Reklama

Reklama

The Haunting

(seriál)
Trailer 2
USA, (2018–2020), 17 h 55 min (Minutáž: 43–71 min)

Tvůrci:

Mike Flanagan

Předloha:

Shirley Jackson (kniha), Henry James (kniha)

Hrají:

Carla Gugino, Michiel Huisman, Elizabeth Reaser, Henry Thomas, Paxton Singleton, Victoria Pedretti, Mckenna Grace, Oliver Jackson-Cohen, Kate Siegel (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(19)

Obsahy(1)

Dej tohto seriálu z dielne Netflixu sa odohráva okolo 7 člennej rodiny Craineových, ktorí v minulosti bývali v záhadnom starom dome zvanom Hill House. V jednu osudnú noc po čudnej smrti matky vezme vystrašený otec rodiny všetkých svojich päť detí narýchlo preč z domu a už nikdy sa tam nevráti. Navyše, deťom o smrti ich mamy odmietne čokoľvek povedať. Po 26 rokoch za podivných okolností spácha samovraždu jeden zo súrodencov a ostatní musia konečne začať čeliť svojim démonom, ako aj zlu v Hill House, ktoré s nimi zďaleka neskončilo. (Lapedro)

(více)

Recenze (241)

Dacsus 

všechny recenze uživatele

Miesto komentaru jedna zaujimavost - The first 15:38 minutes of episode six (excluding the beginning one minute and twenty seconds beginning credits sequence) were done in one straight take. No edits. No cuts. In fact, the episode itself is comprised of FIVE of these long takes, the longest being the third, which is over 17 minutes. The production was shut down for six weeks of detailed rehearsals to accomplish this. https://www.imdb.com/title/tt6763664/trivia?ref_=tt_trv_trv The Haunting of Hill House | Featurette: The Making Of Episode 6 https://www.youtube.com/watch?v=n8gJ81M39Ig ()

wick 

všechny recenze uživatele

Seriál roku...psychologické rodinné drama s prvky hororu, zejména E03 a 09 je skvělou ukázkou filmařského řemesla. jak psali na rottentomatoes, nejlepší horo není letos film. Snad se talent Mike F. naplno ukáže i v kinech. ()

BlackAdder87 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem ledacos, ale že si seriál udrží atmosféru po celých 10 dílů a nakonec i dojme, rozhodně ne. Jeden z nejlepších hororových seriálů ever. Hutná atmosféra, skvělé herecké výkony a chytrý scénář, tyto ingredience se v hororech sejdou dohromady málokdy a tady se to povedlo, navíc v seriálu a bez zbytečné výplně. ()

Jack_F. 

všechny recenze uživatele

Ze startu jsem se i JÁ bál. :D Ne vážně, poslední roky jsem imunní, takže rozhodně doporučuju. Závěr už není tak šťavnatý, ale první díly paráda. ()

Standey 

všechny recenze uživatele

Neskutečně hustá atmosféra při které doslova tuhne krev v žilách a to od záčatku až do konce. U každé epizody jsem cítil obrovskou tíseň a husí kůže opadla zhruba hodinu po závěrečných titulkách. Takto na mě už dlouho žádný horor nezapůsobil, možná naposled v dětství Lesní duch, ale to je jiná kapitola. THoHH bude patrně dlouho patřit k Topovce v daném žánru. ()

Hannibal97 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál, který je natočený velmi pěkně a Mike Flanagan se konečně od díla Gerald's Game začíná na poli režie probírat. Tyto psycho věcičky mu prostě sedí. Seriálu jeho styl sluší, herecké výkony jsou skvělé, bohužel někdy Haunting of Hill House neví čím chce přesně být a celý drive a atmosféru začnou místy překrývat nudné scény, které zcela odbočují a pro diváka jsou zbytečné. Celkově to na dojmu tolik neubírá a tohle psychologické drama s lehkým prvkem hororu si vás určitě dostane. ()

panki9922 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná hororová dráma. Záver sa mi veľmi páčil. Je pravdou, že ostalo trochu nevysvetlené to nadprirodzeno, ale som ochotný neupriamovať k tomu pozornosť, pretože to, o čo v tomto seriály skutočne šlo je krásne. Seriálová tvorba je na vrchole. 6 epizóda je vyslovene pochúťka po všetkých stránkach. PS: Všímajte si počas celého seriálu aj pozadie obrazovky, budete neraz veľmi prekvapený. ()

