Reklama

Reklama

Tiché místo: Část II

  • USA A Quiet Place Part II (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Neví se, odkud přišli, ale okamžitě po invazi na naši planetu se postavili na vrchol potravního řetězce. Reagovali na jakýkoliv zvuk a jeho původce bleskově zlikvidovali. Abbottovi přežili i díky tomu, že se kvůli nejstarší dceři naučili všichni komunikovat posunkovou řečí. Jenže ani to jim nakonec nepomohlo, otevřený střet s vetřelci nepřežil otec Lee (John Krasinski) a matka Evelyn (Emily Blunt) zůstala se třemi dětmi (z nichž jedno je novorozeně) úplně sama. Pragmatické ženě je jasné, že přežít dokážou jen s pomocí dalších přeživších. Právě tak začíná příběh druhé části Tichého místa. Abbottovi opouštějí svou farmu, díky systému přísných pravidel relativně bezpečné útočiště.  Vydávají se na extrémně nebezpečnou pouť, na jejímž konci snad čeká někdo, kdo jim pomůže. Během svého putování si však uvědomí, že stejně velké nebezpečí jako od nezvaných hostů z jiné planety, jim může hrozit od jejich vlastních lidí, k nimž se upínali jako k poslední naději na záchranu. Jak říká cynický drsňák (Cillian Murphy), ke kterému se přidají: „Lidi, co zůstali, si zachránit rozhodně nezaslouží.“ (CinemArt)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Vecernicek

Vecernicek (hodnocení, recenze)

Dal jsem odpad, pičovina na ntou, nejvíc mě vytočilo jak holka jde bosky, má na noze zbytek obvazu a krvácí z té nohy a táhne přitom ještě baťoh, ten zesilovač a brokovnici a borec si jde v botech a na zádech nemá nic. Úplná kopie Last of Us nebo jak se ta druhá kravina jmenuje. 

Aby pětiletá holčička nasadil sama borcovi něco na krk? Riskovali byste malou holčičku aby ji někdo zabil? Zvládla by cizímu chlapovi šáhnout kolem krku? Kravina. Proč se vypínal zvuk, když měla naslouchátko a musela tak něco slyšet, protože kdyby nic neslyšela nevěděla by že dělá kraval a když by nevěděla že dělá kravál bylo by pro ni sakra těžké přežít. Ve vysílači byli ticho a stejně ten mimozemšťan věděl kam má jít a rozpáral dveře jako v těch typických hororech co nesnáším, když útočník ví kam oběť zdrhá a nebo je tam ještě dřív než ta oběť, přitom oběť ani neví kam utíká. Nepochopil jsem tu scénu s tou kyslíkovou bombou a po dvou letech fungujícícíh sprinklerech, ze kterých už rok a pul tekla voda, takže zřejmně nemohli už fungovat, protože voda dávno došla. Navíc sprinklery fungují tak že prasknou vlivem tepla plamene a stříkají jen tam kde je oheň. Jak je možné že to pak stříkalo po celé tovární hale? Nepochopil jsem kde brali energii pro svícení na molu s loděma? Nepochopil jsem jaktože po 474 dnech není zima, když je to rok a půl. Nepochopil jsem proč vůbec z domu odešli a proč tam šli. Nepochopil jsem proč ten mimzemšťan neproskočil tou trubkou k tomu týpkovi do brlohu. Nepochopil jsem proč se zavírali na dvě minuty do kotle, když mohli i před kotlem mluvit když měli nad sebou metr betonu a tou trubkou je neslyšeli? Nepochopil jsem proč ten mimozemšťan rozbil tu trubu kterou skákali dolů, když jí mohl prolézt? Nepochopil jsem, když ten mimozemšťan rozevře tu svou hlavu a vystřelí se po něm brokovnicí, nic se nestane, ale když mu píská v uších ta zpětná vazba tak už mu otevřená hlava prostřelit jde. Nepochopil jsem jakou frekvenci ta holka vysílá tím naslouchátkem. Nepochopil jsem jak tedy po zbytek svýho života slyšela když nechala pískat naslouchátko ve vysílačce. Nepochopil jsem jaktože to naslouchátko nepotřebuje ke své funkci baterie. Nepochopil jsem proč ti na molu s loděma ho chtěli zabít. Nepochopil jsem proč byl pro Emily takovej problém tam u něj nezůstat, když byla za pár hodin zpět ve městě. Nepochopil jsem proč chtěl aby šla pryč, když ve městě měl větší šanci na přežití než někde v továrně na železo. Nepochopil jsem proč po roce a pul neměl zájem vojet Emily? Já bych se s ní zavřel do toho kotle minimálně na několik dní a pak by nemohla nikam odejít protože by nemohla chodit. 

Asi jsem nepochopil vůbec celej film. Možná chci už od života něco víc, než dostat stupidní pičovinu, ve které na ostrově bydlí komunita lidí zcela happy bez zájmu vývoje nějaké zbraně na obranu jak ovce ve stáji myslející si že se vlk nikdy neobjeví, že tam jsou nadosmrti v pohodě. Nulové zabezpečení, nulová příprava na boj, prostě pohodička večer u táboráku, no stres, že celou planetu dobývají mimozemštani. 

D.Plesr

D.Plesr (hodnocení, recenze)

Kamera , režie i scénář jsou x lig nad evropskou (českou produkcí). Co bylo jednozačným překvapením ( pozitivem) bylden první). žádný jiný moderní snmek doposud nedokýže smyslupně pracovat s (absolutním) tichem - za to 1,5 hvězdy.Byť je přítomna Emily Blunt (průměrná), Cillian Murphy ( zklamání), tak herecky filmtáhne Millicent Simmonds, přestože mluví úplně minimmálně, alee dokáže o to více hrát výrazem tváře. Půl hvězdičky, za udržení napětí a relativně otevřený konec. Fajn recenze JASM. cELKOVĚ 60 PROCENT A TŘI HVĚZDY POD PRUHY...

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

Jsem si říkal, zda je někdo poslal jako zbraň nebo zda přiletěli v nějaké raketě nebo zda se teda udrželi na tom kusu šutru :D

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Ouwen , Gladiator15

gladiator 15

To si myslíš ty. Řečeno to v obou dílech nebylo.

Letectvo by nevymetlo nic. Uvědom si, že letectvo musí odněkud vzlétat a ty potvory jsou dost silné na to, aby rozpárali vlak, jsou dost silné na to, aby rozpárali letadla. Jinak účinnost letadel proti kozomrdům v horách Afghánistánu byla pochybná. Účinnost proti potvorám, které nejde zapálit a ani prostřelit browningem by byla prakticky nulová. To už by jim naložily spíše tanky, které by byly pro potvory nezničitelné a jejich kalibr by je prostě rozpárat musel (zejména APFSDS by je vzal durch i kdyby měly kůži z neutronia). Ovšem tanku dojde po cca 2 dnech palivo a pumpař musí ven :-D

Námořnictvo by sice s nimi podlahu nevymetlo, ale dalo by bezpečné útočiště pro vědce a inženýry a čas, aby našli protiopatření, které hluchota v prvním díle našla omylem.

ouwen:

dvojka udělala retcon, takže v tom bych problém neviděl ;-)

na příspěvěk reagoval Ouwen

Gladiator15

Gladiator15 (hodnocení, recenze)

cernakus

Lenže oni nezaútočili po celom svete naráz, to za prvé. Za druhé, nevedia ani plávať ani lietať. Takže námorníctvo a letectvo by s nimi vymietlo podlahu za pár dní. A to že sú doslova nezničiteľní, tak to je tá najväčšia hovadina. Zvlášť, keď po otvorení, ich vie dať dole jedna dobre mierená rana z nejakej vidláckej broky :D

na příspěvěk reagoval cernakus

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

cernakus

bohužel i první díl to podělal, pač vidíš novinové články o těch alienech. pokud to bylo tak rychlé, tak by to šlo celé do kopru, jak vojáci tak i noviny apod.

na příspěvěk reagoval cernakus

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Náhodou tu iracionalitu prvního dílu, kdy nedávalo smysl, proč si vojsko a vědci neporadili s příšerkami se skvěle vysvětlilo v prvních 20 minutách druhého dílu, kdy ty potvory měly takový nástup, že blitzkrieg hadr. V našem světě, pokud by takové potvory odolné proti velkým kalibrům na nás zaútočili synchronizovaně po celém světě, tak by nám daly úplně stejně na prdel. Vzpomeňte si, když sundali turbani dvojčata, tak americká armáda, tajné služby i represivní složky nevěděli která bije a upadli do chaosu (dokonce přešli na DEFCON 2, což je prakticky předstupeň jaderné války) a Křováka hnali do bunkru a a vládu do AFO. Podobnej chaos měli Rusáci, když si na ně neohlášeně vyšlápl šutrák s podšutráky a to jim jen vysklil okenice v okolí Čeljabinsku.

