Reklama

Reklama

Anděl s ďáblem v těle

TV spot
Komedie / Erotický / Hudební
Československo, 1983, 98 min

VOD (1)

Obsahy(1)

V šantánu na zámečku Riviera se baví pánové z lepší společnosti. Elegantní „zaměstnavatelka“ děvčat Gábi Stolařová, zvaná madam, dbá na hladký chod svého podniku. Do Riviery přichází hledat „práci“ bývalá studentka a příležitostná operetní zpěvačka Renáta Vaňková. Madam ihned odhadne, že tato dívka se sebejistým chováním, přitažlivým tělem a andělsky nevinným obličejem bude pro její luxusní nevěstinec silným magnetem... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (71)

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

Tak tady zvednu hodnocení, poměrně rozkolísané a kupodivu nižší než bych čekal. Proč? Mám rád historii, kostýmy, tehdejší auta co už předcházely dnešním veteránům... jak ten čas letí... a samozřejmě hudbu, jako vždy precizního Jiřího Korna (zpěv, tanec, step), hudba s texty Zdeňka Rytíře, krásné sexy ženy (Božidara s tím svým milým měkkým přízvukem), erotika, pěkné korzety a kostýmy a prostě vše co tento film nabídl. Krom toho i páni (herci), prostě skvělé obsazení. Takže dámy a pánové za 4* :-) ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Asi první film, kterému jsem dal nejhorší hodnocení ještě předtím, než jsem to vůbec pustil. Vzpomínka stará přes třicet let, kdy mne na toto dílo pozvala jedna z mých, ehm ehm, je ještě stále živá. Moc dobře si pamatuji, jak jsem se nudil, a ani nevnímal o čem to je. A to ne kvůli toho, že bych chtěl nějak obtěžovat tu dívenku. Takže takový by byl asi můj komentář před více než třiceti lety, a hodnocení by bylo jasně to nejnižší. Ale zase musím přiznat, že jsem byl trošku zvědav, co si ještě pamatuji. Nyní již vím, že vůbec nic. A plně se ztotožňuji s mým hodně starým názorem. Hnusná hudba i písničky, ovšem samozřejmě dobové, takže těžko co namítat. Děj nacpaný a prošpikovaný zpíváním, a to tak často, že film zaručuje v podstatě nerušený spánek. Navíc ta zápletka, copak ti chlapi byli skutečně tak blbí že se do knihy uvedli pravým jménem a bydlištěm? Tak za takovou stupiditu si tu ostudu zasloužili. No a za to míchání politiky dávám film jen to, co si opravdu zaslouží. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Kdysi velmi populární film o intrikách v prvorepublikovém bordýlku. Diváci bez dechu sledovali české herce a slovenské herečky, jak je do té doby neznali. Samozřejmě v duchu českých tradic, takže kdykoli se děje něco ožehavého, slušně vychovaná česká kamera cudně sklopí zrak k oděvům rozházeným po podlaze nebo se nepřítomně dívá z okna. Ale přece jen - při vší banalitě - je to v českém kontextu dodnes šokující počin. To ale není důvod, proč dávám dvě hvězdičky místo jedné trapně osamělé. Tím důvodem je skvělý Karel Heřmánek v roli strážníka Bulise. Jeho zanícené donkichotské tažení proti nevěstinci připomíná strážníka Cruchota a jeho slavný zátah na nudisty v Četníku ze Saint-Tropez. 40% ()

winstonik 

všechny recenze uživatele

Tento film možno pôvodne mal byť komunistickou kritikou západnej spoločnosti, ale vôbec sa mu to nepodarilo - a to z neho spravilo skvelý film. Za socializmu sme tento film "žrali aj s chlpmi", pretože na pozadí "lacného" príbehu zjavoval podstatné reflexie našich krátkych dejín slobodnej spoločnosti (1918-1938). A k tomu (ešte) sladká Zdenička. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Takhle vypadá erotika v podání komunistů. Jak vypadá v době demokratické jsme se mohli přewsvědčit například v Playgirls. Každopádně svádivá erotika je dána nejen kráskami, které se na filmu podílely - například Zdena Studénková, ale i kostýmy a příběhem jako takovým. Vcelku slušná je hudba. Ovšem neřekl bych, že se jedná zrovna o komedii, až několik drobností. To, že je snímek dobře obsazen také nezaručuje úspěch. Ovšem pokud se podíváte jaké filmy byly natočeny v letech osmdesátých není ani divu, že dřív tento film mohli jen těžko uvést. Hloupoučká zápletka ale celý film neutáhne a tak je to spíš jen zajímavá sonda do let prvorepublikových a to zcela jiných než nám nabízely filmy z let třicátých. A přesto si myslím, že právě toto zobrazení je víc autentičtější. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Na realizaci Anděla se nešetřilo v ničem a film byl ve své době považován za jeden z nejnákladnějších. (Rodriguez)
  • Hana Buštíková (tanečnica Miriam) a Dana Vlková (zpeváčka) boli iba príležitostné herečky. V skutočnosti sa jednalo o ženskú spevácku dvojicu s názvom Kamelie, veľmi populárnu hlavne v 80. rokoch. Toto bol jediný film, v ktorom si zahrali obidve súčasne. (Raccoon.city)
  • Jiří Korn (Artur) si pri nakrúcaní nikdy nesadol v kostýme, aby ho nepokrčil. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama