Reklama

Reklama

Geniální přítelkyně

(seriál)
  • Itálie L'amica geniale (více)
Trailer 1
Itálie / USA, (2018–2023), 30 h 46 min (Minutáž: 43–74 min)

Tvůrci:

Saverio Costanzo

Předloha:

Elena Ferrante (kniha)

Hudba:

Max Richter

Hrají:

Elisa del Genio, Ludovica Nasti, Luca Gallone, Fabrizia Sacchi, Antonio Milo, Antonio Pennarella, Vittorio Viviani, Gennaro Canonico, Gaia Girace (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Když nejdůležitější přítelkyně v jejím životě jednoho dne beze stopy zmizí, Elena Grecová, nyní již postarší žena ponořená v domě plném knih, zapne počítač a začne sepisovat příběh jejich přátelství. Raffaellau Cerullovou, které vždycky říkala Lila, potkala v prvním ročníku základní školy v roce 1950. Jejich příběh, odehrávající se v nebezpečné a fascinující Neapoli, pokrývá více než 60 let jejich života. Elena se pokouší popsat tajemství Lilliny osoby, své geniální přítelkyně, která je pro ni svým způsobem nejlepší kamarádkou i nejhorším nepřítelem. Osmidílný seriál Geniální přítelkyně je inspirován stejnojmenným mezinárodním bestsellerem z pera Eleny Ferranteové. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele barteca k tomuto seriálu (3)

Geniální přítelkyně (2018) 

Skvostná adaptace, poutavý vhled do života neapolského předměstí padesátých let. Bavilo hodně. ()

Příběh nového jména (2020) (S02) 

I druhá série se vyznačuje drobnokresbou postav a propracovaným scénářem, dobové reálie vyprecizované. Ternem doby byl byt s výhledem na železnici. Postavy se vyvíjejí a charaktery lámou..... rozhodně zážitek. Mínusem jsou nepřečasované titulky. ()

Storia di chi fugge e di chi resta (2022) (S03) 

Můj obdiv trvá, je to vztahová mikroanalýza, scénář odkrývá další nepoznané stránky postav a zachycení dobové atmosféry je vždy perfektní, je to skvostný historickosociologický exkurz do šedesátek a sedmdesátek. Mě dostal zvláště 7. díl, kde se během dialogu dvou mužů u oběda vyjevují jejich postoje k emancipaci žen, vskutku brilliant.... ()

Reklama

Reklama