Tedy za mně vynikající vysvětlení a zcela uvěřitelné.

Bohužel Krasinski to následně totálně posral tím, že z potvor udělal neplavce a zároveň tím bezpotvorným ostrovem vytvořil tezi, že potvory nedopadli úplně všude, tj. mnoho ostrovů, jakož i námořnictva byly nedotukntelné. A tím se dostal do logických stejných sraček, jako dementi z Války zítřka.

na příspěvěk reagoval Ouwen, Ouwen, Gladiator15

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Upřímně řečeno, dělá se to pro potřeby těch filmů, jsou to hlavní postavy, takže to dává "logiku" v tom světě. Nicméně v realitě to tak není a lidi co to studují roky, celej život ty věci, na všechno přicházejí. Jako s hudbou, člověk co hraje na bicí celej život převálcuje 15tiletého cápka, co si to koupil nedávno. Lidi co s tim mají zkušenosti více, tak mají kolem toho víc vědomostí.

 

Problém u tohohle filmu je ten, že ty nevidíš že by to dítě udělalo něco geniálního či něco čím by si zasloužilo přinést ten objev. Stane se to náhodně a to je vše.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Ouwen

Nechápej mně nijak zle, já vím že sou děti, kteří mnohdy předčí různé vědce a lidi, co mají nejeden doktrorát. Ať už za to může nějaká mozková vada a nebo sou to prostě géniové, ale zrovna v rpvním díle, mi to přišlo takové......až moc jednoduché. 

na příspěvěk reagoval Ouwen, Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Tomorrow of War to posunul na jinou úroveň, tam je malej kluk ve škole expert na sopky a tak podobně a né odborníci, LOL. A ta manželka na to všechno též přijde během pár vteřin. Tyhle filmy jsou nejlepší, kde se nedočkáš vysvětlení!

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Já sem ale už u prvníhu dílu psal,že my hrozně vadí, že všichni ti vědci, vojenští experti a nerdi, nepřišli na takhle jednoduchou věc, ale příjde na to puberťačka, která ani nehrála Fornite ? Wtf ???

na příspěvěk reagoval Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Lacike

no tak protože se ti nelíbí styl diskuze, tím pádem je tvůj názor špatnej. prostě pro každýho by mělo fungovat to stejný a pokud ne, nejsi normální prostě. vůbec.

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Lacike

nechápeš, že s tebou by byla nuda sledovat filmy????????????? nechápeš že nejsi normální a že zem je placatá?????????? jak to že nenecháváš trenky v kině???????????? nechápeš že ty filmy jsou staré dvacet let???????????? hahahah

na příspěvěk reagoval Lacike

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Ouwen

Nemam v tom prehlad a je mi to jedno. Je to tvoja vec, tak co mna alebo kohokolvek ineho do toho.

Mna tiez posledne roky bavia skôr starsie filmy. A co teraz, sa mam zblaznit?

na příspěvěk reagoval Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

EvilPhoEniX

já to fakt kašlu, hele tuhle diskuzi se mnou si začal ty, máš právo bejt na sebe nasranej. at se daří kámo

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Lacike

co Lacike, jakým filmům za poslední dva roky jsem dal plné hodnocení? podle mě tam určitě patří Predestination, ten jsem viděl během dvou let několikrát.

na příspěvěk reagoval Lacike

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

To mi pripomenulo hlášku z traileru na Rocky Balboa.

What's that from, the '80s?

That's probably the '70s.

na příspěvěk reagoval Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

EvilPhoEniX

kdybys mě znal osobně, moc dobře bys věděl, že já jsem poslední člověk co se bojí že v očích druhých lidí bude vypadat jakkoliv. na rovinu povím co si myslím a nemám problém si nic prosadit. takže nějakej komentář na csfd je to poslední, co mě trápí. vlastně celkově má internetová image je to poslední, co mě zajímá. takže neeeeeeeeeeee, opět jsi úplně mimo.

