Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při rozlučce na univerzitě je otráven vedoucí knihovny. Jelikož to byl samotář, který neměl žádné nepřátele, nedává zprvu vyšetřování jakýkoli smysl. Později ale policisté za asistence Profesora T. zjišťují, že knihovník nebyl tím, kdo měl jed pozřít. V jiném případu je v odlehlém přístavu u Prahy zavražděn otec rodiny, která momentálně řeší léčbu své těžce nemocné dcery. Mohou mít tyto dva případy nějakou spojitost? Amálie a Profesor se domnívají, že ano. Netuší ovšem, k jak překvapivému rozuzlení je vyšetřování přivede. (TV Nova)

(více)

Recenze (13)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tři a půl hvězdy. Geniální postižený profesor Tauber vytrvale odmítal pomoci policii, neboť byl vždy o krok napřed, včetně odhalení pachatele. Vlastně v dnešním díle nebyl potřeba. Případ byl vcelku jednoduchý, ale slušně natočený. Dítě na nemocničním lůžku mě vždy chytne za srdce, navíc ve světle úvah o vražedných motivech. Unikátní byla v tomto díle střelba mimo terč. Jsem já vrah? ()

Octavian odpad!

všechny recenze uživatele

Nesympatické postavy a neautentický příběh, který se nehodí do českého prostředí. K tomu si herečka Haváčová příšerně šlape na jazyk a často jí není rozumět. A to máme tolik jiných šikovných hereček. Až se vkrádá otázka, jak se k roli asi dostala. Seriál jako takový je jen česká verze lepší zahraničí předlohy. Škoda, že se tvůrci raději nevěnují původní, originální tvorbě. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady je vidět, jak kopírka amerických seriálů nemůže doslova převzatá fungovat (a dost dobře nechápu, že každý díl má ještě nějaké další tři čtyři české rádoby scenáristy, když to stačilo jen přeložit). Tento díl je taková Erin Brokovich, což funguje v USA, ale ne v Čechách. Proboha, kolik tady asi máme zrušených chemiček, na jejichž pozemku by se stavěly baráky? S takovou nečeskou zápletkou můžete leda k brdičkům. Navíc opět seriál lavíruje mezi pokusy o vtip (Termerová jako uvaděčka a prodejce lístků k profesorovi do pracovny - jediný slušný fór dílu) a naprostým emocionálním dojením holčičkou s rakovinou. A Řezníček začíná svou postavu hrát trochu jako robota, ale občas projeví nějaké emoce, a tento rozpor také nefunguje. ()

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Bože, to je ještě větší sračka, než Specialisté. Jsem naprosto beze slov. Ani nedokážu říct, co je horší. Úplně mě vnitřně bolelo na to koukat, a to ještě víc, než na již zmíněnou konkurenci. Já vůbec nechápu, kdo to může pořád platit, tyhle debilní seriály. Bohužel, zázrak se nekoná a tenhle seriál je další ztráta času a duševního zdraví. Problém toho, že postava vyšetřovatele má být geniální je ten, že na to potřebujete i geniálního autora, který není duševní troska a tu geniálnost mu vtiskne. To mezi českými scénáristy není zjevně nikdo. Obzvlášť proto, že to nejsou scenáristi, ale vybrakovaný tupý nuly. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Sympaticky výstřední a chvílemi zábavná ústřední postava a neokoukaní herci. Kriminálka je ale průměrná. ()

Zajímavosti (2)

  • Píseň v samém závěru je „Everybody's Got to Learn Sometime“ z roku 1980, kterou napsal James Warren (*1951) a poprvé ji nahrála britská popová skupina Korgis s Warrenem jako hlavním zpěvákem. Následně byla pokryta řadou dalších umělců. (sator)
  • Pachatel se přiznal a policista (Aleš Petráš) vzápětí vznesl pochybnost o vině. Jeho nadřízený (Luboš Veselý) mu dal za pravdu slovy: „Tohle nám žádný soudce nevezme, pokračujte v pátrání.“ Správně by ale následoval vyšetřovací pokus pomocí rekonstrukce činu. (sator)

Reklama

Reklama