Reklama

Reklama

Zabiják proti své vůli

  • Velká Británie Guns Akimbo (více)
Trailer 1

Miles Lee Harris (Daniel Radcliffe) je nýmand, který píše kódy pro počítačové hry pro děti, žije sám v nerdovském bytě a nedávno se s ním rozešla přítelkyně. Z nudy trollí na sociálních sítích různé lidi, ovšem jednoho dne narazí na společnost Skizm, což je nelegální zločinecké uskupení pořádající zápasy na život a na smrt mezi vyvrheli, kriminálníky a maniaky. Brzy Milese přijde navštívit skupina extraordinérních individuí, kteří ho unesou. Vzápětí se mladý muž probouzí doma, přičemž má k dlaním přimontované pistole. Hra o život začíná, přičemž protivníkem není nikdo jiný než smrtící Nyx (Samara Weaving), která už má na svém kontě slušnou řádku mrtvol. (C0r0ner)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (254)

POMO 

všechny recenze uživatele

Zběsilá arkáda s vychytaným vizuálem, kvalitními vizuálními efekty, hmatatelnými postavami a zopár nečekanými zvraty, které u ní udrží i pozornost necílovkového diváka (t.j. mně). Nejenom přítomnost Radcliffa ji zvedá na téměř áčkovou úroveň, ale hlavně režisér, který má cit pro dynamiku vyprávění. Čekali byste, že to bude blbější. [Sitges FF] ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pokud vám někdo přišroubuje pistole k rukám, není jednoduché se obléknout, volat z mobilu a dojít si na záchod. Bláznivá naháněná kdo s koho, kde poněkud tupějšímu Milesovi dochází jen pomalu, že tady jde opravdu o život. Radcliffe, který se zkrátka nikdy nenaučí hrát, je pro tuhle postavu jako stvořený. Nejlépe mu prostě jdou mrtvoly a vyděšení jedinci, kteří si vystačí se dvěma výrazy v obličeji. Po první čtvrtině mě to moc nebavilo, jelikož podobných naháněček už jsem viděl kvanta. Závěrečná čtvrtina vše tak trochu napravila. Ne že by to bylo úplně špatné, ale nenašel jsem postavu, které bych mohl fandit. A popravdě, kdyby film skončil na střeše, hodnotil bych ho možná o trochu výše. Chvílemi mě bavila retro hudba, Dead Or Alive a jejich You Spin Me Round je už zkrátka klasika. Trapná byla pixelová krev, i když s ní nešetřili. ()

Reklama

vurhor 

všechny recenze uživatele

Guns Akimbo do sebe kombinuje vystylizovanou akci Bekmambetovy akční jízdy Wanted a divoce ujeté tempo psycháren jako Zastav a nepřežiješ. Výsledkem je tak scénáristicky chaotická podívaná, která se neustále snaží vypadat tak strašně hustě, až to divákovi po čase začne být protivné. A to přitom tam je pár docela slušných nápadů a motivů - vůbec myšlenka připevnit týpkovi k rukou dvě bouchačky, které nemůže sundat, je docela dobrým filmovým materiálem, ovšem byl bych raději, kdyby se s ním zacházelo šetrněji. Stejně tak se film zabývá kritikou dnešních mileniálů, kteří jen tráví čas v komfortní zóně na sociálních sítích, nicméně zrovna takové téma bych raději viděl zpracované něčím vážnějším. Nebo aspoň konzistentnějším. Mně by vlastně ta přílišná ujetost nevadila, ostatně bylo tam pár zábavných a cool momentů, které byly povedené, ale štve mě, že film s divákem celou dobu surově třese a říká mu: ,,Čum! Čum, jak je to hustý, cywe!" Pokud to ale člověk překousne a promine filmu i ty scénáristické díry (třeba když v jedné scéně badass holčina hustě vystřílí všechny padouchy stylem, že i John Wick by se zastyděl, ale v pár dalších opakovaně není vůbec schopná se trefit do pomalého vystrašeného cíle v podobě hl. hrdiny), může ho ta ujetost bavit. Ale zase slyšet mluvit sprostě někdejšího představitele brýlatého kouzelníka bylo docela vtipný. Slabší 3* ()

choze 

všechny recenze uživatele

Čas od času přijde nějaký šílený režisér a natočí nějakou akční šílenost - obvykle s přímočarým scénářem, který bývá jednou velkou honičko-přestřelkou, s vymazleným vizuálem, divokým tempem a s obžerskou porcí parádní akce, ujetých nápadů a hlášek. To je případ Wanted, Sejmi je všechny, Crank, Hardcore Henry a čerstvě i Guns Akimbo. Ten kombinuje ňoumovitého hrdinu-kancelářskou krysu a from-zero-to-hero zápletku z Wanted s honičkovostí zbývajících jmenovaných, což rámuje zvrhlou hrou, v níž se bojuje o život a je vysílaná online a la Běžící muž (oproti kterému tu chybí politický rozměr a hra tu má celou dobu jen dva hráče). Ve výsledku jde o sympaticky snaživý a zdatný akční výplach, který ale na své předchůdce poněkud ztrácí z několika důvodů. Pistole přišroubované k rukám jsou cool, ale zároveň i vrchol fantazie tvůrců a žádné podobně divné nápady nenásledují. Hra nemá zajímavější pravidla nebo background a hapruje i vnitřní logika - protivník, respektive protivnice Nix je oproti hrdinovi o tolik schopnější, že by ho musela zabít během prvních pár vteřin, ale protože se to scenáristovi nehodí, tak k tomu nedojde. Nix mě taky jako jediná bavila, hrdina je většinu času otravně vyměklý a jakože excentrický záporák slabý. Neustálé vtípky odvíjející se od toho, že hrdina nedokáže udělat s pistolemi v rukou banální činnosti jako natáhnout si kalhoty, bych škrtl, a i když je film slušně nahláškovaný, zasmál jsem se jen jednou - když hrdina jedl párek válející se předtím na zemi vedle použitého kondomu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Krvavá nevěsta se snaží odprásknout Harryho Pottera. Jasně zní to tak blbě až je to tuze lákavé. Film se může směle zařadit mezi další ztrěštěné gun fu záležitosti jako Crank nebo Hardcore Henry. Nepatřím mezi fanatické Radclifovy vyznavače, takže neusínám večer co večer s kouzelnickou hůlkou, ale musím uznat že ten člověk hrát umí, jen bohužel to není žádný extra Dwayne Johnson, aby z filmů dělal kasovní hity. Tady si vzal k ruce čím dál parádnější Samaru Weaving, která je sympatická už jen tím, že hraje ve filmech, kde se násilí rozhodně nešetří. Guns Akimbo je zábavná průměrná akční pitomina. 60% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • V jedné scéně se Nix (Samara Weaving) kryje před nožem, který ji připraví o dva prsty na pravé ruce. I když si ruku obváže šátkem, můžeme vidět, že po chvíli střílí opět z pravé ruky a drží ji všemy prsty. (Habansz)
  • Drtivá většina zbraní ve filmu jsou airsoftové repliky. Lze to poznat především díky „chybám“ v postprodukci a díky botkám zásobníků a pažbiček. Ani jeden výstřel ve filmu tedy nepadl ze skutečné zbraně. (UncleMorty)

Související novinky

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

08.10.2019

Po úspěchu loňské filmové výpravy se čtyřčlenný ČSFD tým opět vydal na nejvýznamější festival pokleslých žánrů na světě. Hororoví fandové Filmmaniak, RUSSELL, Goldbeater a POMO (na spodní fotce zleva… (více)

Reklama

Reklama