Reklama

Reklama

Kapela

  • Slovensko Kapela (více)
Trailer

Obsahy(1)

Volné pokračování filmu Všechny moje děti s názvem Kapela se věnuje osudu romské kapely, které ke startu pomohli diváci filmu Všechny moje děti. V dokumentu sledujeme příběhy jednotlivých hudebníků, kteří se snaží se svou kapelou dostat mimo osadu – do blízkých míst, na různé společenské akce. Především by ale rádi vystoupili na pódiu jako známá a kvalitní hudební skupina. Jejich velkým cílem je multižánrový festival Pohoda v Trenčíně, Colours of Ostrava a další hudební festivaly, které navštěvují tisíce lidí. Sledujeme pouť kapely za sny, za hudebními přáními, první vystoupení romských hudebníků ve většinové společnosti v kontextu se sociálním vymezením, které vyvolá konflikty, předsudky, projevy otevřeného i skrytého rasismu a jejich neustálé balancování na hranici bídy a beznaděje. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Vcelku kvalitný dokument o tom, že nie všetci členovia marginalizovaných skupín musia byť len "vyciciavači štátu", ale že tí, ktorým sa ponúkne šanca, že ju dokážu využiť, a to je v zásade aj príbeh cigánskej kapely Lomnické čháve. Celé to bolo také reálne, milé, veselé a navyše pekný odkaz na to, že aj to, čo robí farár Kuffa má po istom čase ozaj zmysel. Škoda jeho postojov a spôsobov jeho vyjadrovania, je to zbytočné. 65 % ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Film se sice jmenuje kapela, ale o jejích členech se z něj dozvíme tak málo, že zůstali jen protagonisty vedlejších rolí. Hlavním hrdinou je jednoznačně manažer kapely. Filmu rozhodně pomáhá živelná muzika, naopak mu v mých očích škodí spousta netitulkované romštiny. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Toľko pozitívnej energie naberiete z máloktorého slovenského dokumentu, resp. aj hraného filmu. Kaboš sa divákov nesnaží terorizovať témami, ktoré sa sami ponúkajú, ako chudoba, rasizmus, kriminalita, nejasné zajtrajšky. Tie tu prítomné sú, ale tu ide najmä o hudbu a samotných hudobníkov. Dokument sa snaží dodržať celkom jasný naratívny oblúk a dá sa konštatovať, že ak by šlo o hraný film, príliš by sa na scenári toho meniť nemuselo. Cieľom je vystúpenie na festivale Pohoda a dovtedy musí kapela prekonať zopár prekážok. ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Príbeh v podobe dokumentu dnes už známej kapely Lomnicke Čhave, od jej vzniku po vystúpenie na Pohode, natočený predovšetkým statickou kamerou, a bez rozprávača. Divák má možnosť sledovať autentické zábery z rómskej osady, rozhovory chlapov osadníkov a zároveň muzikantov, či telefonické rozhovory ich 'menežéra'. Všetko však vyzerá až príliš uhladene, čisto, až strojene s minimom emócií, pričom dôvodom je jednoznačne prítomnosť kamery. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Je fajn, ze se kluci umi zabavit hudbou a udelat tak radost i jinym. Manazer sympatak... Ale jinak mne ten dokument mel ukazat presne, co? Technicke zpracovani, hlavne zvuk, podprumerne. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra filmového dokumentu proběhla 15. října 2018 na filmovém festivalu ve Varšavě. (ČSFD)

Reklama

Reklama