Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dottie Hinsonová odjíždí na setkání baseballového týmu, jehož byla kdysi členkou a vzpomíná na rok 1943. Tehdy hráči baseballu narukovali do války a této hry se ujaly ženy. Dottie byla v týmu se svou sestrou Kit. Jednou za Dottie přijel lovec talentů Ernie Capadino a nabídl jí, jestli by nechtěla hrát v profesionální ženské lize. Dottie nechtěla, její sestra by hrála ráda, ale o ni Ernie zájem neměl. Domluvil se s ní však, že jestli Kit Dottie přesvědčí, aby nabídku přijala, vezme ji do týmu také. Nakonec obě odjíždějí a cestou přijmou ještě další hráčku, Marlu. Po absolvování přípravného kempu musí všechny dívky absolvovat ještě školu slušného chování, tance a chůze. Jako trenér je angažován Jimmy Dugan. Na první zápas přijde úplně opilý a tak se vedení ujme Dottie a zápas vyhrají. Jimmy není spokojený s tím, že má trénovat ženský tým a tka je opilý v jedom kuse. Po pár zápasech se však vzchopí, omezí pití a ujme se trénování. Broskve, jak si tým říká, jsou stále úspěšnější a zakladatel ženské ligy pan harvey je spokojený i se zisky z vyprodaných stadionů. Protože se ale blíží konec války, je rozhodnut ženský tým rozpustit. To ovšem dívky nehodlají připustit… (TV Prima)

(více)

Recenze (168)

Cracker 

všechny recenze uživatele

Aj keď som veľký fanúšik športových filmov, v tomto som si zamilovanie nenašiel. Jediné čo ma tak zaujalo bol chlastajúci Hanks. Oceňujem snahu a dobrý nápad ale už som videl aj lepšie. ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Asi každý herec väčšieho kalibru má raz počas svojej kariéry povinnosť hrať v "športovom" filme, teraz Hanks a baseball. Ale dívať sa na to dá... ()

Kanca 

všechny recenze uživatele

O baseballu a celkově sportovních klubech toho bylo natočeno tolik, ale žádný z těch filmů mě nenadchl tolik jako právě Velké vítězství. Geena Davis je skvělá, Tom Hanks nesmírně vtipnej, sarkastickej a nechutnej :) a Madonna tady dokázala, že i ona umí hrát. Prostě srdeční záležitost, díky které chce hrát baseball každá malá holka. ;) ()

Kamiiik 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak, než dát pět hvězdiček. A to nejen proto, že mě ten film prostě bavil a že mám ráda filmy o baseballu. Ta pátá hvězdička je za to, že je to film o ŽENSKÉM baseballu a toho si cením. Žádný takový nikdo jiný nenatočil. O mužské lize je jich spoustu, asi proto, že dámská liga není tak populární a v Americe je mužský baseball národním sportem. A přesně to bych viděla jako důvod, proč natočit film, jako je tento. Geena Davis mi do role nejlepší profi hráčky krásně sedla a Madonna... dokonce bych řekla, že tato role byla napsaná přímo pro ní (- "A co kdyby se mi v zápalu hry roztrhly šaty a vyletěly mi prsa. To bych mohla získat davy ne?" "A on ještě existuje chlap, co neviděl tvý kozy?"), role jí sedla, jak napsal Gemini „svým výkonem (výjimečně) nepohoršující Madonna“, jednoduše byla dobrá. Tom Hanks ani nebyl potřeba, svou roli odehrál parádně a přesvědčivě, byl také zdrojem zábavy, ale pro mě nebyl právě on tahounem Velkého vítězství. Jak už jsem řekla, tím tahounem je ženský baseball. Okamžitě bych se sebrala a šla si taky odpálit pár míčků :). ()

