Reklama

Reklama

The Haunting

(seriál)
Trailer
USA, (2018–2020), 17 h 55 min (Minutáž: 43–71 min)

Tvůrci:

Mike Flanagan

Předloha:

Shirley Jackson (kniha), Henry James (kniha)

Hrají:

Carla Gugino, Michiel Huisman, Elizabeth Reaser, Henry Thomas, Paxton Singleton, Victoria Pedretti, Mckenna Grace, Oliver Jackson-Cohen, Kate Siegel (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(19)

Obsahy(1)

Dej tohto seriálu z dielne Netflixu sa odohráva okolo 7 člennej rodiny Craineových, ktorí v minulosti bývali v záhadnom starom dome zvanom Hill House. V jednu osudnú noc po čudnej smrti matky vezme vystrašený otec rodiny všetkých svojich päť detí narýchlo preč z domu a už nikdy sa tam nevráti. Navyše, deťom o smrti ich mamy odmietne čokoľvek povedať. Po 26 rokoch za podivných okolností spácha samovraždu jeden zo súrodencov a ostatní musia konečne začať čeliť svojim démonom, ako aj zlu v Hill House, ktoré s nimi zďaleka neskončilo. (Lapedro)

(více)

Recenze uživatele zdenur k tomuto seriálu (11)

The Haunting (2018) 

Nejvýraznější hororový počin na seriálové scéně za poslední roky, v mém případě vůbec. Do posledního detailu vypilované zpracování, špičkové obsazení a dokonalá temná atmosféra. Poslední díly sice ztrácí dech, ale to jen díky tomu, že je zastínily epizody dějově povedenější. Na kvalitě jim to nijak neubírá. Výborná záležitost a doporučuji všem příznivcům duchařských hororů. ()

Jak Steven viděl ducha (2018) (S01E01) 

Velké překvapení. Hodně dobrá atmosféra plná napětí a nepříjemných momentů. Žádné hrůzné lekačky, i když se kolikrát nabízí. Trošku mě zmátlo prolínání dějových linek, ale ke konci už jsem byl jakž takž v obraze. Za mně slušný rozjezd. ()

Otevřená rakev (2018) (S01E02) 

Děj se ustálil a seriál si drží poklidné tempo. Hororová atmosféra je taková nenucená. Ten styl hororu, kdy ke štěstí stačí mít "divný pocit". Nevyhnu se porovnání se seriálem Six Feet Under, který mi THoHH dost připomíná. Ale to mi vůbec nevadí. ()

Na dotek (2018) (S01E03) 

Příběhově hodně povedené představení schopnosti jedné ze sester. Ta originálně otevírá možnosti v dalším ději. ()

Paní s ohnutým krkem (2018) (S01E05) 

Před závěrem epizody už moc času nezbývalo. Říkal jsem si, že pokud nebude Nellyina linka uspokojivě uzavřena, jakože asi ne, dost mě to zklame. Ale stalo se něco úžasného. Geniální, skvěle vypointované, dech beroucí, tuhle epizodu řadím k top nezapomenutelným epizodám seriálového světa. Může se směle chytit za ruku s Dexterovou ztrátou a Ozymandiasem. Masakr, erupce v hlavě. ()

Dvě bouřky (2018) (S01E06) 

Po předchozím díle dost velká změna. Děj se mění na výbornou konverzačku s dlouhými záběry - nejdelší by měl mít něco kolem 17 minut. Došlo i na horor, opět super vypointované. ()

Chvalozpěvy (2018) (S01E07) 

Epizoda ubírá na tempu. Zajímavější částí je spíše historická linka, která useknutým závěrem konečně slibuje rozuzlení. Při bourání zdi jsem si konečně všimnul ducha v pozadí, předtím to byly jen pohybující se sochy. Na YT jsem se podíval na seznam dílů, které jsem zatím viděl, a úplně mě zarazilo, kolik jich v seriálu je. Opravdu na každém rohu. Ve finále mi to úplně rozhodilo čakry a seriálu to dosti přidává na atmosféře. A mně na ostražitosti. ()

Znamení času (2018) (S01E08) 

Z epizody mi v hlavě zůstaly dva momenty. Klepání na dveře, a později klepání na všechno. Perfektní strašidelný moment, kdy slabší povahy určitě zarývají nehty do sedačky. Pokud ne, určitě je z té sedačky zvedne lekačka o pár minut později. Druhý moment byl ten, kdy se Theo omlouvala. Výborně podané, zahrané a perfektní popis smrti a strachu z ní. Na druhou mám strach z následné cesty všech zúčastněných za jediným cílem. Snad z toho vzejde nějaké rozumné rozuzlení. ()

Hrůzostrašné sny (2018) (S01E09) 

Začínám se bát, že seriál bude mít už jen sestupnou tendenci. Je super, že bylo vše objasněno, ale v záři předchozích dílů jsem nebyl s mnohými verzemi spokojený. Myslím, vím, že tvůrci měli na víc. Každopádně, hodně silné, dojemné poslední momenty matky, kdy jsem na ni zcela změnil názor. ()

Skličující ticho (2018) (S01E10) 

Závěr byl dobrý, uspokojivý, uzavřený. Tak jak to mám rád. Bohužel zůstal zastíněn lepšími předchozími epizodami. ()

Staré sídlo (2020) (S02E01) 

Z první série jsem byl nadšený. Rozjezd série druhé hodnotím spíše hůře, protože laťka je opravdu hodně vysoká, ale pořád věřím, že se dostane na přelomové momenty a nezapomenutelný závěr. ()

Související novinky

Tvůrce Hill House chystá Zánik domu Usherů

Tvůrce Hill House chystá Zánik domu Usherů

06.10.2021

Po úspěchu se dvěma řadami seriálu The Haunting a následně s novou minisérii Půlnoční mše oznámil režisér a scenárista Mike Flanagan další, celkově již pátý projekt pro streamovací službu Netflix.… (více)

The Haunting Of Hill House se vrátí

The Haunting Of Hill House se vrátí

21.02.2019

Populární hororová série The Haunting of Hill House, která loni přistála na Netflixu a okamžitě si získala srdce mnoha diváků i kritiků, se vrátí. Druhá série se bude jmenovat The Haunting of Bly… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Nominace na 76. Zlaté glóby

Nominace na 76. Zlaté glóby

06.12.2018

Nominace na 76. ročník Zlatých glóbů byly čerstvě oznámeny a vy po nich teď nejspíš budete mít ještě více otázek, něž kolik jste měli před nimi. Mezi pěticí nejlepších dramat se totiž objevily filmy… (více)

Reklama

Reklama