Ronkar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jen kvůli episodám 5 a 6 doporučuju shlédnout všem. To jsou skutečné klenoty v TV produkci. Horor ale čekejte až v druhém ražení, protože bububu momenty tu ve skutečnosti slouží jen jako motor pro odvyprávění rodinného dramatu, kde se každý člen Crainových potřebuje vyrovnant se ztrátou a vnitřními démony. Za velké plus shledávám velmi vkusné a funkční prolínání minulosti a přítomnosti. Velmi to pomáhá divákovi chápat každý charakter - co ho utvářelo do dospělosti. Herci, ať už děcka nebo dospěláci, jsou vesměs fajn. Seriál vám nadělí trochu toho strašení, napětí, a fůru emocí. Líbilo se mi to celé, ale přece jen tempo v posledních dílech ubralo na plynu a poslední episoda nebyla ani zdaleka tak intezivní a emocionální jako to, co předcházelo. Příliš doslovná a americky melodramatická, jako bych koukal na úplně jiný žánr, než na začátku. Navíc z hlediska katarze funguje zpola, protože horor jde do kytek. Za fakt, že toho nejzajímavějšího se dočkáme zhruba uprostřed seriálu, shazuji jednu hěvzdu. Jinak velmi kvalitní záležitost. ()

Birter 

všechny recenze uživatele

92% na Rotten Tomatoes a všeobecný věhlas na tento seriál, přilákal i mne abych si doplnil další hororový příběh z mnohokrát recyklovaného Hill Houseu, nejen proto, že The Haunting z roku '63 považuji za výborný film (naopak verze s Vincentem Pricem se mi vůbec nelíbila). Po dvou epizodách však moje očekávání naplněna nebyla. Jedná se o úplně běžný béčkový hororový seriál, který nás, o co hůř, chce bavit obyčejnými osudy hlavních postav a občas na nás vybafne nějaké to strašidýlko nebo záhada. Takže nuda. Divil jsem se, protože třeba takový Exorcista na Foxu před pár lety takový poprask nezpůsobil (i když je vlastně lepší), ale pak mi došlo, že ono je to vlastně od Netflixu... ()

doriana.g 

všechny recenze uživatele

Film je mrtvý. Strčte si ty Konjůringy a Insydyjousy někam. 10 hodin rodinného "kdo viděl ducha?!" dramatu + bubáci. Krása. A konec ještě hezčí. ()

Brodequin 

všechny recenze uživatele

Jako na horské dráze. Napětí a pěkné scény střídala nuda a iritace. Poslední díl jsem už přeskakoval, přitom právě zde mělo dojít k nějakému pořádnému závěru. Dlouhé řeči o ničem, přitom výrazy herců napovídají, že je to asi strašně důležité. Přitom to mělo opravdu dobrý potenciál. Zvláště u Bend neck lady mě pěkně zamrazilo (ta skutečnost o ní) a dítěte, co vjelo výtahem do skrytého sklepa. Bohužel jsem nedostal žádné vysvětlení, kde ta hrůza všechny vznikla, co se tam stalo atd. K výslednému hodnocení moc nepřidaly ani postavy, které se mnohdy chovaly iracionálně...nebo prostě jako "kráva", nebo "blbec". A potom ty otravné kontaktní čočky Henryho Thomase, které mají celý film stejně velké zorničky a tak vypadá spíše jako upír. Stejné zklamání jsem naposledy měl u seriálu Teror, který měl také dobře našlápnuto, ale nakonec to skouzlo do průměru. ()

