesionální ženské lize. Dottie nechtěla, její sestra by hrála ráda, ale o ni Ernie zájem neměl. Domluvil se s ní však, že jestli Kit Dottie přesvědčí, aby nabídku přijala, vezme ji do týmu také. Nakonec obě odjíždějí a cestou přijmou ještě další hráčku, Marlu. Po absolvování přípravného kempu musí všechny dívky absolvovat ještě školu slušného chování, tance a chůze. Jako trenér je angažován Jimmy Dugan. Na první zápas přijde úplně opilý a tak se vedení ujme Dottie a zápas vyhrají. Jimmy není spokojený s tím, že má trénovat ženský tým a tka je opilý v jedom kuse. Po pár zápasech se však vzchopí, omezí pití a ujme se trénování. Broskve, jak si tým říká, jsou stále úspěšnější a zakladatel ženské ligy pan harvey je spokojený i se zisky z vyprodaných stadionů. Protože se ale blíží konec války, je rozhodnut ženský tým rozpustit. To ovšem dívky nehodlají připustit… (TV Prima)

(více)

Recenze (168)

F.man 

všechny recenze uživatele

Skvělá sportovní komedie s velice zvláštním, v dobrém slova smyslu, humorem. Navíc je tady badass Hanks, snesitelná Madonna, Zimmerova hudba a krásná Greena Davis. Když k tomu přidám ne-úpně-hloupý scénář, nebojím se dát čtyři hvězdy. Well, bite my butt and call me an apple! She nearly took her head off! ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Příjemná vzpomínka na ženský baseball v dobách kdy muži museli bojovat a ve všech profesí včetně hraní baseballu je nahradily do té doby hospodyňky.75% a čtyři hvězdy. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Příběh sám o sobě je dost ohraný a plný klišé - tomu dávám 3*, ale další hvězdu jsem prostě musel přidat za skvělý herecký výkon Toma Hankse v roli opilého trenéra (jeho hlášky a vůbec celá role jsou opravdu na jedničku) a velice mile mne překvapila taky Madonna, který byla jako mladičká fakt kost! ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Nejlepší komedie s Tomem Hanksem. Ten herec je bravurní. A děvčata??? Krásná a výborná. Jen DVD Dubbing je strašný. U tohoto filmu preferuji výjimečně vynikající novácký dubb, kde mnohem lépe vyniknou hlášky. Jen konec bych změnil. Ubrečená Kit si výhru nezasloužila. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten typ sportovního filmu který přímo miluju. Má všechno, co má takový film mít. Je tu prostě všechno, chvilku sranda, chvilku drama a chvilku taky nějaký ten sentimentální kousek. Ke všemu je to ještě perfektně obsazené. Tom Hanks byl úžasný když se rozčiloval a nevydal ani hlásku a přitom by tu hráčku uškrtil. Takhle se přesně rozčiluju v práci, když se mi poblázní počítač. Ovšem, v tu chvíli to ale vypadá, že ten počítač zřejmě sežeru. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

nadpriemerne podarená komédia s príjemným humorom a hlavne vynikajúcim tomom hanksom, ktorý je ako jimmy dugan absolútne skvelý. možno budem za vola, ale pri otváraní múzea mám vždy slzy na krajíčku. ()

