Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Píše se rok 1990. Tradiční rodinná pouť Dresslerových s očekáváním vyhlíží první sezónu v demokratickém státě. Šéf pouti Jaroslav Dressler (Michal Suchánek) se snaží zorientovat v nově nastaveném státě, kde papír od úředníka je více než slovo nepřítele. Nakonec po naléhání své ženy Hanky (Alena Mihulová) po dlouhých deseti letech zavolá svého nejstaršího syna Daniela (Jakub Prachař), který je v posledním ročníku právnické fakulty, aby mu s papírováním pomohl. Návrat Daniela nejhůře nese světsky konzervativní Jindřich Dressler (Oldřich Navrátil), otec Jaroslava, který vnímá Daniela jako zrádce tradic a světského života. Oproti tomu největší potěšení z jeho návratu má sestřenice Andrejka (Barbora Mottlová), dcera Benáka (Tomáš Matonoha) a mladší bratr Daniela Vojta (Lukáš Veřtát). Po revoluci začíná být jasné, že kdo v tom umí chodit, může začít vydělávat víc než kdykoli předtím. Zároveň ale touha uspět najednou znamená porušit stará pravidla slušných světských a Danielovi chtě nechtě v žilách koluje světská krev. Postupně vychází najevo, že je tak ještě tvrdší než jeho otec Jaroslav. Ba co víc, že je i tvrdší než jeho děd Jindřich. Jak daleko bude Daniel schopen zajít, aby zachránil rodinu? Vybere si život v Praze se svou přítelkyní Pavlou (Eliška Křenková)? Nebo podlehne kouzlu Andreji? A jaká je ve skutečnosti cena za svobodu? (Stream.cz)

(více)

Recenze (39)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Námět je bomba. Vlastně se ani nedivím, že je pod tím podepsanej Petr Kolečko. Ten prostě tu českou náturu má prošpikovanou skrz na skrz a dokáže ji dobrými dialogy v jedné scéně perfektně popsat. Škoda ale, že je tenhle seriál víc drama, než legrace. On má totiž po humorné stránce docela slušnej nájezd, jenže třetí díl všechno sejme. Z Prachaře se stane naprosto šílená postava, ve kterém se pere nějakej skrytej Belzebub a celý ten námět jde vlastně do hajzlu, protože všechno vtipné už se rodí jaksi navíc. Nicméně jsem to dokoukal, zaujalo mě to a za to může seriál děkovat samotným hercům. Ti se totiž povedli ve všech ohledech doslova na jedničku. Kdyby se scénář tak nesejmul, tak si troufám tvrdit, že by se jednalo o jeden z těch nejlepších webových seriálů, co jsem zatím viděl. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Napsal to Kolečko, hraje tam Suchánek, většina tak logicky čeká světskou komedii. Chyba lávky. Brzy nastane Danův přerod v Tonyho Montanu od kolotočů a ke konci už je to regulérní deprese. Prachař tu transformaci navíc musí předvést během dvou dílů a na to zrovna on fakt nemá. Finální akt je směšnou tečkou pro nepovedený slepenec žánrů. Rozjetý devadesátky jsou velkou tragédií, které je lepší se vyhnout velkým obloukem. S1: 40% S2: 20% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Velký špatný, dalo by se říct, když už se tu věští z karet. Vzácná ukázka promarněného potenciálu a zásadní ústřel ve scenáristické tvorbě Petra Kolečka, protože tohle se nikdy nemělo dostat ven ze šuplíku, mělo to v něm zůstat a maximálně tak se to mělo vytáhnout za pět let a zásadně přepracovat. Je tu obrovský nesoulad mezi mnohdy dramatickým dějem a mezi tím, kolik je mu věnováno prostoru a tak jsou některé, pro děj zásadní postavy, odbyty na pár minutách, kdy místo toho, aby byli v pěti minutách v každém díle, mají pět minut v celém seriálu (Holanďan, Benák) a další zásadní rys tupovid je absolutně špatná práce s charaktery postav, kdy v podstatě žádná není zajímavá, ani sympatická a ty, které by takovými postavami být mohli, mají zoufale malý prostor. Humor nefunguje, drama nefunguje, herci nefungujou, jen jistota návštěvy toalety po požití langoše je tu zřetelná. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže o čem že to mělo být? Nemám ani tucha ani ducha. Atmosféra 90.tek tu není, zápletky jsou jen nadhozené, beze smyslu a pointy. Pokud první díly se Prachař snaží hrát, jak ho Mottlová fajčí a druhou půlku se snaží vypadat jako Kmotr Brando, nejde mu to, fakt moc mu to nejde. Postava Mottlové se neobhájila vůbec. Leda by nosila tričko s nápisem "Nová štětka Villeda, lépe saje a rouru má z kaučuku", pak snad. Jenže scénář někdo šil horkou jehlou, takže do něj nestihl zapracovat --- světe div se- PROPRACOVANOST. Jakoby ani tvůrci vlastně nevěděli, co a jak, nechali to plynout a výsledek je samotné překvapil. Taky se jim vůbec, ale lautr vůbec, nepodařilo vybudovat stopové množství napětí. Hoši soráč, ale fakt nestačí jen zmínka o jedné naší přehradě. Výlet k Orlické přehradě samozřejmě může být synonymem pro "sbohem", ale to byste museli před tím aspoň vykřesat jiskřičku. No nic, snad bude moje paměť milosrdná a brzy zapomene. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

