Reklama

Reklama

Geniální přítelkyně - Příběh nového jména

(série)
  • Itálie Storia del nuovo cognome (více)
Trailer 1
Itálie / USA, 2020, 7 h 47 min (Minutáž: 48–67 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Události druhé kapitoly Geniální přítelkyně navazují přesně tam, kde skončila první řada. Lile a Eleně je šestnáct. Lila se právě vdala, ale má pocit, že přijetím manželova jména ztratila vlastní identitu. Elena je vzornou studentkou, která si však na Lilině svatební hostině uvědomí, že není šťastná ani ve svém okolí, ani nikde jinde. Během dovolené na Ischii obě přítelkyně znovu narazí na kamaráda z dětství Nina Sarratorea, z něhož se mezitím stal nadějný student vysoké školy. Díky tomuto náhodnému setkání se přátelství dívek jednou provždy změní a obě se v životě vydají zcela odlišným směrem. Zatímco z Lily se stane zručná prodavačka v luxusním obchodě s obuví v centru Neapole, který vlastní vlivná rodina Solarových, Elena zarputile pokračuje ve studiích a chystá se odstěhovat, aby mohla nastoupit na univerzitu v Pise. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (15)

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani v 2. sérii není vzájemný vztah obou dívek jednoduchý. Celou pozornost na sebe strhává sebedestruktivní Lila, které život nikdy nedopřál možnost vlastní cesty a ona mu to nikdy neodpustila, Elenu na jednu stranu miluje, ale na druhou stranu jí závidí to, co nikdy nemohla mít. Těím se na další sérii. ()

angel74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím jistě, kterou z dívek lze považovat za geniální přítelkyni, ovšem jsem z hloubi duše přesvědčená, že geniální je klavírní hudba, jež poutavé vyprávění o komplikovaném celoživotním přátelství doprovází. Skladatel Max Richter mě svou nádhernou muzikou okouzlil natolik, že mu právem patří čestné místo v mojí topce. Druhá řada seriálu má naprosto srovnatelnou kvalitu s první sérií. Ve dvou monodramatech tu probíhají osudy těžce zkoušených kamarádek. Ačkoliv role vypravěčky připadla Eleně, diváci se dozvídají dvě podoby pravdy a tím pádem se ocitnou tváří v tvář výpovědím obou žen, které rozhodně nejsou jen černobílými sondami do chudobou prodchnuté neapolské společnosti. V hojné míře zde dochází ke sváru mezi sny a realitou nebo mezi láskou a nenávistí, což celkem výstižně charakterizuje italský způsob života. ()

Reklama

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série byla o kapánek horší, než ta první. Nemění to ale nic na tom, že je film stále kvalitně natočený a vizuálně propracovaný do detailů. A další "devizou" je asi i to, že obě holky (každá svým způsobem) dovedou stabilně vytáčet diváka. A to jak jak dějem, tak hlavně hereckým provedením. A jdou mě na nervy teda pořádně. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série mě sice už neohromila jako ta první, ale trvalá kvalita hudby, dobových reálií a nakonec i dějového vývoje posledních třech částí mě opět přivedla k maximálnímu ohodnocení. Zvláštní vztah a vývoj obou postav, tvrdohlavé Lile a introvertní Eleny, mě znovu dostal na kolena. Myslím si, že paní spisovatelka, sama dodnes tajemná, může být opravdu spokojená s tímto seriálovým zpracováním svého románu. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Skvělá hudba a neuvěřitelná bída neapolských předměstí, byť reálně pro seriál vystavěných v Římě. Věřte, s menším pokrokem jsou tam v Neapoli dodnes. Tady vzniká živná půda pro růst mafie, u odrbávání nejchudších. Okamžitě mi v hlavě naskočila Gomorra, leč velmi jemná. Lze zlomit dívky z chudinské čtvrtě, ne, nebo ano? Jak kterou...na další sérii se určitě ráda podívám, jen si holt musím počkat. ()

Galerie (53)

Reklama

Reklama