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

EvilPhoEniX

já měl původně o wrath of man 4*, takže opět - netrefil ses. ale děláš chytráka že víš všechno a tak podobně. mě je u zadku jak vypadám v očích ostatních lidí, spíš mě těší pokud můj názor vyvolá těžký rozpory. spíš u tebe mi přijde, že se bojíš, vzhledem k tomu kolik máš bodů, že budeš vypadat na csfd v diskuzích jak ubožák a proto jsi vůči mě hodně ofenzivní, ale to mi tak přijde. kdyby sis měl vsadit na to, jak dané filmy ohnodnotím, tak ve výsledku budeš vědět kulové, protože ses nikdy u mého hodnocení netrefil. "rocky opět film starý 20 let", mám pocit že rocky vznikl v roce 1976 když už tu chceš dělat chytráka, což je cca 50 let. v roce 2002 vyšlo Iowa, jedno z mejch oblíbenejch alb, to si docela dost přeskočil. no hlavně že děláš chytráka :)

EvilPhoEniX

EvilPhoEniX (hodnocení, recenze)

Ouwen

No Rocky opět film starý 20 let .. ale jakému novému filmu jsi dal 5 hvězd za poslední 2 roky ? nejspíš nic :D no ale myslím, že jsi dal Wrath of Man 3 hvězdy jen proto, abys nevypadal blbě,  :D jinak jsi vnitřně chtěl dát jen 2 hvězdy .. určitě jo :D To že, ti bude vadit Stathamův výraz jsme přece všichni věděli, ještě před tím, než film vyšel :) na to sis stěžoval už při traileru. Jediné ty hlavně, že nebyly zaslepené jsi vychválil :D Kdybych si měl vsadit na to, jak dané filmy ohodnotíš, tak jsem už milionář. 9/10 by bylo 1-2 hvězdy.

na příspěvěk reagoval Ouwen, Ouwen, Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

EvilPhoEniX

ke komentáři wrath of man jsem psal, že nechci aby za mě lidi dělali závěry a hodnotili film.. a ty to uděláš i tak. prostě už nevím jak ti to má člověk slušně vysvětlit, jestli to chceš vyhláskovat nebo tak.. prostě za mě nehodnoť filmy, nic o mém vkusu nevíš, tak to prostě nedělej. já nevím co je na tom nepochopitelnýho. :D

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

tohle mi stačí. i evilphoenix to vysvětlil parádně a souhlasil jsem s tím co napsal, mě jen asi vadí jak to udělal prostě osobní v této diskuzi.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Ouwen

Včera jsem film viděl a myslím, že to s tím monstrem na lodi lze zcela bez problémů akceptovat. Chápu, že pokud to člověk slyšel jen tak bez kontextu, mohlo to působit směšně, proto se třeba na film nejprve podívat :) Tímhle příspěvkem se nestavím na žádnou stranu téhle docela zbytečné a hloupé diskuze, pouze píšu svůj názor na základě toho, co jsem viděl.

na příspěvěk reagoval Ouwen

EvilPhoEniX

EvilPhoEniX (hodnocení, recenze)

Ouwen

Ach jo .. Hele tobě se líbí 1 film ze 100, ty jsi ten, co vyhledává pořád nějaké problémy, věčně je nespokojený, pokud ten film není natočen podle tvých vysněných představ, tak je to sračka. Já filmy alespoň bráním a dokážu si je užít a mám rád lidi, kteří si je taky dokážou užít a to že ty zrovna patříš do té druhé skupiny, která se snaží film degradovat za každou cenu - tedy přehlédneš to dobré a zaměřuješ se jen na to špatné, to je už tvá věc. Já nesleduji filmy jen pro sebe, ale i pro své fanoušky, vyhledávám neznámé filmy, aby se OSTATNÍ měli na co koukat a baví mě rozdávat tipy dále a jsem si vědom, že né každý se mnou bude souhlasit, ale mám dost velkou "Armádu" věrných lidí, kteří jsou na stejné vlně jako já. Taky se mi občas nelíbí film,co má 80%, ale nedám mu odpad, protože to není objektivní, nemůžu tomu dát stejné hodnocení jak nějakému céčku s Willisem třeba. Tys byl vždycky jiný, s tebou se málokdo shodnul, tvé požadavky a nároky jsou takřka nesplnitelné a pochybuji, že někdy nějakému akčnímu filmu ještě dáš vyšší hodnocení než 4 hvězdy, typuji, že ne.