No mohla to být hodně dobrá podívaná protože kolotočáři nebyli špatní, až na jakože krásnou kozatou střelnou růži, ne hrozný kozy nic a krása nikde tohle se nepovedlo. Mladého borce bych pleštil, hrozný herecký výkon totálně jsem ho nemusel vystát. No bylo by to super na tyhle dvě nepovedené herecké hlouposti a taky proto že časem ztrácely celou tu zábavu jedním slovem v pohodě ale přeci mohla to být zábava, zbytek herců se povedl. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Problém tohoto seriálu je, že má na místní reklamní databázi jako první uvedenou komedii. Hlavinky místních prvoků jsou z toho pak zahlceny a oni nechápajíc chodí po místnosti. V první řadě je to drama. Ano prvky komedie samozřejmě jsou, ale v první řadě drama. A depka. Pořádná depka. Naprostý divoký východ a obraz tehdejší doby. To, že Petr Kolečko má o kolečko víc, víme už asi všichni. Sice se nejedná o žádnou hitparádu, ale ty odpady tady...No, proti gustu. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Zcela nevyuzity potencial, jednotlive dily maji sestupnou tendenci, co se zabavy tyce. Nechapu ani, proc byl dej situovan do devadesatych let, ktere se krome nijake vypravy v nicem dejove neprojevily. Nezaujmou ani herecke vykony, cekal jsem vetsi srandu. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Docela dobře udělané, tak trochu ale zbytečné. Je to výkřik do tmy, který sice docela potěšil, ale snadno na to zapomenu. 65% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl nepřející, ale tady bych to viděl klidně i na nižší procenta, protože takovou úchylnou nesmyslnost bez invence nedá vůbec žádnou filmařskou snahu splácat dohromady. Obsazení mě ani nemůže udivovat, Navrátil během mého života nikdy nehrál žádné jiné role než ty slizké, odporné a věčně nas*ané, Matonohu jsem nikdy nevnímal jako kvalitního herce a s Prachařem to jde taky pěkně do kytek. Jediný, koho mi tu je líto, je Michal Suchánek, protože toho mám fakt rád nejen z Partičky nebo dávných začátků ve Sněženkách, nevím, kolik za tuhle ptákovinu shrábnul, ale mohl ten čas využít produktivněji. To ostatně i všichni ostatní jmenovaní. Skončil jsem asi v 6. díle, dál nepokračuji. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Žánrově neskutečně rozpolcený mix trapnosti s celkem zajímavým námětem... Jestli si to Petr Kolečko jen tak střihl od bohu za pár korun, nebo dokonce jen za poukaz na volnou jízdu na labutě, tak to ale vlastně až tak špatné není a něco mě tak nějak nutilo to dokoukat až do konce... Těžko říci jestli zvědavost, kam až jsou tvůrci ochotni zajít a nebo jestli to byly světlejší chvilky, kterých se, abych byl fér, taky pár najde... Každopádně, pokud seriál přehlédnete, o nic nepřijdete... ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokud to dějově skákalo po měsících, neřkuli po letech, přičemž jsme vždycky dostali naservírovaný jen ty největší historický milníky života kolotočárské rodiny Drechslerovi, tak to bylo výživný a zábavný. Jakmile se to ale kouslo a začali jsme se patlat v Danově minulosti, jeho čarování s DPH a jeho manželské krizi, tak to začalo těžce skřípat a nakonec to totálně zatuhlo v nějakým nevábným existencionálním bahně, který korunovala nešťastně obsazená Alena Mihulová. Takový lehký never more. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Téma se mi líbilo. Provedení trošku slabé. Ale vesměs sem se bavil. Černá ruka O. Navrátila se občas hýbala i když měla být umělá. Mihulová mě tam trochu štvala. 55% ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to nevypadalo úplně špatně. Nápad na pouťové prostředí těsně po revoluci podpořilo na poměry seriálu stream.cz zajímavé obsazení. Jenže od 4. dílu, kdy začal být Daniel světskej, úroveň seriálu výrazně klesla. Čekal jsem, že by se s Pavlínkou mohly karty zamíchat zajímavěji. Slabý scénář alespoň trochu vyvažovaly vtipy Oldřicha Navrátila a kozy Báry Mottlové, ale celkově se jedná o nepovedenou záležitost. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nám to skončilo a není třeba brečet. Neuvěřitelně nevyvážená věc, při jejímž sledování mi přišlo, že Kolečko měl pár nápadů a potřeboval rychle pro stream spíchnout seriál o devadesátých letech a o světských, nějakej ten humor, nějaký to drama, hlavně ať to šlape a co já vím. Nakonec z toho není nic pořádnýho, všechno to nakousává, mění to žánr jak na běžícím pásu, vtipy (jestli to mají být vtipy) nejsou vtipný, podzápletky jsou v podstatě zbytečný a kulisy devadesátých let (Prince of Persia WTF) jakbysmet. A tím, jak Kolečko naházel hromadu nápadů na jednu hromadu (WAU, Poeta alert), tak byly chvíle, kdy mě to bavilo. Ale odbytá práce z toho trčí na všechny strany a tak budu tvrdej. Těšil jsem se na Most! a teď mi nezbývá než doufat, že Prušinovský zkrotí Kolečkovy bludy. ()

