Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na Halloween se Shirley a Theovi vrátí známá hrůza a Hugh se Stevem se vydají hledat Lukea, který zmizel při plnění smrtícím úkolu. (Netflix)

Recenze (19)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V roku 2018 natočil pod záštitou americkej spoločnosti Netflix režisér Mike Flanagan televízny dramaticko-horrorový seriál "The Haunting of Hill House". Prvá séria obsahuje desať zhruba hodinových na seba naväzujúcich dielov. V poradí ôsma epizóda nesie názov "Witness Marks" (Znamenie času). Spoznali sme rodinu Crainovcov (súrodencov Stevena, Sherley, Theodoru, Lukea, Nell) a aj ich rodičov, zatiaľ hlavne otca Hugha. Teraz sa začína postupne odhaľovať aj tajomstvo starobylého sídla Hill House, kde istý čas žili a jednej noci ho museli náhle v hrôze opustiť. Čo sa tej osudovej noci udialo? Čo sa stalo ich matke? Kto to klope u Sherley? Kam zmizol Luke? Čo cítila Theodora, keď sa dotkla svojej mŕtvej sestry Nell? Otázky sa hromadia. ***** ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příznačné je, že po zmizení auta divák okamžitě věděl, kam Luke míří. Jen postavy si k tomu musí přes své odmítání, přes své vytěsnění všech událostí ohledně domu přijít samy a později. Tento díl je poněkud vata. Jako wtf působí scény s úderem do prsa a zbytečně dlouhá vysvětlovačka Theodory v mlze. Zase se za ní ale dějí pěkné věci, jedno z typických seriálových nenápadných pošťouchnutí diváka. Naopak fajn jsou krátké retrospektivy se Stevenem, mamčou a toaletním stolkem. Mamča vypadá stále víc hystericky i namalovaná, vývoj této postavy je velmi uspokojivý. Na to navazuje velmi civilní dialog s tátem v autě, který odhalí zase něco na Stevena. Něco hodně ošklivého. Toto by se asi manželkám či družkám dělat nemělo, fujky fuj. Epizodě hodně pomůže, že má bez titulků sotva 40 minut. Kdyby to bylo víc, neutáhla by to. Jen graduje děj i emoce k finále (a já se těším). Porazí Craneovi dům nebo on porazí je? ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cítiť, že sa všetko schyľuje k finále a to musí byť až v desiatej časti, tak sedmička a osmička sú z môjho pohľadu trochu naťahované. Minimálne polovicu stopáže strávime v aute, respektíve v dvoch autách, a počúvame vždy dialógy dvoch postáv. Nie žeby neboli zaujímavé a neboli v nich cítiť emócie, len oproti perfektným epizódam číslo päť a šesť ide o značné zvoľnenie tempa a aj atmosféra je redšia. Ide však o to, že v rámci celku majú zmysel, postupne sa celú druhú polovicu dostávame cez pohreb až do Hill House, kde sa asi teda bude odohrávať veľké finále. ()

zdenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z epizody mi v hlavě zůstaly dva momenty. Klepání na dveře, a později klepání na všechno. Perfektní strašidelný moment, kdy slabší povahy určitě zarývají nehty do sedačky. Pokud ne, určitě je z té sedačky zvedne lekačka o pár minut později. Druhý moment byl ten, kdy se Theo omlouvala. Výborně podané, zahrané a perfektní popis smrti a strachu z ní. Na druhou mám strach z následné cesty všech zúčastněných za jediným cílem. Snad z toho vzejde nějaké rozumné rozuzlení. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama