Reklama

Reklama

The Haunting - Dům na kopci

(série)
  • USA The Haunting of Hill House (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Roztříštěná rodina bojuje se strašlivými vzpomínkami na svůj bývalý domov a děsivé události, které je z něj nakonec vyhnaly. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (174)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podařený a výborně natočený seriál, který je ve výsledku daleko méně hororem než by se mohlo na první pohled zdát. Pokud k seriálu přistoupíte, jako k další variaci na V zajetí démonů, můžete být brzy zklamaní. Pokud Vás ale zaujmou všichni členové té zvláštní rodinky a budou Vás zajímat jejich osudy, celý seriál Vás příjemně pobaví i s tím občasným mrazením v zádech. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Áno, je to lepšie ako už trochu obstarožná prvá adaptácia, ktorá má síce hustú atmosféru, ale vystraší už málokoho. Druhá potešila skôr tým, že sme sledovali krásnu Catherine a výbornú Lili, inak ako horor aj ako dráma to nestálo skoro za nič. Čiže tu máme skutočne plnokrvný The Haunting, ktorý pôsobí moderne najmä vďaka snahe tvorcov zostaviť príbeh ako puzzle, kde skáčeme medzi rôznymi časovými rovinami, ďalšie diely sa navraciame späť k už raz videným sekvenciám, ktoré tak dostávajú nový zmysel. Sú tu lepšie aj trochu slabšie časti, ako aj tie vynikajúce. Napriek tomu ako celok celý Hill House funguje takmer dokonale súdržne, bez hluchých miest a s jednoliatou creepy atmosférou. ()

Reklama

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Seriál bohužel postrádá strašidelnou atmosféru Bly Manor, kterou tu nahrazují lekačky, kterých je v prvních šesti dílech tolik, že jsem celé dva dny pak jen ležela doma s migrénou, na kterou mi ani prášky, na předpis nepomohly. Děj rovněž poměrně předvídatelný. V rámci žánru jde však stále o slušný nadprůměr a v druhé polovině série už jde opravdu spíše o promyšlenou duchařinu nežli bezduché lekačky. ()

kajas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejintenzivnějších hororových zážitků posledních let. Ze začátku jsem se trochu hůř orientovala v prolínání časových rovin a množství postav, ale díl od dílu si všechno sedalo na své místo. Precizní herecké výkony, hutná atmosféra v Hill House i v pohřebním ústavu, děsivé momenty střídající ty dojemné. Jak už je mým zvykem, zhustila bych klidně počet epizod (nebo alespoň zkrátila jejich stopáž), ale to je vážně malá vada na kráse. Na pátou část - The Bent-Neck Lady - budu vzpomínat ještě hodně dlouho. Skoro 5*. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Když jsem si tento snímek vyhlídl, že se na něj podívám, tak jsem byl vcelku natěšený, že se budu bát a schovávat se pod peřinu jako malej Jarda. Místo toho mě čekal dramatický a životopisný snímek jedné sympatické americké rodiny, která měla smůlu a přistěhovala se na krátkou dobu do jednoho domu s pochybnou minulostí. On totiž jejich fotřík tu barabiznu chtěl dát do pucu a pak jako správnej americkej kapitalista jí chtěl prodat za nemalé peníze na realitním dobytčím trhu. Ale to fakt neměl dělat, protože tento dům si vždy žil a bude žít vlastním životem a taktéž navždy změnil osudy všech členů této rodinky, ale i všech předchozích nájemníků. Vidíme zde dvě časové linie. Ta první linie se odehrává v přítomném čase, kdy jsou děti ze strašidelného domu už dospělé a ta druhá linie nás zavede pomocí velkého množství flashbacků do doby, kdy se tato do té doby šťastná rodinka stěhuje na jedno léto do tohoto prokletého domku na kopci. Hned od začátku mě zaujala úvodní hudební znělka a pokračovalo to příjemnýmí hereckými výkony poměrně neznámých herců a taktéž vhodně vybranou lokalitou a to myslím jak exteriéry, ale i interiéry již zmiňovaného domu. Taktéž jsem byl zaujat mysteriózním a tajemným pozadím tohoto příběhu, které se vznášelo v každé epizodě nad osudy členů této prokleté rodiny. Taktéž mě bavily poměrně detailně vytvořené profily všech členů rodiny, kteří si své břímě nesli odmalička a každý se s ním snažil vypořádat po svém. Akorát mě trochu mrzí, že těch hororových prvků tam z mého pohledu bylo vcelku málo a takových těch lekacích momentů jsem si moc neužil. Ale jako celek to fungovalo a musím konstatovat, že spokojenost je na místě a že co nejdřív pouštím druhou sérii o které doufám, že bude minimálně stejně kvalitní jako tato série, která mě dost bavila a které dávám zasloužených 90%. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (13)

Související novinky

Hororový tvůrce Mike Flanagan opouští Netflix

Hororový tvůrce Mike Flanagan opouští Netflix

03.12.2022

Po hitech se seriálem The Haunting of Hill House a The Haunting of Bly Manor a taky kriticky úspěšné Půlnoční mši přišlo od hororového mistra Mikea Flanagana maličko zklamání v podobě na teenagery… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Jak to vypadá s pokračováním The Haunting?

Jak to vypadá s pokračováním The Haunting?

23.12.2020

Hororová série The Haunting - Dům na kopci v roce 2018 sklidila velmi nadšené reakce a stala se jedním z velkých seriálových hitů streamovací služby Netflix. Na tento úspěch letos její tvůrce Mike… (více)

Reklama

Reklama