Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dottie Hinsonová odjíždí na setkání baseballového týmu, jehož byla kdysi členkou a vzpomíná na rok 1943. Tehdy hráči baseballu narukovali do války a této hry se ujaly ženy. Dottie byla v týmu se svou sestrou Kit. Jednou za Dottie přijel lovec talentů Ernie Capadino a nabídl jí, jestli by nechtěla hrát v profesionální ženské lize. Dottie nechtěla, její sestra by hrála ráda, ale o ni Ernie zájem neměl. Domluvil se s ní však, že jestli Kit Dottie přesvědčí, aby nabídku přijala, vezme ji do týmu také. Nakonec obě odjíždějí a cestou přijmou ještě další hráčku, Marlu. Po absolvování přípravného kempu musí všechny dívky absolvovat ještě školu slušného chování, tance a chůze. Jako trenér je angažován Jimmy Dugan. Na první zápas přijde úplně opilý a tak se vedení ujme Dottie a zápas vyhrají. Jimmy není spokojený s tím, že má trénovat ženský tým a tka je opilý v jedom kuse. Po pár zápasech se však vzchopí, omezí pití a ujme se trénování. Broskve, jak si tým říká, jsou stále úspěšnější a zakladatel ženské ligy pan harvey je spokojený i se zisky z vyprodaných stadionů. Protože se ale blíží konec války, je rozhodnut ženský tým rozpustit. To ovšem dívky nehodlají připustit… (TV Prima)

(více)

Recenze (168)

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Veľmi podarený príbeh o tom, že ženy zvládnu všetko to, čo aj muži. Teoreticky by to tak malo byť, no prax je často iná. Musím vyzdvihnúť hercov a hlavne Tom Hanks bol veľmi presvedčivý, aj keď mi niekedy napadá, či je zahrať takúto rolu až také ťažké. Športové filmy môžem a pomaly sa dostávam na chuť aj samotnému baseballu. 75 %. ()

Chip89 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem milovala jako náctiletá. Teď jsem se k němu dostala po mnoha letech a myslela jsem si,že mě už tak bavit nebude. Opak byl pravdou. Napínavý snímek, kde Madonna dokazuje,že kromě zpívání a tancování umí i hrát ( i když to,že ovládá tanec dokázala i v tomhle filmu:-) ) A dost mě překvapilo, že hrdinky jako babičky, si byly dost podobné s mladšími já. No hlavně můj miláček Tom Hanks, je tu prostě výborný. Neuvěřitelně jsem se u toho nasmála a přiznávám, že i ke konci ukápla slza....:-) ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi hodně líbil. Výborné výkony hlavních představitelů, ať už G. Davis, Madonny, ale především trenér v podání T. Hankse nemá chybu:), větší než malé množství výborných hlášek prostupujících celý film. Jen škoda toho dabingu, kvalita zvukové stopy staženého souboru je natolik špatná, že na první podívání se leckterá z těch hlášek přeslechne. ()

balcazar 

všechny recenze uživatele

Nie je to top, možno si to už nikdy nepozriem, ale je to film, ktorý neurazí. Nudný baseball sa spája so ženskou energickosťou a vypáli to dobre. Tom Hanks je zvláštna téma. Keby to je hociktorý iný herec, poviem si možno, že podal v tomto filme top výkon, ale Hanks...asi som videl priveľa jeho filmov, v ktorých stvárnil absolútne inú úlohu, iný charakter, preto mi to až tak nesedelo. Bolo, myslím, jasné, že sa sestry Dottie a Kit musia stretnúť v záverečnom boji, jeho spracovanie však bolo veľmi zaujímavé. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Nikoliv komedie, ale úsměvný ano. Tento americký sport mi nic neříká a ani nechci do něj proniknout. Přilákalo mě pár zvučných jmen a možnost pohlédnout na mladší Geenu. Po čtvrtstoletí je u filmu určitá vyčpělost znatelná, ale v rámci odpočinkové chvíle se to dá vidět. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Moc jsem od toho nečekala, ale jsem nadšená. Přiměřená dávka napětí, humoru, dojetí. A hlavně jedna naprosto nepřekonatelná postava v podání Toma Hankse. Já toho chlapa moc nemusím, protože má tendenci hrávat bezchybné hrdiny, ale tady byl "k sežrání" - nechutnějšího otrapu jsem snad neviděla. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Příjemný feeling, trochu netradiční Hanks a plno známějších herců, že kterých se známé tváře teprve stanou (minirole pro Téu Leoni a Don S. Davise). I když je téma hodně netradiční, člověk se neubrání, aby těm holkám nakonec nefandil. Film se vám sice za chvilku vypaří z hlavy, ale minimálně při jeho sledování vám bude příjemně. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Skvělé nahlédnutí do ženské baseballové ligy, během 40. let minulého století. Příběh pozorujeme především očima sester Hinsonových, které jsou amatérskými hráčky baseballu. Starší Dottie, která je talentovanější, si vyhlídne lovec talentů s nabídkou profesionální soutěže, ona však odmítá. Po přesvědčení své mladší sestry Kit souhlasí a obě dvě se vydávají do Chicaga do tréninkového centra, kde si musí vybojovat postup do konkrétního profesionálního týmu. To se jim samozřejmě podaří a ony nastupují do klubu Rockfordských Broskví. Velmi netradiční téma, které je zpracováno po všech stránkách. Přibližuje nám samotný sport, včetně tréninků a zápasů, ale i dění mimo hřiště. Mladé ženy a dívky se musejí třeba naučit správnému chování, aby se z nich staly opravdové dámy. Sledujeme rovněž situace uvnitř týmu, kde hlavním motivem je konflikt mezi sestrami, který se pomalu vyostřuje. V hlavních rolích hráček se objeví třeba Geena Davis a Lori Petty jako Dottie a Kit Hinsonové, Madonna, jenž hraje Mae Mordabito nebo Megan Cavanagh jako nepříliš hezká, ale zato šikovná Marla Hooch. V roli trenéra se nám představí nejznámější herec z celého obsazení a to Tom Hanks. Je zajímavé ho vidět v takové to roli, kdy hraje velmi přesvědčivě neurvalého a stále opilého kouče, který nechce trénovat ženský tým, avšak postupně si najdu cestu ke svým svěřenkyním a začne je doopravdy trénovat. Baseball příliš nemusím, ale v takovém podání klidně může být. ()

MRPitivier 

všechny recenze uživatele

Velkolepé dílo plné vtipu, sportovní dřiny a znovu nekonečné zábavy a sportovních a osobních vítězství! Krásné dámy hrají sport, který u nás není nejpopulárnější, ale díky dobře zvládnutému scénáři a velice nadprůměrným hereckým výkonům si tento sport oblíbíte! Ale asi nejvíce za úspěchem filmu stojí nezapomenutelný Tom Hanks, který zahrál bývalého ligového hráče Jimmy Dugana absolutně bezkonkurenčně! Hans Zimmer doprovodil film dokonalou hudbou a to váš zážitek ještě umocní! Doporučuji tento film, i když sám moc nemusím filmy o sportu, ale tento snímek za to stojí! ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Výborná a příjemná komedie. Tom Hanks je tu v neobyklý roli cynickýho ožralýho trenéra a je nezapomenutelnej. Ve filmu není hluchý místo, parádně odsejpá a na takovouhle parádní hereckou partu se velice dobře kouká. ()

Brooks 

všechny recenze uživatele

Námetom zaujímavá, parádne obsadená a po väčšinu času naozaj vtipná komédia, ale kazí ju prílišné sentimentálne podanie. ()

Duke90 

všechny recenze uživatele

Kromě vynikající a přesvědčivé Geeny Davis musím pořádně vyzdvihnout velmi podstatnou vedlejší roli Toma Hankse, jehož postava odpudivého alkoholika nemá v jeho filmografii obdoby! Takhle jsem ho vážně ještě v žádném filmu neviděl a svým výkonem si doslova "ukradl" celý film jen pro sebe. Bravo, Jimmy! ()

Anomiska 

všechny recenze uživatele

Rada sa vraciam k tomuto filmu. Či už ide o herecké výkony alebo odkaz, ktorý v sebe nesie, tak je to jeden z mála filmov z môjho detstva, ktorý ma neomrzí. ()

pekas 

všechny recenze uživatele

Solidní oddechovka o velké nadané sestře, na kterou ta mladší a menší neustále žárlí. Zasazeno do let zrodu ženské baseballové ligy. Film, který neoslní, ale taky neurazí. Slabší čtyři. ()

miki68cz 

všechny recenze uživatele

Já to viděl snad dvacekrát a nemohl jsem se ovlivněn porevolučním hladem po americkém vlivu vynadívat. Skvělé a skvělý herci,včetně jinak šílené herečky neherečky Madonny. ()

nelluc 

všechny recenze uživatele

Keď neviem čo, pozriem si tento film. Ani po rokoch som naň nezmenil nazor, čo sa mi pri niektorých filmoch stáva. A navyše ... výnimočná hudba Hansa Zimmera. ()

Související novinky

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

19.12.2018

Penny Marshall, režisérka filmů Velký, Čas probuzení nebo třeba Velké vítězství, zemřela ve věku 75 let. Americká producentka a režisérka byla sestrou rovněž zesnulého Garryho Marshalla (Pretty Woman… (více)

Reklama

Reklama