Reklama

Reklama

Temná melodie

(festivalový název)
  • Indie Andhadhun (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Slepota prý klavíristovi Akashovi (Ayushmann Khurrana) umožňuje lépe se soustředit na hudbu, kterou miluje. Mladík chce letět do Londýna, aby se mohl zúčastnit soutěže pro talentované muzikanty. Peníze na cestu se snaží vydělat hraním v restauraci, kde si ho slavný herec Pramod Sinha (Anil Dhawan) objedná na soukromý koncert, který chce dát jako dárek své manželce Simi (Tabu) k výročí sňatku. Příchodem do hercova bytu se Akash dostane do víru událostí, při kterých mu půjde o život. (rikitiki)

(více)

Recenze (22)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Indie servíruje parádní a inteligentní Thriller jak lusk, který má velmi blízko k Evropské tvorbě. Film má velmi originální příběh o klavíristovi, který předstírá, že je slepý, aby si více vydělal, ale vše se zvrtne když se stane očitým svědkem vraždy, ikdyž pro ostatní vlastně nic neviděl a tak vzniká plejáda nepříjemných situací, kde několikrát půjde hlavnímu hrdinovi o krk. Velmi napínavé, zábavné, dobře zahrané a se slušnou dávkou morbidních a šokujících zvratů ( Kreativita tvůrců je výborná) a dojde i na trochu násilí. Na Indické poměry solidní záležitost, která se obešla i bez tanečků. Doporučuji. 80% ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Treinerův originál jsem neviděl, takže nedokážu posoudit, na kolik dokázal Raghavan nápad obohatit vlastní invencí, ale nevadí. Z hlediska diváckého zážitku je Andhadhun evropskému publiku velmi přístupným filmem a podobně jako Dangal patří ke snímkům z Indie, který by neměla Evropa minout. Filmařsky velmi vyzrálé, což je mimo jiné poznat na prolínání žánrů. Je ale pravda, že tím komediálním přesahem si tvůrci často viditelně umetají cestičku. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

V tomto filme sa stretla partia indického top antihereckého levelu, takže hoci nápad bol dobrý, táto squadra ho svojimi výkonmi úspešne pochovala! ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Indické filmy jsou buď super a nebo hrozný průser. Tohle je naštěstí povedné. I když bych se nezlobila, kdyby to bylo trošku kratší. Karma tady funguje na 100%. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Film, kterému se nedá věřit ani slovo. Je tam sice jedna varovná scéna, ale krátká a tak podivná, že ji divák snad automaticky vyřadí z paměti jako nepatřičnou. Bavily mě ty neustálé zvraty, kdy se nedalo čekat, co bude dál a kdo koho zradí. Kromě toho, že každý každého a mnohonásobně. Indická lady McBeth byla vpravdě ďábelská a dokázala chladnokrevně improvizovat i pod obrovským tlakem. SHRNUTÍ: Když vám někdo jednou zalže, můžete se vsadit, že vám zalže i podruhé. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Takéto ja veru rád. Celý film bol ako nekonečný morský príliv. Keď už mal človek pocit, že už ďalšia vlna nepríde, tak za pár momentov prišla ďalšia a ešte väčšia. Dej sa každou chvíľou poriadne zamotával a komplikoval mnohými zhodami náhod, ktoré poháňali príbeh stále vpred. Aj keď sa mi film páčil, tak tých náhod a zlomov tu bolo predsa len príliš, ale aspoň tu bol zachovaný logický rámec s trpkou príchuťou tragikomédie vytvorenej na typických ľudských vlastnostiach (manipulácia, chamtivosť, alibizmus, klamstvo). Ale inak celkom dobrá vec, ktorú by som sa nebál odporučiť. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Film začína ako čistá romantika až do prvého okamihu prekvapenia, potom sa deje jedna vec za druhou až do konca filmu. Hudba pekná, ale tanečných čísiel sa nedočkáte, ani by sa sem veľmi nehodili. Podivný príbeh slepého klaviristu Akasha, to je zhrnutie do jednej vety, ťažko povedať viac a neprezradiť nič čo by ostatným pokazilo zážitok z filmu. Pocit z filmu mám skvelý, je to zaujímavé, nečakané zlomy a rozuzlenia, ktoré vzápätí nie sú pravdou. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Indický pokua o thriller. Možno Indom sa bude páčiť, milovníkom takého žánru v európskych , či amerických filmoch asi veľmi nie. Príliš jednoduché, naivno-primitívne, prostredie, herecké výkony, scenár ... do kina by som na to neisiel. :( ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Jediný co se dá napsat o filmu je, že se celý točí okolo slepoty, ale zároveň je to jedno velký blafování. Sám sobě třesu pravicí, jakou jsem měl št'astnou ruku. Škoda že indové neumí natočit film pod dvě hodiny, hodnotil bych ještě výš. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Krásná tvář Bollywoodu, kterou Hollywood neumí - otevřená, hravá, muzikální a svižná. Snímek má přes dvě hodiny a neustále drží vaši pozornost. A vše je samozřejmě plné indickým duchem. ()

