Reklama

Reklama

Anděl svádí ďábla

TV spot
Komedie / Hudební / Erotický
Československo, 1988, 101 min

Hrají:

Božidara Turzonovová, Zdena Studenková, Josef Nedorost, Josef Větrovec, Miloš Kopecký, Jiří Korn, Marián Labuda st., Dagmar Havlová, Jana Paulová (více)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Už ani v nevěstinci si člověk nemůže být jistý... Píše se rok 1930 a luxusní nevěstinec Riviéra stále patří bývalé prostitutce Renátě (Z. Studenková), která se šikovně vdala za bankéře Justice (J. Hartl). Někdejší majitelka podniku Madam (B. Turzonovová) je teď pouhou ředitelkou. V hlavě jí však zraje plán na pomstu. Madam vyhledá profesionálního sňatkového podvodníka Jaroslava Voženílka (J. Nedorost), který vystupuje pod různými jmény, a nabídne mu tučný honorář. Jaroslavovým úkolem je vydávat se před Renátou za bohatého barona a svést ji. Předem informovaná policie pak může získat Renátiny kompromitující fotografie. Jenže žádný plán není tak dokonalý, jak si jeho strůjce přeje... (Česká televize)

(více)

Recenze (43)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavé výpravné kostýmní soft porno s fetish bonusy, kupříkladu Milošem Kopeckým a Božidarou Turzonovovou v nedbalkách... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Už v Sólu pro starou dámu Matějka dokázal, že širokoúhlé barevné kino zvládá na jedničku. Pokračování Anděla sráží snad jen příliš vleklá produkce, která se neuměla vyrovnat s faktem, že mělo jít o prostřední díl trilogie (proto ty alarmující sirény v samotném závěru). Děj se navíc neodehrává v roce 1933, jak bývá někdy mylně uváděno, ale na přelomu let 1930/1931, tedy pouhý rok po filmu prvním, což trochu komplikuje pro nepozorného diváka celou situaci. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

První polovina druhého dílu je zajímavější než celý díl první - Nevěst(k)a Madam plánuje pomstu a docela se jí to daří. Následný zvrat a celý zbytek filmu je už ale dost o ničem. Scény už (většinou) nejsou tolik přesvícené jako v jedničce, hudební čísla jsou stejně otravná jako v předchozím filmu a tematikou se vlastně celá série včetně hlavní zápletky dost podobá pozdějšímu Playgirls, proti explicitnímu sexu však kontruje hereckým obsazením a kostýmy. Jsou lepší filmy - ale i horší. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Pokračování komedie Anděl s ďáblem v těle začíná přesně tam, kde v nejlepším přestal. Nesmiřitelný souboj Madam a Renáty, která je nyní jednou z nejvlivnějších dam Prahy tvoří základní rámec hry, v níž vyhrát může jen jedna a to i za cenu nejvyšší. Ale nic není zadarmo. Madam zosnuje další bezvadný plán, jak získat zpět ztracené hodnoty, ovšem nepočítá s tím, že šarmantní svůdník Jaroslav sleduje vlastní prospěch. Vedle obou slovenských bohyň Zdeny Studénkové a Božidary Turzonovové získává v druhém díle velký prostor Josef Nedorost coby falešný baron Slawický, z dívčího kolektivu tentokrát zastává významný post německá prostitutka v podání Dagmar Veškrnové - Havlové aneb někdo to rád ostřejší. Samozřejmě nechybí naši stáří známí v čele s Milošem Kopeckým, který mezitím povýšil na ministra, ale narazíme i na nové tváře, kterým kraluje velkostatkář Mariána Labudy. Čímž tradičně nesouhlasím se zdejším opovržením, které je asi tak pravdivé, jako klišé o tom, že obě Matějkovy komedie patří mezi to nejhorší, co kinematografie osmdesátých let vyprodukovala (což lze vyvrátit pouhým letmým pohledem na produkci téhož roku, kde se objevují takové tituly jako Nefňukej, veverko nebo Kamarád do deště). Nezbývá než litovat, že plánovaný třetí výlet do prvorepublikové Riviéry se již neuskutečnil a tak si jen mohu domýšlet, k jakému závěru by tato svůdná story doputovala. Každopádně swing jen nás ing! ()

ARI50 odpad!

všechny recenze uživatele

Bože příště se radši spláchnu do záchodu než tohle a nebo ještě líp ať se všichni zúčastnění spláchnou za to co natočily. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

...nemám rád tie komenty ,ktoré píšu o voľnom pokračovaní ako o nastavovanej kaši...žiaľ tu to platí.Toto je len nasilu spravené pokračovanie ,ktoré sa z pôvodeného príbehu snaží niečo vymačkať ...ale ...vymačkaných bolo tak maximálne pár kvapiek.Bieda. ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Kym jednicka bola normalizacna nudna konzervacka, dvojka je uz vyslovene normalizacna blbost. Len tak pikoska : Labuda sa so Studenkovou neznasali : 0 % ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Ach jo, taková jména, takoví herci a takovej průser. Ty-pic-ká čes-ká pro-žra-ná stát-ní za-káz-ka ve filmo-vém prů-mys-lu!!! (čti tónem a dikcí Jiřího Kodeta v Pelíškách: tohle je ty-pický su-chý ví-deň-ský kned-lik!) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Druhý díl zcela odpovídá úrovní předchozímu. Nenáročná kostýmní zábava, kde stačilo jen trochu se posnažit a už z toho mohl být docela dobrý film. 60% ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Setkají-li se, stekou make-upy, pomáda z vlasů ztepilého Brada Pitta, salonního  šarádníka - flamendra, a to bude delikátní delikt luny slunné, černého tulipána. Soumrak šarlatových negližé? ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Nepoznal som tento počin a jednotku som nevidel. Bolo to však zaujímavé, dobre zahraté, pekné pesničky a mladá Zdena, ach. 2 z 5 ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Rozmýšlam, v čom spočíva tunajšia neobľúbenosť až averzia k tomuto filmu. Príbeh jednoduchý, ale je to slušná dobová kostýmová filmarčina s excelentným obsadením. Možno práve to obsadenie mladých aj osvedčených charizmatických herečiek v neobvyklých úlohách je problémom. Vlastne ani jedna nemá žiadnu počestnú rolu, a mne to vôbec nevadilo. Mnohé predviedli dokonale tvarované telá a určite si film dnes rady pozrú, vo vedľajších úlohách zvlášť vynikli Vendulka a Patrasová. Polovicu filmu, keď sa nič nedeje, tvoria muzikálové čísla, ktoré zväčša zastrešuje Jirka Korn, takže je z toho Možná přijde i kouzelnice pre dospelých. Tentokrát naozaj príde, v podobe Veškrnovej. –––– Uvážím, jestli můžete zastávat dále místo ředitelky, Stolářová. – A co jsem zanedbala? – Stručně řečeno, máte tu bordel. –––– Doba je k pláči, pánové. Lidi se potřebují smát. A co jim to umožní? Zvukový film, prosím. –––– Praha je nejveselejší město na světê. Máte tu skvělý noční život. ()

Reklama

Reklama