Reklama

Reklama

Stehy

Trailer

Obsahy(1)

Ana žije zdánlivě poklidný život švadleny a matky dospělé dcery. Hluboko uvnitř ji ale sžírá traumatický zážitek. Před dvaceti lety ji bylo okamžitě po porodu oznámeno, že její dítě zemřelo. Ana tomu ale odmítá uvěřit. Sílí v ní podezření, že novorozeně jí bylo ukradeno a skončilo v jiné rodině. Film Miroslava Terziče vychází hned z několika skutečných případů „uloupených novorozeňat“, které otřásly srbskou společností a mistrně kombinuje intimní drama a napínavý thriller. Hnací silou filmu je bezchybná Snežana Bogdanovič v hlavní roli ženy, která volí mezi rozumem a mateřským instinktem. (Artcam Films)

(více)

Recenze (11)

horovska 

všechny recenze uživatele

Drama se rozjíždí velmi zvolna, příběh je dávkován postupně až k závěru, který citlivému divákovi trochu pokrouti vnitřnosti. Oběti záhadných zmizení vlastních dětí prý jdou do stovek, každý se s tím vypořádává jinak, ale že po osmnácti letech již jde opravdu jen o pravdu, je jasné. Výborný film, jež účinkuje minimálními prostředky. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Solidní dramatický film s příchutí thrilleru o nešťastné ženě, která pátrá po okolnostech události, která jí kdysi změnila život (k horšímu, samozřejmě). Pro danou geografickou oblast evidentně relevantní téma, já bych film ale asi víc ocenil jako středometráž. Vleče se to občas až moc. #KVIFF2019 ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Tomuto komornímu dramatu herecky kraluje Snežana Bogdanovičová. Šokovalo mě v závěrečných titulcích, že v Srbsku byla před lety objevena kriminální síť , kteří v průběhu války prodali stovky dětí k adopci. Hospodyňka vaří, žehlí, šije, ale myšlenkami je v jiném světě. Tedy ideální postava pro vypravěčský minimalismus. Stále zatvrzele pokračuje v pátrání po synovi. Dcera si o ní myslí své. Silněji než střety s lékaři či s policií účinkují domácí války s nejbližšími. Film má záměrně pomalé tempo, které místy až dráždí. Pocitově to zabírá. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Během sledování Stehů jsem si znovu potvrdil, jaká by to byla škoda, kdybych v loňském roce nenašel pod stromečkem roční předplatné na dafilms. Vím, kupř. Jízdu, Chvilky či Bábu z ledu bych si byl schopen vyčekat na České televizi (ev. „nakoupit“ na nejmenovaném úložišti), ale Stehy? Stehy, to je jednoduše ten typ filmu, který nenápadně projde programy všemožných filmových festivalů (kupř. v roce 2019 byl projektován ve Varech), načež se po něm slehne zem, zapadne (aby se stal trofejí diváků, kteří procházejí katalogy VOD platforem) Ne však kvůli tomu, že by byl filmem nekvalitním, to rozhodně ne, osobně to přičítám spíš tomu, že ročně toho vychází strašně moc… a mezi námi, kdo nedočkavě vyhlíží filmy ze Srbska? Nepodléhejme však předsudkům, Stehy mají co říct. Díky suverénnímu výkonu Snaženy Bogdanovič film funguje jakožto hodnotná "studie" na téma duševního srovnávání se ztrátou dítěte (referenční události je zde úmrtí čerstvě narozeného dítěte a nemožnost ho pohřbít). Tato situace je pak obohaceno o ten rozměr, že v souvislosti se Srbskem je na místě pochybovat o funkčnosti jeho institucí (tedy je pochybné, že zainteresované úřady danou událost zdárně vyřeší, tj. že matce pomohou tuto část života nějak uzavřít), to vše vytváří filmovou nabídku, kterou by - máte-li tu možnost - byla chyba přejít bez povšimnutí. 70 % [dafilms] ()

zette 

všechny recenze uživatele

Vyborne socialni drama s pochmurnou atmosferou Belehradu dnesnich dnu, chmury v dusi hlavni predstavitelky jsou vsak mnohem delsi... Vynikajici Snezana Bogdanovic v roli matky, ktera je presvedcena, ze jeji zrovna narozeny syn skutecne nezemrel a byl prodan do nahradni rodiny. Rada silnych scen, at uz novy sef na policii nebo setkani se synem. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

byla natočena spousta filmů v krajinách EU nevím proč se jich promítá tak málo.Herci,sénáře ,prostředí,způsob zpracování je nám velmi blízké.Pochopitelné. ()

Carthorias 

všechny recenze uživatele

Letní Filmová Škola 2019, film 25: Brutální doják o ztracených, znovunalezených a opět upadajících nadějích jedné srbské rodiny. Jeden z těch filmů, kdy jsou všechny úřední postavy protivné karikatury zapletené v obřím spiknutí, které nemají naši hrdinové nejmenší šanci odhalit. Prostě instantní depka. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

ZA výkon Snežany B. musím dát tomuto snímku plný počet *. Pomalu se rozvíjející příběh o hledání ztraceného syna podle skutečnosti , se dost vymykal mnohým filmům z poslední doby . Vůbec mi nevadil pomalý děj , nebotˇ divák je až fascinován výkonem hlavní hrdinky . Jen škoda toho až useknutého konce . Ale i tak jde o nevšední filmový zážitek . Hvala . ()

Reklama

Reklama