Anglie 

všechny recenze uživatele

Hodně vážně jsem uvažoval o pětce, nakonec mne Madonnino neherectví(respektive špatné herectví) přesvědčilo o čtyřce. Vynikající sportovní retro s příjemnou Geenou Davisovou a netypickou rolí Hanksova trenéra. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Zaujetí Američanů baseballem jsem nikdy nepochopil, ačkoli se mi to pokoušel kolega (bývalý aktivní hráč a žákovský trenér) mnohokrát vysvětlit. Nadprůměrné hodnocení za originální námět, herecké výkony a hlavně za radu, kterou Hanks coby trenérský a životní ztroskotanec udělil tomu otravnému klučíkovi žadonícímu o jeho autogram. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Nebojím se dát za čtyři. Je to příjemný retro snímek, tak trochu Thelma a Louisa s baseballkou, tak trochu červená knihovna, ale je to vtipné a dobře (čti dojemně) to dopadne. A Madonna ve své nejsympatičtější roli kariéry to taky vůbec nekazí. ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Příjemný odpočinkový film odehrávající se v prostředí ženského baseballu. Ve filmu najdete všechny typické klišé pro sportovní příběhy. Ale filmu to vůbec neškodí. Ikdyž se Velké vítězství nezařadí do vaši filmové sbírky vedle Občana Kane atd., ale pokud ho budou dávat v televizi, tak se rádi před ní usadíte a podíváte se znovu na zábavné kreace Toma Hankse, na výborně hrající Geenu Davis a i na překvapivě dobrou Madonnu. 70% ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Výborné obsazení! Dobře natočený film, kde exceluje Tom Hanks a Geena Davis. Tom Hanks jako zklamaná bývalá hvězda baseballu, která se utápí v alkoholu a byla mu svěřena ženská liga (pro něj potupa). ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Baseball mě z amerických sportů docela baví, je to akční hra, kterou s každým filmem, ve kterém se tahle hra vyskytuje chápu čím dál více. Snímek se mi moc líbil, bavilo mě to od začátku do konce, je pravda, že místy to bylo moc ukecané, ale to u ženských nikdy jinak nejde. Konec je velmi dojemný a starší protagonistky byly velmi přesvědčivou kopií mladých hereček. Tom Hanks byl hezké zpestření, i když jeho postava mi byla nesympatická ze všech nejvíce a to od začátku do konce. ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

50. Zlatý Glóbus za rok 1992 - nominace (2) - Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Geena Davis, Nejlepší filmová píseň - "This Used To Be My Playground" - Hudba a text Madonna, Shep Pettibone ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Protoze Ondricek, protoze Geena Davis, protoze Madonna, protoze Hanks, protoze baseball, protoze dialogy... sladarna strasna, ale takovyhle obrazovy filmy uz se dneska netocej. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Lehkonohá, nenucená, decentně úsměvná záležitost, která je pevně rozhodnutá učinit malý krok pro americký baseball, ale velký krok pro americké ženy ... nebo snad naopak (?) Je přioděná do vkusně střiženého kabátku, sešitého nitěmi dávných vzpomínek, tudíž disponuje neotřelým dobovým půvabem - nelze jí upřít ani upřímnou náklonnost ke všem zapáleným hráčkám ... a pochopitelně i k americkému národnímu sportu. P.S.: Tom Hanks jakožto Jimmy Dugan je ... no ... svým způsobem prostě neodolatelný. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to väčšinou víťazná kombinácia drzého humoru a sentimentu, ktorú oživujú niektoré zábavné „spravodajské“ rekreácie, ktoré zachytávajú dobovú príchuť športu, ktorý využíva šoubiznisovú taktiku. 7/10 ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Většina kvalitních filmů se smysluplným obsahem, nejenže časem neztrácí, ale dokonce získává díky kontextu doby i něco navíc. Sleduje jak vznikla ženská baseballová liga a předsudky, kterým musely ženy čelit. Dnes ženy bojují v MMA, boxují, vzpírají, hrají hokej...ta cesta ovšem byla vcelku dlouhá a trnitá. A jsem si jistý, že právě tyto ženy dláždily cestu těm dnešním, které už snad nic v seberealizaci nebrzdí. Přitom to není tak dávno, kdy se maskulinní společnost uvolila přenechat více místa ženám v politice, nebo i ve filmu. Ženských režisérek přibylo a pokud to není na sílu, jen aby se vyhovělo kvótám, je to dobře. A díky režisérkám jako byla Penny Marshall, k tomu mohlo dojít i dříve. Velké vítězství je žánrově propletené tak dobře, že výsledkem je velký a dojemný film, který umí být stejnou měrou napínavý i zábavný. Asi nejen pro starší ročníky je ke konci velmi dojemný, což je v tomto případě poklona. Americký patos opravdu nemusím...ovšem pokud dvě hodiny sledujete skvěle napsané a natočené rodinné a sportovní drama, těžko se ubráníte dojetí, když dojdete na jeho konec. Takové filmy mám rád a o to víc potěší i výrazná česká stopa, v podobě precizní kamery Miroslava Ondříčka. ()

Související novinky

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

19.12.2018

Penny Marshall, režisérka filmů Velký, Čas probuzení nebo třeba Velké vítězství, zemřela ve věku 75 let. Americká producentka a režisérka byla sestrou rovněž zesnulého Garryho Marshalla (Pretty Woman… (více)

Reklama

Reklama