Reklama

Reklama

Noční rozhovor s Romy Schneiderovou

(TV film)
  • Francie Conversation avec Romy Schneider (více)
Francie, 2018, 51 min

Režie:

Patrick Jeudy

Hrají:

Romy Schneider (a.z.), Alice Schwarzer (a.z.)

Obsahy(1)

Filmová císařovna Sissi neměla jednoduchý soukromý ani pracovní život.... Píše se dvanáctý prosinec roku 1976 a německé novinářce Alici Schwarzerové se podařilo nemožné: celou noc si v Kolíně nad Rýnem povídat s německo-francouzskou filmovou hvězdou první velikosti Romy Schneiderovou. Herečka, kterou obecenstvo miluje už od jejích šestnácti let, kdy zazářila jako mladičká císařovna Sissi a uchvátila srdce zejména německých divaček, je v polovině sedmdesátých let lovnou zvěří bulvárních novinářů a evidentně ještě netuší o svém raném těhotenství (dcera Sarah přišla na svět v červenci následujícího roku). Romy zbývá posledních šest let života a váha štěstí a trápení je nakloněna spíše na tu druhou stranu. V otevřeném rozhovoru Romy popisuje svůj složitý vztah k matce, herečce a údajně i Hitlerově oblíbenkyni Magdě, otčímovi, který ji nejspíše sexuálně zneužíval, ale také o herectví a o velké touze vymanit se ze škatulky „věčné Sissi“. Zvukový záznam je doprovázen vzpomínkami Alice Schwarzerové, ukázkami z filmů i archivními záběry, na nichž pochopitelně nesmí chybět ani hereččin slavný expartner Alain Delon. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nejde o biografii herečky, ale o její portrét a to veskrze subjektivní. Pohledem jedné novinářky, která dost často prezentuje samu sebe, a to i na úkor už nežijící, a tudíž bezbranné, hvězdy. Pokud jste fanouškové Romy Schneider, neváhejte, ale připravte se na jednostrannou, byť docela plastickou výpověď, která se nesoustředí jen na herečku a zpovídající novinářku, ale i na dobové zasazení rozhovoru. SHRNUTÍ: Hvězdy září osaměle. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Na povrchu tvrdá, uvnitř křehká, takovà byla krásná Romyna. Plná protichůdných emocí, spalující žár lásky, zoufalství nevyrovnaných emocí z dětství. Vše vždy dělala naplno, žila, milovala i trápila se. ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Dokument potvrzuje, co jsem si vždy o své oblíbené herečce myslel. Cítím ji víc francouzsky než německy. A ctím v ní i velkou demokratku. To je, myslím, ze všeho, co dělala a konala, zřejmé. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Pod napudrovaným, melancholickým princem oblohy... Dáma s filmovými perlami, která kroky vídeňského valčíku vyměnila za "tanečky" pařížského kankánu. Vznešená elegánka. Diva, pojem. Aristokratka herectví s charismatickým projevem, horoucně pronikající do situací, charakterových tepen i vlásečnic, spletitých hlubin, světel a stínů niter. Přemítá, vypráví. Věci života vibrují, se vyba/r/vují. Vzduch nabral kolínskou. Atmosféra na síle. Plné zuby má, sladkých "Sisinek," nasáklých cukrbliky. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Schneider poprvé a naposled vypráví o minulosti, za kterou se hluboce styděla. A zároveň přes čtyřicet let držená tajemství vyplouvají tímto dokumentem na povrch. Tyto asi poslední kamínky do mozaiky obrazu vnitřně nevyrovnané osobnosti pomáhají pochopit filmový i soukromý život herečky. Formou možná průměrné, ale fanoušek který chce vědět vše by dokument neměl přehlédnout. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama