Reklama

Reklama

Zmařené naděje


Přežít (E01)

(epizoda)

Obsahy(1)

Velká válka skončila. Nová éra začíná. Uprostřed žalu, zklamání a starých strachů se nyní objevují nové sny a naděje, ale i nenávisti... (Česká televize)

Recenze (3)

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hraný dokument o První světové válce a období bezprostředně po ní. Atraktivně pojatý z pohledu několika jednotlivců, z několika států zároveň, přičemž předlohu tvoří reální lidé, reálné situace, které můžeme vidět na dobových fotografiích a filmových záběrech. Výstižně znázorněna krutost a absurdita války, i postupné potlačení vlasteneckého náboje v zoufalé touze po klidu a míru, samozřejmě následuje "politické zařazování", agitace a propaganda. Vše, co patří ke složitým časům evropské historie. Neokoukané obsazení, formát mi vyhovuje. ()

Ampi

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Říká se některé ženy, Marie-Jeanne Picqueray mezi ně nepatřila, mají jen jednu lásku a to námořníky. Zase někteří námořníci jako třeba Hans Beimler mají v lásce revoluci. Pak se občas široké publikum zamiluje do nějaké filmové hvězdy jako je třeba Pola Negri. Když se tu seriál objevil, tak mne překvapilo velmi nízké hodnocení, které přirozeně vzrostlo. ()

Reklama

Galerie (9)

Reklama

Reklama