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

EvilPhoEniX

hej serme na to, já na to kašlu, dělej si co chceš, ale pamatuj, tys v této diskuzi na mě reagoval první. můžeš bejt na sebe nasranej, že ty ses se mnou rozhodl řešit pro tebe tak irelevantní věc, to je tvá kravina :)

na příspěvěk reagoval EvilPhoEniX, TheDarKnig

Uživatel Ouwen smazal svůj příspěvek.

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

EvilPhoEniX

Tomu se říká sarkastická poznámka, ale to asi neznáš, tvé myšlenkové pochody to nepobírají.

 

Takže to fakt chceš udělat osobní jo? Je mi tě líto, kámo, že musíš druhý v diskuzi ponižovat. Dospěj .)

na příspěvěk reagoval EvilPhoEniX

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

EvilPhoEniX

Furt meleš nesmysly a vůbec nepřemýšlíš ani nad tím co píšeš, to je absurdní. CHÁPEŠ že srovnáváš úplný kraviny co nedávají smysl??????

Když ti někdo poví, že zem je placatá, NENÍ TO JEHO NÁZOR, je to blábol kterej nemá čím podložit, je DOKÁZANÝ že zem je kulatá. Na to nejde mít jinej názor!!!! :D to je vědeckej fakt. Je to doložený a tím to končí. To s tím dortem je ještě větší hovadina, jakoby mi někdo tvrdil že hnědá je fialová a že rohlík je chleba. Kravina.

 

ALE pokud se tobě líbí nějaká přestřelka a někdo poví, že jemu ne, tak to je jeho názor, kterej se neshoduje s tím tvým. A nepamatuju si jedinej film, kde bych dal odpad filmu jen protože mají zbraně zaslepené hlavně. Překrucuješ absolutně vše co napíšu jen pro to, aby sis dokázal že se nikdy nemůžeš plést. Tvůj názor prostě nikdy nebude fungovat pro všechny a to je v pořádku. Ta představa že každej na filmy kouká jako ty, je děsivá. Já mám rád když mají lidi jinej úhel pohledu, dodá mi to jiné perspektivy a nahlížím pak na věci z více úhlů. Tobě tohle dělá problém, ani se nezamyslíš nad tím co ti druhej napíše a automaticky to pochčiješ.

 

Ale tohle vše by bylo v pohodě. Je tu však rozdíl v tom, že mezi tím co já ukázal mezi náma dvěma kompromis (souhlasil jsem s tím jak si to vysvětlil s tou lodí), tak je to ten tón se kterým se vyjadřuješ. ABSOLUTNĚ VŮBEC ti nedává právo útočit na někoho jen protože s něčím nesouhlasí. I kdyby to měla bejt sebevětší kokotina.

 

Ty tu zminuješ placatou zem, tak oukej, zkusím to takhle: když někdo bude tvrdit, že zem je placatá, tak to neznamená že se máš do něj pustit a bejt vůči němu nepříjemnej. Pokud něco chceš lidem vysvětlit, udělej to srozumitelně, dospěle a né jako malej kluk. Je to toxický a nepříjemný. Já tě nepošlu do prdele jen protože s tebou nesouhlasím, nebo protože ty nesouhlasíš se mnou. NIC proti tobě nemám. Ale co se týče tebe, ta tvá arogance a jak působíš jako ten největší ignorant je to, co mi vadí. S tebou člověk jedná slušně a ty přesto se do něj pustíš bez nějakého důvodu. Pokud pohrdáš s lidmi co na filmy koukají jinak než ty, well... to je asi tvůj problém kámo, že jsi tak zakomplexovaný. To je ta tvoje stěna, přes kterou se nemůžeš dostat. Bohužel, tu stěnu stavíš lidem do cesty.

Související novinky

Třetí Tiché místo mění režiséra

Třetí Tiché místo mění režiséra

12.01.2022

Po komerčním úspěchu hororu Tiché místo z roku 2018, který s rozpočtem 17 milionů dolarů vydělal celosvětově 350 milionů, i jeho loňského pokračování, které stálo 60 milionů a utržilo i navzdory… (více)

Z Black Widow je megahit

Z Black Widow je megahit

12.07.2021

Navzdory přetrvávajícím dopadům pandemie Covidu začínají kina pomalu ale jistě ožívat. Důkazů byste jen za poslední dva měsíce našli hned několik, ať už souboj legendárních monster Godzilla vs. Kong,… (více)

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Reklama

Reklama