Reklama

Reklama

Stehy

Trailer

Obsahy(1)

Ana žije zdánlivě poklidný život švadleny a matky dospělé dcery. Hluboko uvnitř ji ale sžírá traumatický zážitek. Před dvaceti lety ji bylo okamžitě po porodu oznámeno, že její dítě zemřelo. Ana tomu ale odmítá uvěřit. Sílí v ní podezření, že novorozeně jí bylo ukradeno a skončilo v jiné rodině. Film Miroslava Terziče vychází hned z několika skutečných případů „uloupených novorozeňat“, které otřásly srbskou společností a mistrně kombinuje intimní drama a napínavý thriller. Hnací silou filmu je bezchybná Snežana Bogdanovič v hlavní roli ženy, která volí mezi rozumem a mateřským instinktem. (Artcam Films)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Marze 

všechny recenze uživatele

Tomuto komornímu dramatu herecky kraluje Snežana Bogdanovičová. Šokovalo mě v závěrečných titulcích, že v Srbsku byla před lety objevena kriminální síť , kteří v průběhu války prodali stovky dětí k adopci. Hospodyňka vaří, žehlí, šije, ale myšlenkami je v jiném světě. Tedy ideální postava pro vypravěčský minimalismus. Stále zatvrzele pokračuje v pátrání po synovi. Dcera si o ní myslí své. Silněji než střety s lékaři či s policií účinkují domácí války s nejbližšími. Film má záměrně pomalé tempo, které místy až dráždí. Pocitově to zabírá. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

ZA výkon Snežany B. musím dát tomuto snímku plný počet *. Pomalu se rozvíjející příběh o hledání ztraceného syna podle skutečnosti , se dost vymykal mnohým filmům z poslední doby . Vůbec mi nevadil pomalý děj , nebotˇ divák je až fascinován výkonem hlavní hrdinky . Jen škoda toho až useknutého konce . Ale i tak jde o nevšední filmový zážitek . Hvala . ()

Reklama

horovska 

všechny recenze uživatele

Drama se rozjíždí velmi zvolna, příběh je dávkován postupně až k závěru, který citlivému divákovi trochu pokrouti vnitřnosti. Oběti záhadných zmizení vlastních dětí prý jdou do stovek, každý se s tím vypořádává jinak, ale že po osmnácti letech již jde opravdu jen o pravdu, je jasné. Výborný film, jež účinkuje minimálními prostředky. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Vyborne socialni drama s pochmurnou atmosferou Belehradu dnesnich dnu, chmury v dusi hlavni predstavitelky jsou vsak mnohem delsi... Vynikajici Snezana Bogdanovic v roli matky, ktera je presvedcena, ze jeji zrovna narozeny syn skutecne nezemrel a byl prodan do nahradni rodiny. Rada silnych scen, at uz novy sef na policii nebo setkani se synem. ()

Carthorias 

všechny recenze uživatele

Letní Filmová Škola 2019, film 25: Brutální doják o ztracených, znovunalezených a opět upadajících nadějích jedné srbské rodiny. Jeden z těch filmů, kdy jsou všechny úřední postavy protivné karikatury zapletené v obřím spiknutí, které nemají naši hrdinové nejmenší šanci odhalit. Prostě instantní depka. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 11. února 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Berlíně. (ČSFD)
  • Zápletka filmu není smyšlená, ale má reálný předobraz ve skutečných událostech, které se odehrály na území dnešního Srbska mezi 70. a 90. lety 20. století. Skandál z obchodu s dětmi vyplaval na povrch až před několika lety, přičemž případy tisíců postižených rodin nebyly v době uvedení filmu stále dořešeny. (ČSFD)

Reklama

Reklama