Reklama

Reklama

Mezi dnem a nocí

  • Černá Hora Izmedju dana i noći (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tří příběhy o otci a synovi jsou zasazené do tří okamžiků, ve kterých stála Černá Hora, ale i celá Evropa, na rozcestí. První povídka nás zavede na konec 2. světové války do času, kdy se svět rozdělil na Východ a Západ. Černá Hora se vydala v rámci Jugoslávie pod vedením Josipa Broze Tita socialistickou cestou. Do vesnice kdesi v černohorských horách přijíždí skupina partyzánů, aby zvěstovala vítězství nad fašisty a zúčtovala se zrádci. Otec a jeho syn jsou partyzány postaveni před krutou volbu. Ve druhém příběhu se dostaneme do okamžiku, kdy padla Berlínská zeď. Na letišti v Titogradu nocuje skupina cestujících, kterým byl zrušen noční let do Německa. Mezi nimi je i otec, který se těší domů, kde na něj čeká jeho malý syn. Jako talisman pro štěstí s sebou nosí nefunkční pero. Když s překvapením zjistí, že pero píše, dostane zlou předtuchu... Poslední část filmu spadá do období po válce v Jugoslávii, ve které starší manželé ztratili jediného syna. Jeho ostatky se nikdy nenašly, a tak po nich otec pátrá. Z několikaletého pátrání je již unaven, kvůli své ženě, která je psychicky na dně, v něm ale stále pokračuje. Když ztratí všechnu naději, že svého syna najde, odhodlá se k zoufalému činu. (Balkanfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

M_crha 

všechny recenze uživatele

Film tvoří tři příběhy o vztahu otce a syna ve třech časových rovinách. Jejich vztah je vystaven hraničním existenčním situacím proto jsou příběhy zasazeny do období konec druhé světové války, během pádu berlínské zdi a po rozpadu Jugoslávie. Těmito vnějšími okolnostmi a prostředím Balkánu je celé drama umocněno. Film má velmi podmanivou kameru která diváka vtáhne do děje a občas mu přivodí i "husí kůži". ()

dzira 

všechny recenze uživatele

Andro Martinović již dvakrát ukázal, že mu velmi vyhovuje formát krátkého filmu. V minulosti natočil krátké filmy Masky a Nedotčeni sluncem. Na prostoru kratším než 15 minut v nich dokázal vykouzlit podmanivou atmosféru a odvyprávět příběh, na který by jiní potřebovali dvě hodiny. Tuto svou schopnost uplatnil i ve snímku Mezi dnem a nocí, ve kterém spojil další tři krátké filmy. Ty sice pojí jednotící téma, fungují ale zcela samostatně. Otázka, zda Andro Martinović dokáže natočit regulérní celovečerní film tak zůstává nezodpovězená. To ale neznamená, že byste tento film neměli vidět. Naopak.... ()

Reklama

Galerie (12)

Reklama

Reklama