Reklama

Reklama

Aquarela

Trailer 2

Obsahy(1)

Voda, krásná i děsivá, smrtící i životodárná. Fascinující živel se ve výpravném dokumentu Viktora Kossakovského stává protagonistou, zatímco člověku připadá epizodní role v odvěkém koloběhu vzniku a zániku. Kamera v Aquarele cestuje kolem světa, ze zamrzlé hladiny Bajkalu, přes ledové hradby Antarktidy, do útrob hurikánu Irma či mocných venezuelských Andělských vodopádů. Sytými barvami vykresluje portrét tvořivé i ničivé síly ve všech jejích formách a zachycuje důsledky dramatických proměn klimatu. Voda v křehkých lidských bytostech vyvolává úctu, euforii a zoufalství. Dechberoucí záběry doprovází bouřlivý metalový soundtrack zakládajícího člena kapely Apocalyptica, cellisty Eiccy Toppinena. (Artcam Films)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (6)

POMO 

všechny recenze uživatele

Nezáživný obrazový dokument a vodě, její podobách, náladách a spolupráci s teplotami a větrem. A figurkách neznámých lidí, kteří s ní v různých nehostinných podmínkách “válčí”. Cílem filmu není ukázat úchvatné či krásné záběry, v tom se celou stopáží nevyrovná jedinému nejlepšímu záběru třeba z Our Planet. Ani nic nevysvětluje, nekomentuje, neprognózuje. A ty metalové vsuvky, ladící jakože k divokosti rozbouřeného oceánu, jsou nevkusnou pěstí na oko. Slabé 3*. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Svěřit tu hudbu one trick pony Toppinenovi byl prosimvás čí jako nápad? O co hůř se ve filmu objeví asi jen třikrát, takže mi zdárně narušila meditaci u hučení vodních stěn, praskání ker a tříštění vln, což se neodpouští. Ruský úvod s taháním aut zkratkychtivých řidičů ze dna Bajkalu je ale zas a opět life imitates art Scenic Depictions of Slavic Life. Zmrzlý mokrý Mongol s tričkem Titanic, co právě utopil auťák v jezeře, to nevymyslíš. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Dokumentaristické záběry byly pořízeny ve Venezuele, Grónsku, Rusku, USA a Portugalsku. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra dokumentu proběhla 1. září 2018 na filmovém festivalu v Benátkách. (ČSFD)

Reklama

Reklama