Reklama

Reklama

Geniální přítelkyně - Příběh nového jména

(série)
  • Itálie Storia del nuovo cognome (více)
Trailer 1
Itálie / USA, 2020, 7 h 47 min (Minutáž: 48–67 min)

Tvůrci:

Saverio Costanzo

Předloha:

Elena Ferrante (kniha)

Hudba:

Max Richter

Hrají:

Gaia Girace, Margherita Mazzucco, Alessio Gallo, Valentina Acca, Antonio Buonanno, Clotilde Sabatino, Christian Giroso, Eduardo Scarpetta (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Události druhé kapitoly Geniální přítelkyně navazují přesně tam, kde skončila první řada. Lile a Eleně je šestnáct. Lila se právě vdala, ale má pocit, že přijetím manželova jména ztratila vlastní identitu. Elena je vzornou studentkou, která si však na Lilině svatební hostině uvědomí, že není šťastná ani ve svém okolí, ani nikde jinde. Během dovolené na Ischii obě přítelkyně znovu narazí na kamaráda z dětství Nina Sarratorea, z něhož se mezitím stal nadějný student vysoké školy. Díky tomuto náhodnému setkání se přátelství dívek jednou provždy změní a obě se v životě vydají zcela odlišným směrem. Zatímco z Lily se stane zručná prodavačka v luxusním obchodě s obuví v centru Neapole, který vlastní vlivná rodina Solarových, Elena zarputile pokračuje ve studiích a chystá se odstěhovat, aby mohla nastoupit na univerzitu v Pise. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (15)

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani v 2. sérii není vzájemný vztah obou dívek jednoduchý. Celou pozornost na sebe strhává sebedestruktivní Lila, které život nikdy nedopřál možnost vlastní cesty a ona mu to nikdy neodpustila, Elenu na jednu stranu miluje, ale na druhou stranu jí závidí to, co nikdy nemohla mít. Těím se na další sérii. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Spisovateľ by nemal veľa rozprávať.“ Z prvej série som  bol nadšený. Na začiatku druhej som sa cítil veľmi fajn. Ako keby som stretol starého známeho, s ktorým som mal dobré skúsenosti, ale dlhé roky som ho nevidel. Žiaľ, hoci to herci majú stále pod palcom, režijne je to radikálne atmosférické a postavy sú kvalitné a pritom (alebo skôr práve preto) sa neboja ukázať aj svoju odvrátenú stranu, už je to proste trochu nuda. Skoro každý diel má cca hodinu, čo je vzhľadom na riedke scenáre predsa len do značnej miery dosť. Ono, tvoriť atmosféru a vzťahy je fajn, ale ak je toho priveľa, tak je to proste zdĺhavé a nudí to. Našťastie, ku koncu druhá sezóna opäť získa patričný drajv. Najmä posledné dve časti sú veľmi silné, lebo sme sa za ten čas postavám dostali pod kožu a tak o to intenzívnejšie prežívame veci, ktoré sa im dejú. A asi je jasné, že tie veci nie sú len pekné. Predposledný diel začína tak zhurta, až som sa prvých 10 minút vôbec nechytal a mal som dojem, že omylom pozerám tretiu sériu. Páčilo sa mi, že tvorcovia sa neboja k hrdinkám pristupovať realisticky. Takže nejeden raz mladé ženy urobia veci, nad ktorými krútite hlavou. Potom si ale uvedomíte, že takto to funguje: vzťahy, priateľstvá, krach priateľstiev, ako i nečakaný nový začiatok starých priateľstiev. Možno naozaj všetci máme svoj osud predurčení a už u malých detí sa dá čiastočne vydedukovať, kam ich to v živote zaveje. Učiteľke a mame mohli dať väčší priestor, všetky scény s nimi sú skvelé. A tá zvučka od Maxa Richtera je fakt skvelá. ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Skvělá hudba a neuvěřitelná bída neapolských předměstí, byť reálně pro seriál vystavěných v Římě. Věřte, s menším pokrokem jsou tam v Neapoli dodnes. Tady vzniká živná půda pro růst mafie, u odrbávání nejchudších. Okamžitě mi v hlavě naskočila Gomorra, leč velmi jemná. Lze zlomit dívky z chudinské čtvrtě, ne, nebo ano? Jak kterou...na další sérii se určitě ráda podívám, jen si holt musím počkat. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geniální přítelkyně je zajímavé až zvláštní dílo, které si jednoduše jede své standarty. Seriál, který vás lehce nekompromisně vhodí po skoro dvou letech do dalšího dění a vy už ani nevíte, jak se věci vyvíjí. Nebo spíše vyvíjeli. Seriál je to lehce nenápadný, ale přitom zcela přirozeně dobře natočený s přirozeným napětím a i milostnými osudy, které jsou podány tak zajímavě a dospěle, že je mnoho jiných podobných rádoby "drama-teenage" seriálů i filmů to strká hluboko do kapsy. Italský temperament, dobré zpracování, skvělé vztahy k sympatickým hlavním postavám prostě fungují. Toto je seriál, na který si ne vždy vzpomenete, ale když ho sledujete, užíváte si nepopsatelným způsobem každou minutu. K tomu geniální Richter a jedno z nejlepších splynutí a soužití s postavami vůbec. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série byla o kapánek horší, než ta první. Nemění to ale nic na tom, že je film stále kvalitně natočený a vizuálně propracovaný do detailů. A další "devizou" je asi i to, že obě holky (každá svým způsobem) dovedou stabilně vytáčet diváka. A to jak jak dějem, tak hlavně hereckým provedením. A jdou mě na nervy teda pořádně. ()

Galerie (53)

Reklama

Reklama