Bozvav odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fakt děsná ubohost, jestli reálná, tak pak by světští byli ještě větší lůzři, než jsem myslela. Nicméně si myslím, že dílko dosti přehrává.Herecké výkony kožené, Jakub, který jediný něco předvádí, to nezachrání. Tak nějak vypadá seriálové peklo. Ostatně jako většina zábavných pořadů Streemu, sračka na sračku. ()

kowalski 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to bylo prča. Parádní casting a kostými ale slušelo by tomu víc, kdyby to bylo čistokrevná komedie. Druhá série: Ondřej Pavelka absolutně TOP. Stejně tak Dulava. ()

Warlukyn 

všechny recenze uživatele

Herecký výkony, až na Matonohu celkem slabý. Děj nijak zajímavej a hlavně už během 90. letech každej ví, že světský měli maringotky vytuněný i zlatem a mramorem...tahle rádoby mafie se moc nepovedla... ()

Související novinky

Tvůrci milují Kongresové centrum Praha

Tvůrci milují Kongresové centrum Praha

09.12.2019

Že je Praha lákadlem pro filmové štáby, již dlouho není tajemstvím. Nehledě na krásu města, jsou to ale také šikovné týmy, na které se přijíždějící producenti mohou spolehnout. Díky českému… (více)

Reklama

Reklama