Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Píše se rok 1990. Tradiční rodinná pouť Dresslerových s očekáváním vyhlíží první sezónu v demokratickém státě. Šéf pouti Jaroslav Dressler (Michal Suchánek) se snaží zorientovat v nově nastaveném státě, kde papír od úředníka je více než slovo nepřítele. Nakonec po naléhání své ženy Hanky (Alena Mihulová) po dlouhých deseti letech zavolá svého nejstaršího syna Daniela (Jakub Prachař), který je v posledním ročníku právnické fakulty, aby mu s papírováním pomohl. Návrat Daniela nejhůře nese světsky konzervativní Jindřich Dressler (Oldřich Navrátil), otec Jaroslava, který vnímá Daniela jako zrádce tradic a světského života. Oproti tomu největší potěšení z jeho návratu má sestřenice Andrejka (Barbora Mottlová), dcera Benáka (Tomáš Matonoha) a mladší bratr Daniela Vojta (Lukáš Veřtát). Po revoluci začíná být jasné, že kdo v tom umí chodit, může začít vydělávat víc než kdykoli předtím. Zároveň ale touha uspět najednou znamená porušit stará pravidla slušných světských a Danielovi chtě nechtě v žilách koluje světská krev. Postupně vychází najevo, že je tak ještě tvrdší než jeho otec Jaroslav. Ba co víc, že je i tvrdší než jeho děd Jindřich. Jak daleko bude Daniel schopen zajít, aby zachránil rodinu? Vybere si život v Praze se svou přítelkyní Pavlou (Eliška Křenková)? Nebo podlehne kouzlu Andreji? A jaká je ve skutečnosti cena za svobodu? (Stream.cz)

(více)

Recenze uživatele klukluka k tomuto seriálu (6)

Pouť (2018) 

Dokud to dějově skákalo po měsících, neřkuli po letech, přičemž jsme vždycky dostali naservírovaný jen ty největší historický milníky života kolotočárské rodiny Drechslerovi, tak to bylo výživný a zábavný. Jakmile se to ale kouslo a začali jsme se patlat v Danově minulosti, jeho čarování s DPH a jeho manželské krizi, tak to začalo těžce skřípat a nakonec to totálně zatuhlo v nějakým nevábným existencionálním bahně, který korunovala nešťastně obsazená Alena Mihulová. Takový lehký never more. ()

Holanďan (2018) (S01E06) 

Po téhle epizodě jsem na Přijela pouť dostal vysloveně chuť. Prachařova postava má neotřelý, pro světské podle mě zcela typický charakter s výraznou složkou selského rozumu a já obdivuju pana Kolečka, že dokáže tak věrně ztvárnit postavu, která bude mít jen minimum společného s jím samotným. Prachařova zlá a nebezpečná vychcanost se podobným způsobem projevila už při námluvách, tady zaúřadovala znovu. Světští mají svůj svět, do něhož není možné proniknout a člověk, který do něj nepatří, se před nimi musí mít na pozoru. Kdyby kvůli ničemu jinému- i za tohle připomenutí nebo upozornění beru tenhle seriál celkově nevalných kvalit na milost. ()

Perský princ (2018) (S01E07) 

Nejslabsi dil. Kolotocarska depka hutna, nedostavalo se tady ale tonu z opacne strany pocitoveho spektra. ()

Loučení (2018) (S01E08) 

Jako jedničkářovi se mi blbě vybírá výpalný... :) Některý fóry jsou fakt vydařený, celkově mě ale z té atmošky spíš jaksi mrazí, než že by mě to rozehřálo, kterejžto pocit jsem míval z Autobazaru Monte Karlo nebo Kanceláře Blaník. Ale takhle by to asi mělo fungovat, takhle vnímám svět šouklí jako celek. Krapet se ho štítím a tenhle seroš to má holt v sobě. Dnes to na webu visí čtvrtej den a má to lehce přes 200 tisíc zhlédnutí. První díl atakoval půl miliónu. Z toho usuzuju, že to lidem obecně moc nevyhovuje. Já osobně jsem ale za tuhle věc rád, vyčistím si u toho hlavu. Lámu si ji jen s tím, kde na tom ten Petr Kolečko byl..? Podezírám ho z toho, že se kdysi pár měsíců vydával za Holanďana. Pokud teda rovnou nečaroval s dépéháčkem skrze houpačky.... :) ()

Marináda (2018) (S01E09) 

Buď už mě to neba, nebo to byl nejslabší díl. Je to nějaký moc vážný. Snaží se to tvářit jako komedie, přitom se pořád vrací k Danově temné minulosti. Já bych se to snažil někam posouvat, tady to přešlapování na místě z toho dělá blbou, mrtvou, nezáživnou štaci. Nejvyšší čas sbalit labutě a odfrčet někam do řiti. ()

Trest (2018) (S01E10) 

Já nevím, čemu se divím..? Ze šouklí mi bylo šoufl, co se pamatuju. ()

Související novinky

Tvůrci milují Kongresové centrum Praha

Tvůrci milují Kongresové centrum Praha

09.12.2019

Že je Praha lákadlem pro filmové štáby, již dlouho není tajemstvím. Nehledě na krásu města, jsou to ale také šikovné týmy, na které se přijíždějící producenti mohou spolehnout. Díky českému… (více)

Reklama

Reklama