bo.rec 

všechny recenze uživatele

Je jasný, že tento film není žádná perla kinematografie, ale i přesto mě dokáže vždy chytnout. Hanks je dobrej, Madonna taky a příjemně jsem byl překvapený herečkou Lori Petty... Vřele doporučuju... ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie z prostředí dámského baseballu s excelentním Tomem Hanksem v roli obhroublé bývalé hvězdy tohoto sportu. On si pro sebe zabral ty nejlepší hlášky např: "Pořád chlastáš?" - "Ne. Nechal sem toho." - "Dostal si rozum?" - "Ne. Nemám na to", nebo když za neustálého mávání a srdečného usmívání na fanoušky si sám pro sebe říká ať mu políbí jeho velkou chlupatou prdel....jedna z nejlepších Hanksových rolí. ()

unagi 

všechny recenze uživatele

Pre mňa úplne neznámi film, od ktorého som čakal neveľký úspech. Prekvapil ma pekne a mal u mňa úspech na 4 *. Tom Hanks opäť výborný spolus dekom a vyvíjaním sa celého filmu. Neokomentujem do kopy nič len to, že ten kdo má chuť na šport nech si pozrie A league of their own! ()

Chajimwitz 

všechny recenze uživatele

Typická vlastenecká produkce mejd in júesej.Přestože je baseball ryzí americkej produkt,tak ho mám celkem v oblibě,rád a docela úspěšně sázím na zápasy MLB a jsem příznivcem mužstva Chicago Cubs.Film mě vůbec neoslovil.Příliš dlouhý,navíc krajně nesympatická G.Davis a Madonna,77% pro tuhle slátaninu je pro mě docela šokující zjištění. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Sportovní film na téma ženský baseball o jednom týmu, který trénuje Tom Hanks v roce 1943, kdy jsou muži ve válce a ženský sporty expandujou. Příjemná zábava se zajímavým obsazením, přičemž tady má asi nejsmysluplnější roli ve své kariéře  herečky Madonna. Stylem klasická mainstreamová dobovka ()

ypres.bass 

všechny recenze uživatele

Už několik let jedna z mých srdcovek. Jakovždy výborný Hanks, sympatická Lori Petty, toporná Madonna a navrch nádherná Geena Davis v béčkovém tématu natočeném tak že je z toho vyždímané sand i to co tam nebylo a je z toho výborný film. --- 80% ()

Rami 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale tenhle film mám rád a ačkoli to je objektivně na 4 hvězdičky, musím ještě jednu přidat - ať si trochu polepší v hodnocení. :-) ()

boul 

všechny recenze uživatele

Skvělej film na dlouhý odpoledne, velmi příjemná oddechovka pro celou rodinu a hlavně nadšence baseballu... 4* ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Výborný film pro baseballové fanoušky, který mapuje jednu etapu ženského baseballu. Normálnímu divákovi to možná moc neřekne, i když se v podstatě jedná o rivalitu mezi dvěma sestrami, ale já si to užívala plným doušky. Tom Hanks možná může být tahákem, ale hlavními tahouny jsou ženy - Geena Davis a Lori Petty. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Velmi vydarena sportova komedia z prostredia zenskeho baseballu,ktora nielen pobavi,ale aj tak trosku dojme,Tom Hanks tradicne perfektny,Geena Davis je neskutocne krasna a cely film ma taku prijemnu atmosferu,ktora cloveka hreje na srdci...:-) ()

Jeand´Boa 

všechny recenze uživatele

Až na přehnaně uplakaný závěr se jedná o poměrně kvalitní komedii ze sportovního prostředí s hlavně nezapomenutelným Hanksem v roli trenéra bez zájmu o hru a se zájmem k lahvi... ()

Související novinky

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

19.12.2018

Penny Marshall, režisérka filmů Velký, Čas probuzení nebo třeba Velké vítězství, zemřela ve věku 75 let. Americká producentka a režisérka byla sestrou rovněž zesnulého Garryho Marshalla (Pretty Woman… (více)

Reklama

Reklama