Reklama

Reklama

Recenze (11)

figliar 

všechny recenze uživatele

Nie príliš podarená imitácia filmu Orphan. Jedná sa však skorej o thriller než horor. Strašne ma vytáčali dospeláci, neschopní logického konania. Jasné, že zato môže slabý scenár, ale keby aspoň dej nebol tak strašne predvídateľný, na film by sa pozeralo omnoho lahšie. Vidím to na maximálne dve hviezdičky, obe však patria Mckenne Grace, pretože ona svoju rolu zahrala brilantne. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Třetí filmové zpracování, zniž je druhá televizní, knihy autora Williama Marche za použití scénáře Maxwella Andersona k divadelní hře. Dá se tedy říct, že se jedná o druhý remake, kupodivu však s jednou zásadní změnou. Dramatický příběh vypráví o desetileté dívence, která sice vyznívá dojmem šťastného dítěte, které nic nechybí, ale jak se postupně ukazuje, nebude zase až takové neviňátko. Kolem umírají lidé a stopy vedou k ní. A vše začne obyčejnou medailí. Mnohé scény připomínají klasický film 'Přichází satan' (1974), ze kterého scénograficky hodně čerpá, což potvrzuje samotný závěr filmu. Onou změnou je rodič, s kterým dívenka žije. V předchozích stejnojmenných filmech (1985)(1956) to byla matka. V tomto zpracování se pro změnu jedná o otce. Že by nápad Roba Loweho, který film režíroval, aby si mohl i střihnout nějakou tu roli? Původní celovečerní snímek patří mezi klasiky dramatických hororů. Toto televizní zpracování vypadá, jakoby snad bylo na objednávku samotné televizní stanice Lifetime, který je zaměřen na dámskou skupinu diváků, v zájmu úspor na filmových právech. Rob Lowe je coby otec takový obyčejný se starostmi o blaho své dcerky. Mckenna Grace v roli naivní a zákeřné dívenky překvapuje svým úctyhodným hereckým projevem. Pokud u herectví vydrží, máme se od ní jistojistě ještě na co těšit. Snímek se sice prezentuje jako horor, což vlivem podobných starších snímků ani není divu, ale spíše se jedná o dramatický thriller s krapet temnější atmosférou. Oproti klasice byl příběh hodně zmodernizován a pro televizi i zjednodušen. Drží si své tempo, atmosféru a určitý nadhled televizního diváka. Spíše se jedná o odpočinkový snímek, který hororové matadory v žádném případě nenadchne. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Film podobného ražení jako je třeba Orphan (2009) a jeho prequel  Sirotek: První oběť (2022) akorát bez gore bez hororových scén s méně psychopatickým dítětem (tohle bude možná chyba knihy nevím nečetl jsem)  za to s milionem zatmívaček, které nedávají ani smysl a nejsou opodstatněné (nechápu tento ´´trend,, to dávat do hororů vím , že to bylo in dříve , ale v hororech novější doby je to zbytečné). Holka žije s otcem  a chce vyhrát nějakou školní medaili za nejpřínosnější dítě školy vyhraje to, ale nějaký kluk. Tak ho holka zabije  a chce to uhrát na nehodu mezitím její otec najme novou chůvu co to asi ví a vydírá ji s tím a škola vyšetřuje smrt toho kluka.  Bohužel není to napínavé a většinu filmu se tam nic neděje. Jak je v těchto typech filmů samozřejmost dospělí jsou jeden větší tupec než druhý a vede otec , kterému to sama řekne a on je s tím úplně v klidu následovaný psycholožkou co jí řekne, že je úplně normální.  Ty 2 hvězdy jsou pouze za tu holku třeba pokračování The Bad Seed Returns (TV film) (2022) bude lepší . ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zlá holčička manipuluje okolím a pokud se jí něco nelíbí, neštítí se ničeho. V tomto ohledu nic nového pod sluncem a i samotné zpracování je rutinní až lehce podprůměrné. Přidanou hodnotou je Mckenna Grace, která zahrála ďábelské dítě s přehledem a jejího výkonu je pro tohle škoda. Každopádně díky ní se film vyšplhal alespoň na průměr. 50% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

The Bad Seed přináší omšelé téma, který jsme měli možnost x krát vidět. Navíc tenhle kousek nepřichází absolutně s ničím novým, Samotné zpracování je taky žalostné. Ono se není ani čemu divit když to měl pod taktovkou R. Lowe, kterej si zároveň střihl i roli naprosto tupýho otce. Jediným malým plusem byla M. Grace, ale ani tady nebyl herecký výkon nikterak dechberoucí. Tohle pro mě byla zbytečnost se kterou jsem tak akorát ztratil svůj drahocenej čas. Tohle nebrat. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama