Reklama

Reklama

Tři vteřiny

  • Česko Tři sekundy (více)
Trailer 2

Pete Koslow (Joel Kinnaman) je bývalý voják speciálních operací, který pracuje jako informátor pro FBI, aby pomohl zlikvidovat obchod polské mafie s drogami v New Yorku. Když se však operace FBI zvrtne a výsledkem je smrt tajného policisty newyorské policie, je Pete donucen vrátit se do Bale Hillu, vězení, ve kterém si předtím odpykával trest za zabití. (Magic Box)

(více)

Recenze (162)

verbal 

všechny recenze uživatele

Chytře vystavěných, sysluplných, kulantně obsazených, skvěle sehraných a nehtohryzně odsejpajících akčních napínačů je jako ekonomických migrantů z Monte Carla. A když už se nějaký konečně objeví, pošle jej zdejší klubík přechytřelých olupených Majákových honičů a liga mentálně atrofovaných pětkovačů Assvendžrů do modrých čísel dřív, než byste řekli „nevkusnýpičus“. Tudíž je nejvyšší čas, aby začali v ešopech nakupovat i soudní heterosexuální diváci, sledující pohyblivé obrázky kvůli prostého zabavení se, a nikoliv aby si tu pak mohli rozumbradicky třít šikanovaná ega nebo kompulzivně ožužlávat hračky od Hasbra. Nechtějte mě vyděsit, že bydlím v Mumulendu! Očekávám další průměrné známky za technické provedení i umělecký dojem čtyři a výš, protože jestli už vás nerozptýlí mocno kurwujonca mafia państwowa, zepsute gliny, rozkokošní mukli nebo žužu Žoel, tak pokud nejste totální buzny, užijete si alespoň dvouhodinové přemítání o tom, co všechno by se dalo vyvádět uprostřed sendviče mezi Armádní Ančou a paní Štikovou. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Starosvětský thriller o drsňákovi, který musí vymyslet, jak přežít ve vězení jako práskač, kterého hodili jeho šéfové přes palubu. Joel Kinnaman se hodně snaží a pár výtečně natočený a napínavých scén tu je, jenomže celý The Informer trochu zbytečně upaluje dopředu a nestíhá se díky tomu věnovat vedlejším postavám tak, jak by si zasloužily a jak by asi tvůrci chtěli. Je to docela škoda, protože stačilo málo a z dobrého filmu mohl být film výborný. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Tržby USA $300,460 ║ Tržby Celosvetovo $2,927,708▐ Mierne prekombinované ale má to aspoň slušné grády. /60%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„pohřběte ho! je to rozkaz!...“ /// Béčkovej příběh – bez hluchejch míst. Se divím, že tady herecky štěká Clive Owen, ale taková už je asi doba. Týpek, co sedl federálům na lep - Joel Kinnaman, není špatnej. Už jsem si na něj zvykl třeba v Robocopovi (nebo ve Snadnejch prachách). Vobčas se tady vykecávaj, ale dá se to přežít… pak začne přituhovat a je to drama jako prase. Až extrémní. Prostě snažej se vo sto šest, abych byl nasranej na konkrétní lidi. Jsem! Pak už pro jistotu přeháněj všechno…. Takovej kraťoučkej „Útěk z vězení“. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Three Seconds“, kterou v roce 2009 vydalo duo Anders Roslund a Börge Hellström, neznám. 2.) Nevím jak vysvětlit starý, aby dělala co jí řeknu. 3.) Thx za titule „ doummais" a "titmanos“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Herecky prvotřídní podívaná v čele s perfektním Joelem Kinnamanem a rozkošnou Anou de Armas, ale potěší i Clive Owen, Common a Rosamund Pike. Škoda, že samotný příběh nepřínáší nic nového a samotné vězení je tam maximálně 30 minut, ale i tak jsem se slušně bavil. 6.5/10. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Volali z Washingtonu a vyptávali se, proč chce newyorkskej policajt soudní povolení přístupu ke složce informátora FBI, kterej neexistuje." Tak na to je jednoduchá odpověď. Vlastně není. Ono je to poměrně komplikovaný a mě to dost bavilo. On totiž ten tanec na hraně mezi drogovejma kartelama, FBI a NYPD má docela slušný tempo, nejednoznačný postavy a spoustu poučení. Třeba o tom, že FBI vždycky drží slovo. Tak tenhle fórek se mi povedl a sám se mu od srdce zasměju. Takže pokud za mnou přijde některej z čučkařů s žádostí o pomoc, tak ho zdvořile vyslechnu, vysměju se jeho vydírání a počkám si na svou sebevraždu, kterou spáchám osmi kulkami do hlavy vystřelenejma ze tří zbraní. Ty samozřejmě na místě sebevraždy nenechám. