Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší přátelé Toni a Paul se na 100 dnů vzdají díky sázce všeho, co vlastní. Každý den dostanou jednu ze svých věcí zpět. Během této výzvy si možná uvědomí, že jediné, bez čeho nelze žít, je přátelství. (Bioscop)

Recenze (204)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Už nepochybuju o tom, že Němci umí točit filmy, když chtějí. Jen škoda, že jejich komedie dopadají nevybalancovaně, což je případ i této. Dobrý nápad, divný humor, snaha o komplexnější příběh a slušná dramatická stránka. Osobně nejsem fanouškem ztřeštěných komedií, proto jsem na filmu nejvíc ocenil právě ten vážnější tón v poslední půlhodině, kde i postupně vygradovalo přátelství mezi hlavními představiteli a padalo jedno moudro za druhým. /// Viděno na Nova Cinema s českým dabingem. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Příjemné, německé, zamyšlené, koukatelné, svižné. Docela fajnová podívaná na německé kamarády, co se hecnou a vsadí se o 100 důležitých věcí. Je to celkem švanda, a trochu si uvědomíte na čem vám vlastně záleží a čím se obklopujete. Film byl svižný, sympatický a hezký. Zhruba uprostřed nastal zlom v kamarádství, ale pak se všichni usmířili, dali se zase dohromady, prostě hepijend. ..v těch bytech musela být celkem kláda, když zafoukalo..i když, kláda..no radši nic.. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Zajímavý počin od německé produkce, který dává prostor k zamyšlení každému z nás v dnešní moderní a uspěchané době! Nevinná sázka v opilosti, kterou vezmou jejich kolegové vážně vyústí druhý den v realitu bez věcí. Dva dobří přátelé Toni a Paul se ocitnou po večírku nazí ve svých vystěhovaných bytech, kdy si každý následující den mohou vzít jednu věc zpátky. Sázka platí na následujících sto dní a kdo nevydrží prohraje a jeho polovinu financí získají zaměstnanci firmy. To je dostane občas do vtipných situacích, ale i k zamyšlení sami nad sebou, když příjdou o to nejcenější o sebe! 65% ()

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

Paradič. Dobre kamarátka odporučila. Zo začiatku to vyzeralo tuctovo... Ale to posolstvo, čo 100 Dinge nesie, sa Nám všetkým, priatelia, zíde. A ja oceňujem i romantickú vložku. Zahralo to na správnu strunu. Asi preto, že mi to niekoho pripomenulo. Asi, URčITE. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Vyznění souzní s mou aktuální potřebou zbavovat se přebytečností. Je to veselé, svižné, přátelsky východoněmecké. 70% (aktuálně 784 hodnotících s průměrem 73%). ()

haluska11 

všechny recenze uživatele

pan florián si bere na paškál populární koncepci minimalismu. pan florián si nasadí brejličky humoru na úrovni podprůměrné české komedie, zarýpe si do Zuckerberga a Facebooku... a větší hloubku to vlastně nemá. naštěstí se tak aspoň netváří. 100 věcí je fajn oddechovka vedoucí k zajímavým debatám, ale premisa má rozhodně větší potenciál. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Zápletka je na mňa až príliš umelá, a filmu nepomôže ani druhá, romantická rovina. No a keď sa ukáže, že film má pomôcť, asi aj divákom, od modernej psychickej choroby, tak sa z komédie stane poučný príbeh, a toto som nechcel vidieť. ()

ilonaho 

všechny recenze uživatele

Námět zcela určitě čerpá z dokumentu Mý věci (2013), 65% http://www.csfd.cz/film/351808 Proto lze velmi těžko hodnotit, současný německý film rozhodně stojí za pozornost. Zde by neškodilo méně viditelné angažovanosti... Cennější by byl prostor pro myšlení diváka... ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Kdo by čekal, že německá komedie, kde ještě pořád cejtím Pedolfa, bude za poslední měsíc to nejlepší a nejvtipnější, na co jsem mohl v pirátském webu natrefit. Jako správný gerotorent, nebo spíš torrent (ani nevím, co ty slova znamenají), tak i já bohužel jsem otrok moderní konzumační sféry. Denodenně mám plnou lednici žrádla (nějaká klobása a plesnivej sejra), mám co nosit každý den něco jiného, a nenosit pořád ty samé hadry (triko co mám na sobě, nosím už asi tejden), a mám dostatek prachů, abych si mohl kupovat každý půl rok nejnovější model Ajphounu (mám jen místo toho starý siemens, kterému ještě k tomu nefunguje klávesa na zapnutí), a mám i dostatečně rychlej internet, abych si dokázal na 100% legálně (kecám) stáhnout film, který mi přímo do ksichtu říká, že jsem ta nejhorší osoba na světě. Píčifix. Už je asi na čase, abych si taky udělal takový rádoby "celibát" bez věcí, bez kterých byl nepřežil ani den. První den - jít do centru města, bez spoďár a kaťat a uvědomit si, že exhibicionismus je dost nahovno věc, a ne každou to tak oslní, že mi ho rovnou přeblafne u knihovny, kde potkám svojí bývalou učitelku matiky. Uuh, ta krůta mi vždycky rozjasňovala pelikána. Druhý den - vynést celou lednici, rovnou i s tím smradlavým sejrem, a nechat před popelnicí, ať si místní feťák a Majsneros pochutná, já nepotřebuji konzumní trh. Mě stačí stonek cibule, která mi zrostla na podlaze, a já si můžu hezky vychutnávat dlouhé a zimní (už pomalu letní) večery. No, a jelikož 100 dní je na mě příliš moc dní (hlavně kvůli tomu, že do té doby bych dávno skapal s nedostatkem porna), takže třetí den - Finální - když jsem ztratil veškeré své cennosti a oblečení, tak si počkám až soused půjde nasekat špalek do kamen, a já přeskočím oknem, zamknu dveře a všechno totál zeseru, pomrdkuju a pochčiju, vezmu mu zbytek žrádla a jeho starou, podpálím mu chajdu do základú, a vezmu si to dom a konečně pochopím, jaký to je mít lepší život. Soused je asi milionář či co, a ta zmije lakomá mi nechce dát ani búra na pivko, takže konečně chápu tenhle "celibát". Súsede, zkusili jste taky tuhle nekonzumní čelindž? ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

