Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nepříčetný Luke se stále potýká se závislostí a třese se strachy, když se snaží zachránit přítele a cítí, že je jeho sestra – dvojče v ohrožení. (Netflix)

Recenze (22)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na jednej strane je dobre, že seriály tvorcom umožnia viac sa pohrať s postavami a ísť do hĺbky nielen čo sa týka ich psychológie, ale aj príbehu a budovania atmosféry. Na strane druhej, ak je scenár nuda, je taký seriál pozerať učinené nešťastie. A obávam sa, že práve to je prípad tohto seriálu. Strašná, neskutočná nuda. Ešte retrospektívne scény s deťmi (až v štvrtej epizóde mi docvaklo, čo mi to kvôli chronologickému deleniu deja na detstvo a dospelosť pripomína - To) sa dajú. Síce sú neoriginálne, ale vďaka Hill House to nie je najhoršie a atmosféra je v daných scénach OK. Akonáhle sa ale presunieme do súčasnosti, nastáva pre diváka peklo. Tipujem, že keď sa dospelé postavy neskôr vrátia do domu, tak sa kvalita o čosi zlepší, ale veru na nový seriálový fenomén to asi enbude ani potom. Škoda, Mikeovi Flanaganovi som to prial. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V roku 2018 natočil pod záštitou americkej spoločnosti Netflix režisér Mike Flanagan televízny dramaticko-horrorový seriál "The Haunting of Hill House". Prvá séria obsahuje desať zhruba hodinových na seba naväzujúcich dielov. V poradí štvrtá epizóda nesie názov "The Twin Thing" (Len dvojčatá). Postupne sa zoznamujeme so súrodencami rodiny Crainovcov. V prvej časti sme spoznali Stevena, v druhej Shirley, potom nasledoval Theodorin príbeh a teraz prišiel rad na Lukea. Má problémy s drogami. Snaží sa so závislosťou bojovať. Podstupuje odvykaciu kúru. Nepredvídateľné okolnosti ho však prinútia liečebňu náhle opustiť. Silne ním otrasie, keď sa dozvie o smrti svojho dvojčaťa, svojej sestry Nell. **** ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keď ako malý chlapec vídavate levitujúceho ducha klepkajúceho paličkou o zem, niet divu, že skončíte nieže na práškoch, ale na tvrdých drogách. Ten síce vyzerá skôr ako niekto z Harryho Pottera, ale vidieť ho v rozľahlom starom dome a ešte ako dieťa, by asi nechcel nikto. Emocionálne aj dramaturgicky asi najsilnejšia a najzovretejšia epizóda doposiaľ a mám dojem, že až teraz ma začína seriál skutočne strhávať. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Se čtvrtou epizodou jsem měl značný problém, můj vztah k tupým smažkám (pardon, abych byl správně politicky korektní, měl jsem jistě napsat: k ne vlastní vinou drogově závislým) je velmi nepěkný; Luke si mě tedy rozhodně nemohl získat, takže vše zachraňovaly pouze návraty v čase. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Drogy a duchovia k sebe jednoducho pasujú. Zatiaľ jednoznačne najlepšia epizóda zo všetkých. Venovaná zatiaľ najsympatickejšej postave (pričom hovoríme o ich dospelých variantoch). Nikdy by som nepovedal, že ma levitujúci pán s paličkou a klobúkom takto vydesí. Až sa fakt hnevám, že ma takto dostala klasická scéna pod posteľou. Ale čo už, keď to raz funguje... ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá epizoda se zaměřuje na Luka. Jeho mladší verze se mi velmi líbí, a dospělá verze je hodně dobře zahraná. Děj je čím dál tím víc zajímavější. Tenhle seriál mě zatím hodně baví. : ) ()

Sayko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto díle jsme se podívali do nitra drogového závisláka Lukea. Příběh byl sám o sobě celkem zajímavý, ale pokud chtějí tvůrci v každém díle někoho popisovat, myslím si, že to přestane díváky bavit. Nějak mi tam tedy uchází ten hlavní příběh, čeho vlastně chceme dosáhnout. Je to sice dost dobře natočené, herci jsou skvělí a atmosféra z minulého dílu ve mne pořád vyvolává strach, i po faktu, že už je to čtvrtý díl, ale popravdě moc netuším, za čím se ženeme, za jakou pravdou, co vlastně chceme zjistit.. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád se mi zdá, že se hororovou atmosférou natolik šetří, že si seriál ještě plný počet nezaslouží, na druhou stranu scéna, kdy se Luke pod postelí modlí ke všem dětským bohům, je natolik skličující, že jsem po díle bral po cestě do pokoje schody po třech. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento diel je venovany najmladsiemu chlapcovi z rodiny a rovnakym stylom nasvieti stretnutia s nim z predchodzich dielov. Zanrovo sa tentokrat vsadilo na slusne depresivnu dramu. Zaver celkom vygraduje. Sice opat podstatne menej horroru a viac dramy, co nie je uplne moja salka, ale ako ticho pred burkou som to schopny skusnut. :) Aspon teda nejaku ocakavam. ()

Heroesak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět to vidím jinak, než většina komentátorů zde. Poslední dva díly byly skvělé, tempo pozvolné (což považuji za výhodu), psychologie postav pěkně vykreslená a historie opět trochu poodkryta. Hororových/strašidelných scén je zde minimálně (opět považuji za výhodu), ale stojí za to - scéna s kloboukem mě velice pobavila :D. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl se prakticky zabývá Lukem a je to opravdu nádhera. Charaktery jsou opravdu výborně vykresleny. Zabrousíme do světa drogově závislých a tenhle výlet se opravdu povedl. Nemohu si pomoci, ale tenhle seriál je prostě bomba. Pomalé tempo vyprávění, lehké pozvolné strašení bez zbytečných lekaček má prostě neskutečný grády ta atmosféra je prostě neskutečná a přitom se se strašením zatím opravdu šetří což není vůbec na škodu. Duchové jsou ovšem ztvarněni opravdu úžasně. Tento díl je neskutečný psychologický zážitek. ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát je to Luke. Čekal bych nejslabší epizodu, ale tvůrci každou svoji postavu dokážou tak perfektně, že to propojení a seznámení s postavou je bravurní. Je super i prolínání časových linií. ()

Matte27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zvláštní, že mě nakonec díl s jednou z nejméně sympatických postav bavil zatím nejvíce. Pět hvězd za pěkné psychologické drama a jednoho opravdu velice originálního strašáka - z jeho chůze nechůze a ohromného vzezření mi bylo úzko. ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Luke a Nell jsou dvojčata - nová a podstatná informace. A víme-li, že chlad je známka aktivity duchů a dvojčata jsou propojena... /// Jak poznamenal BoredSeal nesobecký feťák je oxymoron a i to okradení pod mostem je nereálné. Ale jinak pěkné nahlédnutí pod pokličku další postavy a tím vlastně i Nell, která chce zjevně v domě něco rozlousknout, postavit se démonům (minulosti) a vtahuje všechny do víru jejich strachů, aby to vše na konci vyústilo v maelström. Tento díl mne ale nedostal tolik jako předchozí 2, takže dávám míň, ale jinak stále spokojenost. ()

Reklama

Reklama