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Až tě uvězní, jak si Generál přeje, sestavíš seznam všech vězňů a dozorců, kteří pro ně pracují. Každý z nich bude hřebíkem, kterým toho parchanta přibijeme na kříž. Tak co, jdeš do toho?“ - „Budu hádat. Když to poseru, jsem v tom sám, co?“ - „Neposer to.“ A s takovou radou nad zlato má jít člověk do lochu, kde může být jednomu až příliš horko…Když se podělá akce, při které umře policista v utajení, Pete dostane jen jednu možnost, a to odsedět si „svůj“ průser a pracovat pro obě strany, tedy FBI i drogový gang. Jenže co když se nedůvěryhodná pojistka vypaří jako pára nad hrncem a všechno se obrátí proti němu? Vzhledem k tomu, že filmů s podobnou tématikou jsem viděl už celou řadu a mnohé z nich byly (snad s výjimkou vydařených hrátek ve strojovně) nápaditější, soustředil jsem se alespoň na herce, jakože hlavní hrdina je sympaťák, kterému jsem fandil po celou dobu. Což ale zrovna zde tak úplně nestačí, zvlášť, když můj dojem hodně sráží naivně ušlechtilé chování jistých postav, kterému uvěřit nedokážu. Lepší 3*, víc ani ťuk. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Burn him!“ Drsné, cynické a do lecter-leonovské finty i uvěřitelné krimi drama, jenž ve své napínavosti těží z tenkého ledu infiltračních aktivit. Krtek Kinnaman snažící se překročit svůj herecký stín, Rosamunda zatížená dilematem, good cop Common dávající si na čas i podlý kravaťák Owen odvádějí ku prospěchu věci lehký nadstandard. Vrstva časopisů na ledvinách jako ochrana proti férovým bodným atakům v kriminále? Prima brnění, věděli to už čínští vojáci ve starověku.. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dobré, ale mohlo být vynikající, protože všechny předpoklady byly na místě. Charizmatičtí klaďasové, neokoukaní a patříčně úlisní záporaci, syrové vězení, působivě autentické, zrnité filtry, zemitá režie, zkrátka vše na svém místě pro kvalitní street krimi drama. Bohužel druhá polovina pomalinku, polehounku klouže svojí přehnanou nápaditostí a rafinovaností z drsného dramatu ve stylu Shot Callera do typicky nastavované (a předvídatelné) hollywoodské produkce s více a více nepravděpodobnými situacemi a zvraty. Na druhý film Di Stefana ale rozhodně slušné a dávající naději, že další filmy budou podobně dobré, jako třeba ty od Zahlera, specialisty na krimi dramata s těmi správnými chlapáky a se scénáristicky dotaženými finále. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vězeňské krimi (ač jen z poloviny) nejsou z mých nejoblíbenějších žánrů, nicméně "Informátora" jsem si dost užil. K filmu mě pochopitelně přitáhl hlavně můj oblíbený Joel Kinnaman, nicméně jsem mohl jenom doufat, že dostanu pěkně natočený thriller bez váznutí tempa, jaký jsem nakonec dostal. Celkově tedy povedený kousek jako ze staré školy a skládám kudos panu herci-režisérovi. PS : K mému překvapení mě strašně bavil Common, který tu má vděčnou roli a jak nemám rád záporácké role Cliva Owena, tady je skutečně správně zlý...80% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Udavači to nikdy nemali ľahké. Ak ide o infiltrovaných agentov, priamo zamestnaných v policajných zložkách, tí akú-takú istotu majú. Avšak udavači z druhého brehu (z podsvetia, z väzenia) sú obetovaní kedykoľvek, ak to poslúži karieristickým hajzlom v manažmente polície. No a o jednom takom, na ktorého sa všetci vyprdli, je tento vcelku inteligentne nakrútený film, ktorý sa nespolieha len na akciu, ale skôr na životné peripetie hlavného hrdinu. Tomu, ak je pravda, čo medzi rečou povie o svojom osude, sa sudičky pri pôrode obrátili chrbtom. Skvelý je nie úplne jednoznačný záver. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se těšil. Vypadalo to oldschoolově i intenzivně. Navíc to obsazení. Hošan s polskými kořeny Joel Kinnaman má za sebou pár škraloupů, ovšem nyní seká dobrotu a spolupracuje s FBI. Cílem je jasný: poslat za mříže polský gang pašeráků drog. Jenže se do vězení dostane sám. Poslední akce totiž zrovna neklapne, o život přijde polda v utajení a od našeho hrdiny dává FBI ruce pryč, aby si uchránila vlastní zadek. Bohužel to brzy začne poměrně drhnout. Postavy spíš melou a vyhrožují, než aby použili pěsti nebo pistole. Stěžejních hráčů je přitom víc, každý má svůj cíl (manželka v ohrožení, polda, co přišel o kolegu, váhající spojka od FBI), ovšem žádnému se nevěnujeme tak, aby se nám dostal pod kůži. Navíc nápaditou a zemitou režii si teda představuju jinak, pravděpodobnost a uvěřitelnost předkládaných situací pozvolna klesá. A vlastně i Kinnaman je ve vězení jen na otočku, protože záhy divákům servíruje (spolu s rukojmím) další zvrat. Nenáročná jednohubka, která chtěla být pořádným soustem. Ale není. Každopádně Rosamund Pike to v policejním sekne. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Je tam strašně moc děr ve scénáři, leckdy fakt úsměvných, ale mně se teď výjimečně nechtějí řešit. Po dlouhé době fakt ZÁBAVNÁ krimi s parádně vyšponovaným, až infarktovým finále. [Netflix] ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Tak toto bylo velmi nečekané a velmi příjemné překvapení! Má to spád, zápletka není úplně tupá jak bývá zvykem, i když vychází ze známých premis, pár scén i vyloženě překvapí.Opravdu klobouk dolů před scénaristou, dlooouho mě film s podobnou tématikou tak nezaujal a nevtáhl do děje. Joel Kinnaman je zvláštní typ herce , kterému tato role celkem sedla, stejně jako Rosamund Pike. Opravdu se dají vytknout v podstatě jen maličkosti. Za mě paráda. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Rád fandím hrdinom, ktorý nepravom sedia v chládku a tento príbeh mi to ponúkol. Určite to mohlo byť aj lepšie, strhujúcejšie, vyšperkovanejšie, no bavilo ma to a nenudil som sa takmer do konca. Prvá polka sa trošku pomalšie rozbieha, ale ta druha je pekne drsná a napínavá. Joel Kinnaman, tak ako aj zvyšok castingu perfektne zapasoval. 75% - 4* ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Film sa zameriava primárne na cestu Petea Koslowa (Joel Kinnaman), no sekundárne rieši nevýrazné a klišé vedľajšie línie agentky Wilcoxovej (Rosamund Pike) a detektíva Grensa (Common). V konečnom dôsledku sa nevenuje ničomu plnohodnotne. Záver pôsobí odstrihnuto a nedozvieme sa ani ako skončil poľský bos Generál, o ktorého celý čas išlo. Ochota niektorých postáv pomáhať Koslowovi je príliš neautentická a i keď vo filme hrá niekoľko mojich obľúbených hercov, žiaden zo seba nedáva maximum. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Těžkej nadprůměr!! Z tohohle hodnocení tady se mi chce blejt. Jen pro to, že do filmu nebylo nasypáno 100 milionů dolarů který by se utratili za hovadiny se to potácí v "modrým", tfuj. Mě ke štěstí ještě pořád stačí trošku toho herectví, slušná režie a kvalitní scénář. Raději tohle než Konga,Godzily, Pacific Rimy a podobný sračky. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Keď neskoro v noci naďabím na nejaký film, logicky predpokladám, že to bude niečo zo šedej zóny. Ani od Troch sekúnd, na ktoré som naďabil päť minút po začiatku, som nečakal nič iné. Ale postupne ma dej vťahoval do seba, čo nakoniec vyústilo do absolvovania celého filmu. V konečnom dôsledku si myslím, že ide o zaujímavý film, v ktorom sa tvorcovia síce nevyhli niekoľkým zbytočným chybám, ale na druhej strane oživili príbeh zopár novinkami. Obsadenie hereckých úloh sa celkom vydarilo, tak prečo nepovažovať tento nočný príspevok za nadpriemerný? ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Povedený krimi thriller (ty chybějící žánry už jsou na té naší databázi na pováženou!), kde se odhadem dvě třetiny nehtohryzně a napínavě neděje vlastně vůbec nic. Což prosím nechápat jako výtku.  Díky promyšlenému (bez ironie) scénáři  a nejen typově přesným hercům se divák rozhodně ani tři vteřiny nenudí.   Výbušný závěr už možná byl lehce fantaskní, stejně jako náhlá Owenova nedovtipnost, přesto jsem neměl pocit "taktické věrohodnosti", díkybohu. Čtyři spokojené. ()

Reklama

Reklama