Nuach 

všechny recenze uživatele

Je to fakt síla. A doporučuju se na to dívat "duchovně". Dharma, karma, pokřivení reality lží, následky, zločin a odpuštění. SÍLA. Naprosto dokonalý thriller ála Hitchcock a k tomu oblouk a vyznění dle indické filozofie. Doporučuji! ()

RPupkin 

všechny recenze uživatele

Andhadhun (hindsky „Naslepo“) přináší možná až překombinovaný děj, který však (vzdor mým obavám) udržel mou pozornost po celou dobu a bavil svým tahem na branku, četnými zvraty a dobře vypointovanými dialogy. Film je prodchnut svého druhu fatalismem, ovšem na rozdíl od takového Milionáře z chatrče, kde mi hříčky osudu lezly krkem coby hnusný kalkul, zde vše zapadlo na výbornou. Celkově vzato: za mě palec nahoru, 90 %, pustím si kdykoliv. [viděno v dubnu 2021 | komentář #10] ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Toľko zvratov, že bol z toho nakoniec guláš nesymetrických a nepochopiteľných udalostí, ktoré príbehu vnukli úplne nereálny zmysel. No a pointa bola najefektívnejšia. Slepý vidiaci umelec si robí dobrý deň zo spoločnosti ľudí, ktorí mu ponúkli novú šancu v novom prostredí niekde v EU. To asi bude obrovská záhada frašky, že aký zmysel vedie umelca k tomu, aby sa hral na slepca. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

PO indicky nebo indicku hooodně spletitý příběh , místy až přeplácaný , měl něco do sebe . První půlhodina fajn a pak se to nějak začalo nabalovat přemírou různých nápadů až přeplácaně . Jak říkám , na Indii zajímavá podívaná . ()

mullerad 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý počin. Thriller so zaujímavými prvkami, nápadité, prvá polovica bola u mňa za 5 hviezd, potom sa film začal veľmi "strapatiť" a zamotávať. Koniec tak isto nečakaný, nepredvídateľný (len trochu) a na konci sme nevideli Londýn ale Kraków. Skrátiť druhú polovicu a je to za plný počet. Rozodne odporúčam pozrieť. ()

Maratonec 

všechny recenze uživatele

Originální šlamastika,do které se dostane naoko slepý klavírista vyústí..... a tady přesně to u mě šlo dolů a to z nejvyššího hodnocení a závěr to bohužel potvrdil..Pro mě nedotažený od druhé poloviny,kdy se nabízelo desítek možných dějových linek nakonec vybrána ta jedna z těch opravdu slepých a dojem vyzněl do ztracena...Jinak opravdu doporučuji,zdařilý bollywood jak vyšitý...což jednou za čas příjemně osvěží.. ()

Reklama

Reklama