Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tento dobový milostný příběh, který se odehrává ve Finsku mezi lety 1945 a 1952, poukazuje na to, jak významnou úlohu sehrály ženy při obnově země během války i po ní. Anni, výřečná dcera buržoazního podnikatele, se zamiluje do prostého vojáka Veikkoa, který byl zraněn při službě se svým padlým bratrem. Jediné, co může Veikko Anni nabídnout, je neobdělaný kus půdy uprostřed divokých lesů severní Karélie, který byl přidělen ženatým veteránům. Anni to ale úplně stačí. Odloží své luxusní šaty a punčochy, navlékne si kalhoty, vezme sekeru a pustí se do práce po boku svého nového muže, aby pozemek společně uklidili a vybudovali si na něm domov. Čeká je řada překážek, ale Anni a Veikko mají štěstí, že jsou obdařeni rozmanitými a především nápomocnými sousedy. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Po scenáristickej stránke to nebolo vôbec zlé, práve naopak, príbeh sa mi veľmi pozdával. Ale to stvárnenie mi prišlo také akési chladné, v podstate severské (takže sa asi niet čo čudovať). No ja mám radšej emočnejšie vypäté kompozície, ktoré mi tu akosi chýbali. Každopádne, je tu dosť temný kúsok fínskej histórie, keď sa "mierumilovní" Rusi zmocnili Karélie (niečo na štýl dnešnej "mierovej operácie" na Ukrajine). Love story Anny a Veikka bola drsná, no aspoň to nebola uplakaná romantika á la Rosamunde. Takže z tohto pohľadu fajn. 3* ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Doopravdy se mi líbilo a mnohé scény jsem si pustil opakovaně. Film zajímavý tématem, emancipací, vztahy, krajinou tisíce jezer a finštinou. Do konce nebylo jasné, jak to dopadne. Závěr války je jen kulisa, v hlavní roli je zde odvaha jít svojí vlastní cestou a vzepřít se očekáváním společnosti. Pokud bych měl kritizovat, pak scénář, který mi v konci připadl být zkratkovitý a možná příliš urychlený. Mnohé vedlejší charaktery se vyjeví super zajímavé a je škoda, že nedostaly ještě víc prostoru. ■ Krásná je napríklad scéna, kdy sestry donesou otci snídani do auta - nikdo nic neříká, všichni se nějak tváří, je to výmluvné. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na dni kedy sa nám všetko darí a máme dobrú náladu, je tento film ako stvorený. Deň ešte vylepší. Netvrdím, občas by sa tu nejaké to patetické klišé našlo, no nebolo to nič hrozné a zvyčajne to prekryl inteligentný dej. Tá myšlienka na záver bola tiež pekná - áno, bez pomoci iných to skrátka nejde.... Lepší priemer. 65/100 ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

hodnotím spíš jako nejlepší béčko scénář.Ale Finové si to tak natočili pro sebe.Asi jako připomenout něco málo z historie.Dobrý výběr herců,včetně koně :-) - taky se snažil.Skvělá kamera i interiéry.Já mám dobrý zážitek ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama