Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Crainovi se vracejí do domu, aby vyzvali na souboj duchy minulosti, příšerná tajemství a nenasytné zlo. Přitom konečně vychází najevo, co je v Červeném pokoji. (Netflix)

Recenze (34)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrý záver - silný, smutný, dojemný, ku koncu dokonca až krásny. S prižmúrenými očami 80%, ale aj tak celý tento seriál napriek jeho viacerým ťažko oddiskutovateľným plusom pokladám za čiastočne premárnenú príležitosť. "Odpustenie zahreje." ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V roku 2018 natočil pod záštitou americkej spoločnosti Netflix režisér Mike Flanagan televízny dramaticko-horrorový seriál "The Haunting of Hill House". Prvá séria obsahuje desať zhruba hodinových na seba naväzujúcich dielov. V poradí desiata epizóda nesie názov "Silence Lay Steadily" (Skľučujúce ticho). Zhliadli sme strastiplný príbeh rodiny Crainovcov. Spoznali sme súrodnecov Stevena, Shirley, Theodoru, Lukea a Nell. Poznali sme ich rodičov Hugha a Oliviu. Dozvedeli sme sa, čo sa udialo v tú desivú noc, kedy museli v hrôze zutekať zo sídla Hill House. Prišiel čas sa s nimi rozlúčiť. Je tu posledný diel, záverečná časť. Zložitá skladačka sa sformovala do fascinujúceho celku, kde zrazu všetko dáva zmysel. Bravúrne ukončenie, dychberúci záver. Úžasné, úchvatné, dojímavé. ***** ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále známeho príbehu ako z literatúry, tak z dvoch známych filmových adaptácií došiel do konca aj vo svojej seriálovej podobe a nedá sa povedať, že pri priniesol bohvieaké zvraty, to je ale dané aj tou predlohou. Viac sa hrá na emócie ako na strašenie, čo úplne nekorešponduje s niektorými echt hororovými dielmi či sekvenciami, ale ono celá séria bola skôr rodinnou drámou, ako už bolo viackrát spomenuté. Na stopercentné hodnotenie to bolo na mňa trochu viac melodramatické. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále bych bez rozpaků ocenil plnou palbou, jen kdyby nebylo sladkobolných uzavření všech dějových linií. Ta hra na city byla příliš násilná a úplně zbytečná. Je to škoda, protože jinak byl příběh desáté epizody dobře propracovaný a krásně doplnil celou skládačku. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No nevím mě ten závěr tedy moc neuspokojil. Jak jsem 9 dílů naprosto hltala, tak ten konec jsem čekala trochu zajímavější. No dočetla jsem se tu že prý nejlepší zpravování bylo to první. Tak se na to podívám, jestli to seženu. Je to Strašení 1963 a další pak Zámek hrůzy 1999. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem čekal celou dobu? Na ubulenou nudu, kde se bude každej vykvákávat ze svých chyb, hříchů a bůhvíčeho ještě? No to fakt díky. Já už se bál, že tam bude pořádná konfrontace, vygradovaný děj a pořádné strašení. Ještěže se tam jen mluvilo, mluvilo a mluvilo, to mě totiž hrozně moc uspokojilo. Až mě to lepí v nohavici tvl. Kecy, kecy, kecy, nuda, nuda, hovna. Nikdy víc tuhle sérii. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kurevská závěrečná emocionální šmelcovačka, která vás totálně odzbrojí a v závěru si opravdu trochu breknete, resp se vám začne stahovat hrdlo. A to jsem velkej kluk. Neskutečné vyvrcholení jednoho z nejpozoruhodnějších seriálových zjevů, které jsem kdy mohl sledovat. Dojemně krásný závěr horororového psychothrilleru. Zní toto spojení divně? Chmmm, tak to jste se evidentně na tehle seriál ještě nepodívali. 100% ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedno z nejhorších zakončení co jsem mohl čekat. Celkem solidní zklamání na to, že si to po nějakých osm dílů drželo solidní tempo, tajemnou atmosféru a pro mě nepředstavitelné finále. No a ve výsledku je to rádoby smutná patlanina typu první série AHS, jen bez solidního twistu. Horor během lusknutí prstů zmizel a nastoupila pachuť tuctového patosu. Čekal jsem finále nacpaný strachem a solidním twistem, dostal jsem břečku citů od postav, který to neprodaly ani za mák. Zklamání a pokud se v podobném duchu ponese i druhá série, tak doprdele s ní. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásný závěr. Čekal jsem sice víc, ale chápu proč tvůrci zvolili tenhle konec. Všechny dějové linky došli do svého cíle, a za to dávám palec nahoru. Jsem hodně spokojený, a jsem zvědavý jak se tvůrcům povede v 2. sérii další příběh. Jo, a ani jedno oko nezůstalo suché. Pecka. : ) ()

Sayko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsme brilantně zakončili sérii. Tvůrci do posledního dílu spojili všechno, co se nám v předchozích dílech líbilo a vyvolávalo v nás emoce. Objevil se strach (pár lekaček), nádherná kamera, výborná hudba, vypichuji hlavně závěrečnou songu If I go, I'm going, která se neskutečně hodila a její text vpadl do příběhu jako poslední kousek puzzle. Dále jsme také dostali srdcervoucí, silný a dojemný konec, který mě donutil dát tomuto dílu pět hvězd. This house, she's quite talker. ()

kri.tino

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá polovica záverečnej epizódy bola nevkusná, nudná, absolútne sklamanie. Druhá gýčovo sladká si ma nečakane podmanila. Zhodujem sa však s názorom, že tak dobrý horor si zaslúžil celkom iné finále - surové, mrazivé, dych berúce a bez zľutovania. Zanechalo veľmi rozporuplné pocity a myšlienky. Bez hviezd. ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělé zakončení, které všechno vysvětlí a nadmíru uspokojivě uzavře. A zároveň je to hodně silné a závěr člověk obrečí. I přes fakt, že úplný konec je možná "až moc", mně to sedlo a sežral jsem jim to. Horor poslední dva díly úplně vymizel a místo toho se z toho stalo drama zobrazující rodinné trauma a kolektivní vypořádávání se smrtí milované osoby - nejlepší svého druhu. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už to bylo spíše o rozloučení s celým seriálem, než abychom se ještě stihli bát, což já cenil na hororovém seriálu především. I tak to ale byla zajímavá jízda a už teď jsem zvědav na podzimní Bly Manor. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Som nadseny ako to uzavreli. Pecka. To, co v desiatich castiach ponukol tento serial som doteraz nevidel. Od technickej stranky, uzasnej hudby, citlivej kamery, po stvarnenie vsetkych moznych zanrov s uzasnou, a hlavne uveritelnou atmosferou, ktora vas vtiahne medzi zive postavy, ktore su stvarnene herecky naozaj vyborne. Klobuk dolu. Odporucam, ako sa vravi "vsetkymi desiatimi". Za mna jednoznacne plny pocet. ()

Reklama

Reklama