Reklama

Reklama

VOD (1)

Recenze (7)

novoten 

všechny recenze uživatele

Moji Maďaři mi rozumějí. Dává smysl, že cestu za natočením jednoho ze symbolů Hollywoodu zadaptovali ve vlasti samotného Michaela Curtize a sympatické je, že z režisérského matadora neudělali za každou cenu sympatického seladona. Podle všeho byl totiž tenhle velikán cholerik a hulvát, který ztratil cestu k lidem. Moc se mi líbí potvrzení všech teorií, kdy byl výběr dnes již legendárního konce Casablancy pěkná loterie. Bohužel mi nesedí jak rozšíření na blízké ženské postavy, které se v příběhu nikdy tak docela neusadí, tak umělecká "anonymizace" slavné herecké dvojice. Díky občasným barevným překvapením nebo sevřené atmosféry tvorby něčeho velkého jsem až do konce věřil, že dostanu ještě nějakou hřejivější odměnu pro fanouška mytizovaného filmu, ale v tomhle ohledu zůstal Curtiz (snad symbolicky) zcela chladný. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Píše se rok 1942 a Michael Curtiz točí Casablancu, bojuje s vládním pověřencem, který se ho snaží manipulovat, aby natočil co nejvíc propagandistický film a po x letech se setkává se svojí dcerou ... Maďarští tvůrci udělali z toho životopisného snímku docela pěkný noir. Nádherné černobílé záběry. Moc mě bavilo, když do několika scén prdli barvu. Skvělé herecké výkony, hlavně tedy Curtiz. ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Přes poněkud rozporuplné recenze jsem byl nakonec velmi spokojený. Curtiz je zde vykreslen jako poměrně značně nepříjemné hovado, které ale přesně ví, co na place chce a jak má jeho film vypadat. Tedy film... Mnohem víc, než životopisný snímek jde o jakési making of filmu Casablanca. A jistě, že některé skutečnosti byly lehce pozměněné, ale to jsem při sledování neřešil. Upoutá poměrně precizní práce s černobílými záběry (tedy vyjma několika scén, kdy závěry prozáří červená z varovných světel nebo modrá ze světelného kuželu projektoru), stejně jako výborný nápad obě herecké hvězdy filmu udržovat out of focus, a tím jejich přítomnost ještě více umocnit. Ferenc Lengyel je v hlavní roli chvílemi až uhrančivý. Za tohle černobílé překvapení Netflixu děkuji... ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Moc povedený film. Snímek Casablanca beru jako jeden z ikonických filmů, který bude mít neustále místo například v TOP 100 nejlepších filmů všech dob. I když film jako takový se mě moc nelíbil, tohle mě bavilo. Skvěla zachycená atmosféra tehdejšího Hollywoodu. Hlavní hvězdy Bergman a Bogart jsou zachyceni vzdáleně a rozmazaně, tím působí tajemně. Hodně chytře udělané. Líbí se mi i to, že se film nesoustředí jen na jednu věc. Ano hlavním aktérem je tu režisér Curtiz, ale snímek se věnuje i dalším věcem, ať jsou to problémy s natáčením, vztah mezi otcem a dcerou, zneužívání nebo válka - všechno je prostě hezky vyvážené a mě to bavilo. ()

Torimmer 

všechny recenze uživatele

On ten film asi není nic extra. Ale zajímavý satirický obraz Klasického Hollywoodu. Se svojí přemrštěností myšlenkově nabývá na velmi zvláštním rozměru. Je to takový ten správný životní bizár. Jestli to takhle tenkrát bylo nebo ne, neřeším. Každopádně ten výjev liliputů táhnoucí maketu letadla z toho slavného konce Casablancy je něco. To se jen tak nevidí. Tenhle výjev reprezentuje celou myšlenku díla. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Opäť som sa dozvedel niečo nové, tentokrát som vďaka tomuto filmu málinko spoznal prostredie a pozadie tvorby jedného z najkultovejších filmov Zlatého veku Hollywoodu (ktorý som ešte nevidel, ale určite si pozriem) a jeho režiséra európskeho pôvodu Michaela Curtiza. Neviem, či to bol film viac o tvorbe filmu, o samotnom režisérovi, jeho komplikovanom vzťahu s dcérou alebo o všetkom dokopy, ale bavilo ma to, Ferenc Lengyel hral výborne a aj postava Michaela Curtiza ma veľmi bavila. 7,2/10. ()

Reklama

Reklama