Reklama

Reklama

Geniální přítelkyně

(seriál)
  • Itálie L'amica geniale (více)
Trailer 1
Itálie / USA, (2018–2023), 30 h 46 min (Minutáž: 43–74 min)

Tvůrci:

Saverio Costanzo

Předloha:

Elena Ferrante (kniha)

Hudba:

Max Richter

Hrají:

Elisa del Genio, Ludovica Nasti, Luca Gallone, Fabrizia Sacchi, Antonio Milo, Antonio Pennarella, Vittorio Viviani, Gennaro Canonico, Gaia Girace (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Když nejdůležitější přítelkyně v jejím životě jednoho dne beze stopy zmizí, Elena Grecová, nyní již postarší žena ponořená v domě plném knih, zapne počítač a začne sepisovat příběh jejich přátelství. Raffaellau Cerullovou, které vždycky říkala Lila, potkala v prvním ročníku základní školy v roce 1950. Jejich příběh, odehrávající se v nebezpečné a fascinující Neapoli, pokrývá více než 60 let jejich života. Elena se pokouší popsat tajemství Lilliny osoby, své geniální přítelkyně, která je pro ni svým způsobem nejlepší kamarádkou i nejhorším nepřítelem. Osmidílný seriál Geniální přítelkyně je inspirován stejnojmenným mezinárodním bestsellerem z pera Eleny Ferranteové. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele kocik1 k tomuto seriálu (3)

Série 1 (2018) (S01) 

První série v pomalém tempu popisuje ambivalentní vztah dvou dívek, který by se s trochou nadhledu dal nazvat i přátelstvím, ale pod jehož povrchem probublávají spodní proudy jako je láska, žárlivost, nenávist a pochopení či nepochopení v jednom. Z jednotlivých dílů čiší dobová atmosféra, obě hlavní hrdinky jsou si (ne)podobné jako den a noc, jedna doplňuje druhou.Těším se na pokračování. ()

Příběh nového jména (2020) (S02) 

Ani v 2. sérii není vzájemný vztah obou dívek jednoduchý. Celou pozornost na sebe strhává sebedestruktivní Lila, které život nikdy nedopřál možnost vlastní cesty a ona mu to nikdy neodpustila, Elenu na jednu stranu miluje, ale na druhou stranu jí závidí to, co nikdy nemohla mít. Těím se na další sérii. ()

Storia di chi fugge e di chi resta (2022) (S03) 

Série se stále drží svých standardů až do posledního dílu, který konečně prokázal to, co někteří dosud jen tušili, a to je to, že Elena má totálně vymytou hlavu, a to si teda nejsem jistá, že tvůrci úplně chtěli. Pozitivní je snad jen to, že se Nino konečně vyprofiloval jako jednoznačně záporná postava. i když opět těžko říct, zda to byl záměr. ()

Reklama

Reklama