Nešiel som do toho ako do komédie, ale ako do filmu s hlbokou myšlienkou a dobre som urobil. Skôr ako komédia to je "Po väčšinu času nie až tak vážny film". A kvôli tomu, že to zo seba zúfalo robí komédiu sa nenechalo tej spásonostnej myšlienke toľko priestoru, ale aj tak som za tento film rád. CZ/SK názov prekonal nič nehovoriaci originálny. 6/10 ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Podobně jsem ještě nikdy žádný film neokomentoval: Přeji si vidět remake. Vynikající nápady se utopily v podivném zpracování. Bylo tady toho nějak moc, občas jsem se v tom ztrácel. Nepobral jsem ani samotnej závěr, nevím, co tím chtěl scénarista říct. Může to být moje ostuda, titulkářova, nebo tvůrců. Každopádně to ale po bezmála dvou hodinách sledování nepotěší. ()

Autenticita 

všechny recenze uživatele

Po slibném začátku to šlo jen dolů. Z kina jsme šly rozladěné průhlednou manipulací. Dvě hvězdy za vizuál a snahu o udržovaná těla. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Vcelku často jsem slyšel, že Němci neumí točit dobré filmy a komedie už vůbec ne. Občas jsem ten názor zastával taky. Postupem času si ho ale sám vyvracím. Bez věcí nad věcí je jedním z důvodů proč. Je to současná, originální a hlavně dobrá německá komedie, která mě pobavila a dokonce měla i zajímavý přesah. Už úvod a první minuta je geniální. Srovnávání naší generace s generací našich rodičů a prarodičů vzhledem k majetku, vlastnictví a osobního štěstí, se povedlo skvěle a výtečně navnadilo na pokračování, i když už odlehčenější. Ještě po pár dnech si pro sebe přemýšlím, jak bych to dal já sám. Každý den jen jednu věc a to zdaleka nejsem závislý na vlastnictví věcí jako hlavní hrdinové. Pokud si často stěžujete, že nemůžete mít vše, co chcete, pusťte si Bez věcí nad věcí. Třeba vám to trochu otevře oči. A když ne, aspoň vás to pobaví. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Začalo to jako dobrá komedie s velkým potenciálem a ona sázka tomu dávala šmrnc..párkrát sem se u zasmál... Pak se to najednou překulilo do vztahových problémů a nakonec v protest proti konzumu...a to už bylo nezábavné a bylo smutné kam se příběh po slibné začátku vydal... ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Nemecká kinematografia sa mi spája najmä s béčkovými až céčkovými filmami, no tentoraz to vyzeralo sľubne. Z počiatku zaujímavý a nápaditý príbeh spadal postupne od jedného klišé k druhému až to stratilo pôvodný šmrnc. No i tak sa na nemecké pomery jedná o celkom fajn komédiu. ()

Michalechal 

všechny recenze uživatele

U těch 4* je potřeba ignorovat to environmentální poslání a ochotu všem otevřít hranice a věčný rejpání do AfD ... pak je to povedená komédie :-D ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

chápu, že bez věcí se obejdeme ale bez lidského citu a přátel ne..Od Fitze jsem očekávala mnohem víc, vzhledem k tomu ,že jeho Vincenta jsem viděla dvakrát.Tam exceloval.Tady to byla upocená hrůza.Kdo si potrpí na nahá mužská těla tak tady si to užije.Vrchovatě.Zezadu, zepředu z boku :-) Pointa alá : Jak hloupý Honza ke štěstí (prozření) došel... ()

Reklama

Reklama