Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kapitán kriminální policie Amálie Drápalová řeší případ znásilněné studentky na kolejích Vltava. Tyto koleje patří pod univerzitu, kde přednáší její bývalý profesor kriminologie, Profesor T. Amálie je na rozdíl od svých nadřízených přesvědčena o tom, že má toto znásilnění spojitost s jedním deset let starým případem. Rozhodne se Profesora T. kontaktovat a poprosit ho, aby jí s vyšetřováním pomohl. Ten nejprve odmítá, ale jeho profesní zvědavost je nakonec silnější. Na spolupráci kývne. Netuší, že se z ní stane pravidlo. Potvrdí Amáliino podezření, že se jedná o jednoho a téhož násilníka. Při vyšetřování se rozhodne přistoupit k neobvyklé metodě, při které studentku uvede do stavu, kdy je schopna znásilnění vidět ne jako jeho účastník, ale jako pozorovatel. Vybaví si dívka nějaké konkrétní znamení, které pomůže odhalit pachatele? Podaří se jim vypátrat násilníka dřív, než znovu udeří? (TV Nova)

(více)

Recenze (30)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějak nevím. Má to slušnou kameru a Řezníček hraje velmi dobře, dokonce i Schneiderová. Ale ta dvojka mladých poldů je na zabití, ti by podle mne u policie nevydrželi ani hodinu, navíc Sarah Haváčová neumí vyslovovat a doporučil bych jí kurzy rétoriky. Ten její ležérní styl na půl huby ochraptělým hlasem z diskošky fakt není cool. Pak je zde případ samotný, který je, prostě divný. A k objasnění pomůže obyčejná vyřazovačka, jak prosté. Navíc si tvůrci nějak nejsou schopni ujasnit, jestli pojímají seriál s nadhledem, o čemž by svědčila třeba Barešova postava a částečně Termerové, jako Tvoje tvář má známý hlas (profesor zpívá na střeše Waldu), nebo jako fakt seriozní případ (všechny ostatní dialogy a scény). Úplně blbé to není, ale takové neujasněné a podivné. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Můj přítel Monk" s kapkou charizmatu "Dr.House". Tak tomu zřejmě mělo být. Proc ne, nápad* to není špatný. Ale nepřipadalo mi, že by to úplně fungovalo. Vyloženě špatné to není, kamera povedená, herci také, ale v prvním díle si mne postava nezískala, příběh z kriminalistického úhlu také nebyl prakticky nijak komplikovaněji vyšetřován, tudíž to na obstojný tv průměr ještě nevidím a tři hvězdy nedám. *edit: Zrovna jsem našel, že je to prakticky jako přes kopírovák okopírovaný německo-belgický seriál Professor T., což mi nevadí, ten původní neznám. Jen malé zklamání, že to původní český nápad není a scenárista s tím tedy mnoho práce neměl. ()

Lukrecie odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutně jednostranný nevyzrálý scénář. (Nemluvě o faktu, že na té kopírce, se podíleli 3 scénáristé.....) Takovýto nelidský, cynický a bezcitný přístup k znásilnění v 21. století je alarmující a neomluvitelný. A hláška typu "vzal si, na co měl nárok" je neskutečně nehorázná, agresivní a scestná. Od cizí ženy muž nemá nárok absolutně na nic! Máš nárok akorát tak jít sedět!!!! Svoboda jedince končí tam, kde začíná svoboda druhého. (Místo aby se zabýval tím, proč ho ženy nechtějí.) Znásilnění se neomlouvá, znásilnění se trestá. Každopádně je vidět absence ženské scénáristky v tomto velmi citlivém tématu. Zastávat se pachatele místo oběti vede jen k další polarizaci společnosti (nebo že by to snad byl záměr?!?) a absolutnímu hulvátství, toleranci násilí a neúctě k ženám. To že to někomu neklape doma s manželkou neznamená, že má oprávnění znásilňovat jiné ženy. Každý vztah nám dává určitou lekci, kde na sobě máme zapracovat a ne se vybíjet na okolí! Co to je za absurditu obviňovat ženu z citového vydírání, když brečí při výpovědi? To je zcela přirozené, když zažila takové trauma. A že jste se nezabývali traumaty oběti? Ta má psychickou, fyzickou a lidskou újmu, sníženou sebehodnotu, posttraumatický stresový syndrom a zničené další vztahy a sexuální život, strach z mužů a možná se třeba dá raději na holky.... Jako kdybyste si neuvědomovali, že každá akce má svou reakci. Cokoli muži udělají ženám, bude mít své následky a naopak. Stačilo, dalšímu dílu extrémního šovinismu a arogance již šanci nedám! S takovýmto arogantním, chladným a bezcitným hlavním hrdinou nedělní večery trávit nehodlám. Navíc ústřední kriminalistická dvojka je dost slabá a těžko uvěřitelná.... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak zde máme dalšího "mentalistu", tentokrát ale řádně podivínského. Snad nebýt poruchy osobnosti pana té, jevil by se mi seriál trochu snesitelnější. Dnes jednoduchý případ, seznámení s postavami. Uvidíme, jak dál, ale seriál má u mě šanci. ()

bourec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice sem byl a pořád jsem skeptickej k tomuhle kousku,ale po divnym ůvodu,a zvykání si na podivína T,nakonec dám ještě šanci.Jen nechápu,proč tady někdo kritizuje kopírování něčeho , co už bylo natočeno,když se to děje pořád a denně.A pro mě ,jako odpůrce sriálový tvorby se radši,když už,podívám na českou verzi,než na tu hromadu zahraničních serií,protože pak bych nedělal nic jinýho40%. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Proč musí mít každý nový český kriminální seriál stejné šablonovité výblitky poslední doby? Všude musí být nějaká policajtka (ve většině případech působí jako pěst na oko) a všichni jsou otravně protivní, vážní, na facku. Bez nějaké lehkosti nebo nadsázky, smrtelně vážné, místo pobavení akorát zprasí náladu. Zlatý Pitaval. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dáma a Král dostává nakládačku od tohohle asociála Pana Té a to jak nápadem a herecky, tak zpracováním a charakterem vedlejších postav! Jen tak dále a další pokračování vítáno. Že by železná Nova dokázala něco takového?? ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední vysokoškolský profesor v podání skvělého Řezníčka byl pan Bukowský, tady neoriginální protivný leč geniální prof. T je jen další v řadě dle nějaké licence křížený Monk vs Dr. Houser. První díl, kde se řeší znásilnění studentek se celkem na zabití večera dal, ale jestli to utáhne celý seriál nevím. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

