Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Banda zlodějíčků a žoldáků zpacká práci pro pana Rice (Sergej Onopko) a dostanou padáka. Lev (Ekin Cheng), jeden z nich, o pět let později žije v Africe a shání léky pro děti v uprchlickém táboře. Jeho přítelkyně (Charmaine Sheh), doktorka, ovšem zjistí, že léky jsou prošlé. Proto se Lev rozhodne dát partu opět dohromady a potřebné léky ukrást, a to od nikoho jiného než od Rice. Jaké je však jejich překvapení, když v ukradeném obrněném vozidle je místo léků trezor plný zlatých cihel. (LangiJ)

(více)

Recenze (13)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Aneb s nostalgií nejdřív pojdeš, hongkongská parta, co se herecky naposledy sešla před 20 let v sérii Young and Dangerous, chce ukázat i teď, že nepatří do starého železa. Parta sirotků podniká v loupežích, eskortních misích a vůbec v čem se dá získat. Bromance na prvním místě, Chin Kar-Lok je mistr akce, tentokrát si sedl na režisérskou židli, atraktivní prostředí Budapešti využil slušně, jako by na mě dýchl závan 90.let a Corey Yuen se svým Enter the Eagles. Akce na akci, v akci, zběsilé tempo, Eric Tsang jako milý tatík a šéf, Jasuaki Kurata si také střihne na stará kolena trochu bojového umění. Výborné akční sekvence, ať v Budapešti, Černé hoře, nebo úvod v Číně, přesun do Japonska, kde by taky nic nevadilo (nebýt toho očividného a špatného CGI při automobilových honičkách). Jenže film tak nějak celou dobu nefunguje, příliš mnoho charakterů, minimum prostoru, příběh prostě nesepne, atmosféra taky ne. Film je občas až moc over the top, mám rád jednotlivé hlavní herce, ale tady to prostě nevyšlo. Hugo LP byl naopak nadšen a dal tomu z nostalgie za 3 hvězdy, vy můžete taky. Ale tady už jednou hongkongský film byl a uměl to tehdy lépe... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Suhlasim s Langi. Na to jaka to mala byt zohrata parta, tak prave puto medzi postavami vôbec nefungovalo. A az na Ekina Chenga mi vsetci pripadali nevyrazni. Motivacia zaporaka bola tiez na pendrek. Najväcsim sklamanim pre mna su ale akcne sceny. Od Chin Kar Loka som ocakaval oldschoolovejsi pristup a nie moderny CGI bordel bez poriadnych kaskadeskych kuskov. Ten jeden poriadny cool chvat je aj v trailery. Bitky su pretrikovane a na prestrelkach aj ked vidno, ze sa na nich nesetrilo, tak mi po chvili pripadali monotonne. Holt, ked sa nebojim o postavy, tak to zacne rychlo nudit. Dve slabe hviezdicky dava len za dve legendy, ktore sa tu objavili. Yasuaki Kurata, ktory este stale ma co predviest. A uplne najviac ma potesil legendarny predstavitel zaporakov z osemdesiatok Billy Chow, ktory sa po dlhych rokoch objavil vo filme. Stale ma paradnu formu a asi tak v minutovej bitke s Kuratom predvedie solidne kusky. Zato ten jeho parsekundovy stret s Chin Kar Lokom je rovnako predratovanou tragediou ako väcsina akcie v tomto filme. 3/10. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se bohužel moc nepovedlo. Hvězd plno, vystřídá se několik zajímavých lokací, pěkná hudba, o akci taky není nouze (především ta v Černé Hoře stojí za to), ale ve výsledku celkem slabota. Postavy, příběh mě příliš nezaujaly (obehraná písnička natočená již několikrát a lépe), ani herecké výkony, na to, že to měla být parta, která se znala od malička a pojilo je toho hodně, nějak to mezi nimi nefungovalo, je tam i pár nudných pasáží, které jsem měla sto chutí přeskákat. Prostě to hapruje a jako celek moc nefunguje. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Hodně se to podobá něčemu,co sem už několikrát viděl.Jinak průměrná jednohubka.Od dob vstupu komančů do H-K to s filmem v tomhle zvláštnim státě ve státě jde nezadržitelně z kopce.50%. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Príjemná akčná blbina od šikmáčov, ktorý si stále myslia, že takto sa točia akčné filmy. Inak tá Budapešť musí byť ešte lacnejšia Praha, keď tam chodia také veľké produkcie natáčať. 2 z 5 ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slabšie tri hviezdy. Nenudil som sa nejako extra, ale ani nebavil som sa nejako extra. Úvod bol fajn, úderný v púšti, to ma bavilo. Naháňačky na autách tu už boli spomenuté, takže naozaj výrazné nekvalitné CGI, nie vizuálne, to by bolo fajn, odlesky a všetko hralo, ale fyzika bola úplne mimo. Čo sa týka súbojov, tak najlepšie predviedol "nový kamarát" otca. Záver na súkromnom ostrove tiež bol fajn, aj keď z toho mohli vytrieskať viac. Čo najviac bilo do očí, tak nastylovanie 50tnikov do "akože" podoby asi 30tnikov? Ale tak to je subjektívny pocit. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Zaujímavo rozohraná partia lupičov, ktorí napriek všetkému majú dobré úmysly. Problém nastane vtedy, keď jeden z „bratov“ už to ďalej nevydrží a podľahne pokušeniu. Ázijský pohľad na veci, ázijská mentalita a akčné scény – samotný výsledok nie je zlý (v prípade Hollywoodského low budget production by to bol nejaký B-ko), ale mohol by byť oveľa lepší. Stále som čakal na nejaký skutočný prevrat, na nejaký ozajstný moment „wau“ prekvapenia – neprišlo nič. P.S.: Veľký palec za to, že veľká časť filmu natočili v nádhernej metropole Maďarska (Budapešť). Osobné hodnotenie: 71% (***) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek o jisté partě mládenců ve světě zločinu v podstatě připomíná zašlou slávu filmové série známé pod anglickým názvem ´Yung and Dangerous´, tedy v českém překladu ´Mladí a nebezpeční´. Jako přímé či alespoň volné pokračování se tedy neuvádí. Původní herci si však své role zopakovali a tak lépe dávnou dobu pozdvihli. Příběh loupeže, který nepřekračuje zavedené žánrové konvence. Odehrává se v Maďarsku, přesněji v Budapešti, a těžko posoudit je-li to právě tím, i přes hongkongské protagonisty jakoby snímek postrádal typický hongkongský atmosférický nádech. Zkrátka, jakoby se vůbec nejednalo o asijský film. Každopádně to na thrillerové akční zábavnosti nic neubírá a to i přes značnou předvídavost, která bohapustě naprosto ničí sebemenší napětí. Spíše se tak jedná o průměr, který se zvýší u fanoušků právě výše zmíněné původní filmové série. Tvůrci viditelně vsadili na jistotu a to i přes to, že jsou postavy již poněkud starší. Ale snad i zkušenější, což právě prozradí tento příběh. Není to nic, co by vyloženě nadchlo, ale také nic, co by vyloženě zklamalo. Po technické stránce natočené dobře a to alespoň k lepšímu průměru postačí. ()

johnsnow odpad!

všechny recenze uživatele

No tak akože to čo bolo. Akčný film ktorý nielen, že ma vôbec nebavil ale v polke som pri ňom skoro zadrichmával. A CGI tiež nič moc, najzaujímavejšia postava chcípne medzi prvými, skrátka shit. ()

Baerdeller 

všechny recenze uživatele

Jde o o zmatené asijské Da Ny Ho parťáky, ale místo finálního mindfucku všichni najednou vytáhnou bouchačky a rozdají si to s armádou žoldáků v Černé Hoře ve stylu akčních devadesátých let. Scénář je průhledný, pitomý a hrozně kýčovitý. Postavy jsou zaměnitelné a člověk si je celou dobu akorát plete. Asijské akční komedie mám docela rád, ale Golden job se příliš nevydařil. Komedických prvků je zde minimum a jde hlavně o tu závěrečnou béčkovou týmovou akci na konci. ()

Reklama

Reklama