Reklama

Reklama

The Haunting

(seriál)
Trailer
USA, (2018–2020), 17 h 55 min (Minutáž: 43–71 min)

Tvůrci:

Mike Flanagan

Předloha:

Shirley Jackson (kniha), Henry James (kniha)

Hrají:

Carla Gugino, Michiel Huisman, Elizabeth Reaser, Henry Thomas, Paxton Singleton, Victoria Pedretti, Mckenna Grace, Oliver Jackson-Cohen, Kate Siegel (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(19)

Obsahy(1)

Dej tohto seriálu z dielne Netflixu sa odohráva okolo 7 člennej rodiny Craineových, ktorí v minulosti bývali v záhadnom starom dome zvanom Hill House. V jednu osudnú noc po čudnej smrti matky vezme vystrašený otec rodiny všetkých svojich päť detí narýchlo preč z domu a už nikdy sa tam nevráti. Navyše, deťom o smrti ich mamy odmietne čokoľvek povedať. Po 26 rokoch za podivných okolností spácha samovraždu jeden zo súrodencov a ostatní musia konečne začať čeliť svojim démonom, ako aj zlu v Hill House, ktoré s nimi zďaleka neskončilo. (Lapedro)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (241)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No tak fakt nevím, cely serial hodně sází na budování atmosféry a boom finále, ze kterého se všichni posereme, ale to se fakt nestane. První 2-3 díly to atmosféru buduje, ale díky tomu, že až do 6-7 dílu se téměř vůbec nic nestane a je to spíše jen psychologické vykreslování hlavních postav a jejich vztahů, tak to tempo hodně ztratí. Poslední 3 díly už se dají, tím, že se konečně jde do domu a ASPOŇ NĚCO se konečně vysvětluje, ale finále pro mě nebylo o nic intenzivnější než celý seriál. Zklamání, ale podívat se na to dá. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

prvni dil nic moc.. :( nesedi me ten styl vypraveni..uvidime co se ztoho stane dal..celkem dobrej konec..druhej dil furt nuda..nejlepsi na tom bylo to asi jak jim pochcipali kocky v krabici..tvle zatim 6dil..docela nahovno vole takovy nic no..nechapu hodnoceni pokud nebude nejaky brutalni top zvrat a konec.. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak toto bola pecka, najlepší hororový seriál čo som videl, minimálne za posledné roky určite. Má všetko čo na filmoch respektíve hororoch milujem - zaujímavo štrukturovaný dej, nelineárne rozprávanie, prelínanie časových rovín, vypointovanú myšlienku, mrazivú atmosféru a hororové momenty sú minimálne o pár tried lepšie ako napríklad tie najlepšie Wanovky. Navyše sa jedná aj o veľmi solídnu drámu, všetky črepiny zo života jednotlivých členov rodiny majú veľký emocionálny náboj a postupne do seba krásne všetko zapadne, aj keď teda cesta k pochopeniu príbehu nie je vôbec jednoduchá. No ale tak to samozrejme malo byť, presne toto čakám od toho najlepšieho z najlepšieho. Navyše dialógy medzi postavami sú vynikajúco napísané, čo sa prejavilo hlavne k záveru, keď to všetko začalo dávať zmysel - dosť ma to emocionálne zasiahlo teda. Hlavne keď sa k tomu priráta ten mrazivý rozmer hrozivej predtuchy tej najmladšej. Aj jej preslov v poslednej časti bol výborne napísaný, to klobúk dole. Ako Netflix už dlhšie patrí k produkčnej špičke, no ale týmto opäť raz prekonal sám seba a opäť posunul hranice dokonalosti o kúsok ďalej. Masterpiece!!! ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál roka a žánrový masterpiece. Takto bohato navrstviť klasický duchársky horor psychologicky premakanou rodinnou drámou, to sa len tak nevidí. Špičkové dialógy, výborní herci, tučná atmosféra a intenzívne napätie aj v scénach, ktoré neobsahujú žiadne mátohy. Suverénna réžia to krásne graduje k nezvyčajnému finále, ktoré sa zaobíde bez vrieskania a pobehovania, vystačí si s nahustenými osobnými strachmi, traumami a vinami. Pre hororových fanúšikov absolútna povinnosť. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Esence toho nejlepšího, co duchařský horor dokáže nabídnout. Výborný námět, zajímavé zpracování, místy filmařsky až dokonalé díly, kde ty nejzajímavější jsou zhruba uprostřed seriálu. No prostě lahůdka…opravdu dlouho se mě totiž nestalo, abych u seriálu seděl den, co den a hledal chvíle, kdy si budu moct pustit další díl. Jsem rád, že takový pocit pořád existuje. Haunting of Hill House mě o tom přesvědčil. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (39)

Související novinky

Tvůrce Hill House chystá Zánik domu Usherů

Tvůrce Hill House chystá Zánik domu Usherů

06.10.2021

Po úspěchu se dvěma řadami seriálu The Haunting a následně s novou minisérii Půlnoční mše oznámil režisér a scenárista Mike Flanagan další, celkově již pátý projekt pro streamovací službu Netflix.… (více)

The Haunting Of Hill House se vrátí

The Haunting Of Hill House se vrátí

21.02.2019

Populární hororová série The Haunting of Hill House, která loni přistála na Netflixu a okamžitě si získala srdce mnoha diváků i kritiků, se vrátí. Druhá série se bude jmenovat The Haunting of Bly… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Nominace na 76. Zlaté glóby

Nominace na 76. Zlaté glóby

06.12.2018

Nominace na 76. ročník Zlatých glóbů byly čerstvě oznámeny a vy po nich teď nejspíš budete mít ještě více otázek, něž kolik jste měli před nimi. Mezi pěticí nejlepších dramat se totiž objevily filmy… (více)

Reklama

Reklama