Arcisit 

všechny recenze uživatele

Hororu je v tom tak 5%, zbytek se člověk musí koukat na příběhy bezcenných členů rodiny a bohužel se točí kolem romancí dámské části. Knihu i scénář napsalo zjevně víc žen než mužů a taky se to notně projevilo. Ztráta času asi už to ani nedokoukám. ()

punco 

všechny recenze uživatele

Popravde keď som nad projektom videl nálepku Mike Flanagan mal som obavy.Jeho filmy su bud len slabší priemer alebo vyslovený odpad(Ouija 2). Každopádne veľmi milo ma prekvapil aký silný príbeh dokázal priniesť a natočiť v tejto miniserii, ktorá na mňa viac fungovala ako rodinná dráma úplne pokazenej rodiny čo bol nevyhnutný následok pobytu v strašidelnom sídle, ako samotný horor. Po jemnejšom rozbehu ma to chytilo a nepustilo. Niektoré epizódy boli skutočne majstrovsky natočené (e06). Osobne som čakal zrejme iný záver ale aj tak skvelý počin dúfam si Flanagan udrží podobn=u kvalitu v ďalších projektoch, kľudne zas aj na seriálovom poli. ()

Naghavi 

všechny recenze uživatele

Samotné díly tak za ***, ale jako celek jsem nikdy neviděl v tomto žánru něco tak propleteného, vracejícího se zpátky v čase, ději, dílu...Čisté zlo, které si vystačí i bez infarktových, často laciných lekaček, hutná atmosféra, svírající se okolo členů sedmičlenné rodiny, parádní a děsuplný dům, to prostě stálo za shlédnutí. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Masterpiece, nielen v žánri hororu. Toto je seriál ktorý vám nedá čas na vydýchnutie. Každý diel nám tvorcovia dávkujú pohľad na udalosti z Hill House z pohľadu inej postavy. Všetko je to krásne navzájom prepojené udalosti z minulosti sú dokonale naviazané na súčasné udalosti a záver je úžasne vygradovaný do emocionálneho finále pri ktorom sa rozplače každý divák. A herci sú taktiež všetci výborní. Geniálne dielo. ()

vandamator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvěle vydařená, spíše psychologická sonda než horor, což je pro formát seriálu určitě lepší forma. Výborná záležitost která, každým dílem nabírá na atmosféře. Ze začátku se budete v seriálu nejspíš ztrácet, ale postupem času se do postav v žijete a budete prožívat každý jejich životní krok. Neočekávejte žádné hororové žně, ale spíš výbornou komorní atmosféru a špičkové, do detailu zpracované budování jednotlivých postav. ()

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele

Bože! Ze začátku se to táhne, kolem poloviny začne seriál nabírat na obrátkách. Jednoznačným plsuem je schopnost budovat napětí bez tupého goru nebo lekaček bez pointy (tady všechny ty scary scény skutečně mají poměrně dobře vybudovaný základ). Ale a teď se pokusím bez spoilerů - tvůrce měl jít s tím koncem opravdu do hajzlu. Je tam sice ukrytá poměrně slušná pointa, ale celkové poskládání závěru a chování postav sráží tenhle seriál o dvě třídy dolu. Konec. ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně propracované, výborně zahrané, s vynikajícími nápady. Pro mě zbytečné lekačky (nemám je rád, ale jsou fakt vynikající) a tři časová pásma, leckdy i více. Jsou leckdy vynucenější, než je zdrávo. Než si leckdo na začátku seriálu uvědomí, že je v několika časových rovinách, může být mírně zmaten. Přesto musím plný počet, to nejde jinak. Vynikající mistrovská práce, propracovaná, promyšlená se spousty zvratů i překvapení. Opravdu vymazlená záležitost po všech stránkách. ()

Související novinky

Tvůrce Hill House chystá Zánik domu Usherů

Tvůrce Hill House chystá Zánik domu Usherů

06.10.2021

Po úspěchu se dvěma řadami seriálu The Haunting a následně s novou minisérii Půlnoční mše oznámil režisér a scenárista Mike Flanagan další, celkově již pátý projekt pro streamovací službu Netflix.… (více)

The Haunting Of Hill House se vrátí

The Haunting Of Hill House se vrátí

21.02.2019

Populární hororová série The Haunting of Hill House, která loni přistála na Netflixu a okamžitě si získala srdce mnoha diváků i kritiků, se vrátí. Druhá série se bude jmenovat The Haunting of Bly… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Nominace na 76. Zlaté glóby

Nominace na 76. Zlaté glóby

06.12.2018

Nominace na 76. ročník Zlatých glóbů byly čerstvě oznámeny a vy po nich teď nejspíš budete mít ještě více otázek, něž kolik jste měli před nimi. Mezi pěticí nejlepších dramat se totiž objevily filmy… (více)

Reklama

Reklama