40% - Ačkoliv původní předlohy neznaje, tak nějak jsem dopředu tušil, že půjde o seriál podle zahraniční licence. A jak jsem se dozvěděl, měl jsem pravdu. Podle upoutávek jsem byl docela zvědavý, bohužel výsledek je po prvním díle spíš slabší. Sám T. se svou fóbií z bacilů a strnulou strojovou deklamací působí jako neživotná karikatura. To je ale tvůrčí záměr, byť značně přitažený za vlasy. Horší už to bylo s případem. Bez vraždy, s předčasně odhalenou vizáží pachatele a i to "logické" uvažování vyšetřovatelů včetně samotného T. bolo voľaké čudné. No tak hlavně že tam máme taky ty osobní vztahy, bez nich by to nešlo. Uvidíme, jak budou vypadat další díly. ()

Ozzy2 odpad!

všechny recenze uživatele

Ve chvíli, kdy seriál začal a viděli jsme letecké záběry na město bylo jasné, že to bude další, snadno zaměnitelná kravina s dalšími nováckými "krimiseriály".Řezníček nesympatickej, arogantní profesůrek..ztáta času.Už ta první věta...kapitán Amálie Drápalová.....tak blbý jméno by byl schopen vymyslet snad jen Páral.Na kapitána nějaká mladá, ne? ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zahlédla jsem to v Tv vlastně náhodou a odhadovala, zda je to Anděl, Specialisté, Polda, nebo cokoliv, co je pořád na stejný brdo, točený pořád stejně jak přes kopírák. No... uznávám, že Anděl je možná trochu někde jinde. Myslela jsem, že Pavel Řezníček alias profesor T. bude vrahova oběť a ejhle, ona je to hlavní postava. A já vám nevím, rozhodně mě zaujal, a proto jsem to nepřepla. I když i tu jeho postavu jsme někde už viděli milionkrát (Monk, House, Cooper...) a nejsem si jistá, zda mají tvůrci už úplnou představu o tom, jaká by vlastně měla být a co bude fungovat. První případ byl vágní, ničím nijak zvlášť originální. Amálie v podání Sarah Haváčové na mě působila jako ztracená, zatvrzelá holka, kterou profesor naprosto převálcoval. Nu... třeba se mi podaří ještě narazit na další díly, ale zatím to nevypadá na nic, co by stálo za to vyhledávat si to v programu. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Ten, koho z dálky obdivujeme, nás zblízka často zklame..." Ano, i mne tenhle seriál zklamal. Snaha o relativně originální podání je velice toporná. Dalším dílům už šanci nedám. ()

Domca94 

všechny recenze uživatele

První díl byl skvělý. Postavy jsou poměrně sympatické, ale samozřejmě divák o nich chce vědět víc, takže doufám, že toho se v dalších dílech dočkáme. Potlesk za tu scénu na střeše a pohledy na Prahu. Osobně mi přijde, že role profesora Taubera je pro Pavla Řezníčka dokonalá. Hudební podkres už jen doplnil skvělý první díl. Nemůžu se dočkat příští neděle. ()

sorrow 

všechny recenze uživatele

Co mně jen tento seriál připomíná, že by Dámu a Krále? Opět je zde žena, která vyšetřuje zločiny, nyní to není advokátka, ale policistka, opět bude pomáhat s vyšetřováním velmi nadaný muž, jasnovidec, telepat, génius a hypnotizér v jedné podobě (genderová vyváženost je splněna, uff), který má navíc velice sarkastický humor a nevšední jednání, opět se jedná o sérii osmi epizod. Navíc lze samozřejmě shledat podobnost se všemi Mentalisty, Monky apod. Ale k první epizodě, znásilnění vyšetřuje policistka Amálie Drápalová, které ještě teče mléko po bradě. S pátráním si neví rady, a tak se začne plazit s prosíkem před profesorem T., aby sestoupil z katedry a vyřešil případ za ní. Pokud byly propojeny dvě skutečnosti, tedy za 1) jedná se o stejného pachatele, který znásilňoval už před 8 lety a za 2) pachatel byl spojen s kolejí VŠ, protože má přístup do budovy), bylo vyřešení případu vskutku jednoduché. Kolega Amálie je líný prověřovat všech 600 mužů ze školy, to dá moc práce. No, jelikož zde máme první podmínku, okamžitě bych vyloučil 90 - 95 % lidí z koleje, tedy všechny studenty, neboť ti asi těžko před 8 lety někoho mohli znásilnit, když jim bylo 12 či 13 let, dále z těch zbylých 5 - 10 % (učitelé, vrátní, bezpečnostní služba, kuchaři, uklízeči, další pomocný personál) bych vybral všechny se záznamem a odhalit pachatele by už byla sranda. No pro Amálii ale určitě ne. Další díly se zřejmě ponesou v tomto duchu, nový případ, předat profesorovi T., vyřešení případu, prostě takový Král, už je to celkem otřepaná limonáda… ()

Reklama

Reklama