Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Školní inspektorka je zabita ve svém domě. Nejdříve to vypadá, že jde o náhodnou loupež, ale Profesor díky několika indiciím odmítá uvěřit tak banálnímu vysvětlení. Zaměří se proto na školu, na kterou měla inspektorka podat negativní hlášení, a postupně začne rozkrývat podhoubí mezilidských a profesních vztahů. Když zjistí, že jeden z učitelů měl vztah s jednou ze studentek, podezření padá na ředitele, který měl zájem na tom, aby byla tato aféra utajena. Ovšem ukáže se, že ne vždy musí mít zločin jen jednoho pachatele. (TV Nova)

(více)

Recenze (4)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mno, ty Sudety jsem také nějak nepobral. Je to tady jak pěst na oko, přičemž se vůbec nemluví o příčině, jen o následku. Nikde ani slovo o tom, co dělali sudetští Němci a pak okupující Němci během těch 6 - 9 let a jaké násilí oni páchali na Češích a kolik oni zabili dětí (emotivní doják tohoto dílu). Jinak mne překvapilo, že učitel z vysoké má problém jít na střední školu a bojí se třeba té kliky u vstupních dveří - to jako na vysoké nemají dveře s klikou? A nějak nemyslím, že by na českých školách byl problém s profesory, kteří se zapletou s žačkou - naopak je na takovém vztahu postaven film 30 panen a Pythagoras, a ostatně i u nás na gymplu profesora po takové aférce (a následné svatbě) nevyhodili, ale nechali ho dál učit. Jinak celý námět je jen dávno viděným a zpracovaným tématem, přičemž Hitchcock v Cizincích ve vlaku to zpracoval daleko nejlíp. Ale jsem rád, že jsem opět po čase viděl hrát Reginu Rázlovou. A nějak mám pocit, jak Pauhofová stárne, že vypadá jako maska... ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řezníček mě prostě asi nějak fascinuje, i když nevím přesně proč. Asi, že jak ho znám z jiných rolí (přiznávám, není jich moc), tak je tohle pro mě skvělá přeměna. Co se ale týče případu a prostředí seriálu.... furt trvám na tom, že to není vůbec originální. Člověk má zkrátka pocit, že tohle už někdě stokrát viděl. Pořád průměr. ()

Reklama

Reklama