Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na začátku je vražda manželů, které vrah zanechá spoutané s bílými divadelními maskami na obličejích. Profesor je hospitalizován s akutním zánětem slepého střeva, a tak případ řeší z nemocnice. Zjišťujeme, že totožná vražda se odehrála před 15 lety, ale Flanderková, která tehdy vyšetřování velela, vraha dopadla a uvěznila nedlouho poté. Jde tedy o imitátora, nebo byl tehdy odsouzen nevinný? (TV Nova)

(více)

Recenze (7)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice nám tvůrci od začátku až příliš okatě naznačují, kdo vraždil, resp. je ze žijících nejvíc zodpovědný, ale stejně musíme čekat na motiv - chvílemi to vypadalo, že na něj snad ani nedojde a že díl skončí někde ve třech čtvrtinách, protože důležitější bylo, jestli polda policajtce zachrání prdel tím, že sežene důkaz. Špalková žel nemá charisma rozesmáté Pauhofové, a celá ta věc s nemocnicí ... neříkejte mi, že v lékařských záznamech se o profesorově jinakosti nic nepíše, doktor sestru neinstruuje, a ona musí čekat na radu sekretářky z fakulty? Nehledě na to, že ta scéna setkání těchto dvou žen tady hodně chybí. Nevím proč, ale přišel mi tenhle díl delší než všechny předchozí (ono s těmi reklamami těžko soudit), možná se jen vlekl. Scéna s tatínkem dává tušit, že ze seriálu zmizí další postava. Podpříběhové linie, až na ty sebevraždy viděné očima dětí, o nichž se hodně mluvilo i v díle předchozím, se tady jinak zcela zastavily. Popravdě, asi se mi víc líbily první díly seriálu, kde prostě Řezníček hraje mimoně a užívá si to, než teď, kdy to mimoňství začali narušovat, aniž by byla postava pevně vyprofilována (i u Monka čekali delší dobu, než jeho jinakost začali podrobovat různým testům proti dosavadním pravidlům). Závěrečná emotivní zpověď dívky, tam nechápu, proč je vedena záběry na ni, jak mlčí, když povídá - že by to herecky nedala? --- EDIT: Teď si čtu komentář GoodStenly, a vidím to stejně - z profesora je už jen "plyšový medvídek". ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Největší plus: v odhadu pachatele jsem byl jako obvykle hodně blízko, ale tentokrát takto překombinovanou zápletku, motiv, jsem teda nečekal. Vyšetřovatelé jsou v tomto seriálu podáváni jako docela slušní amatéři, když ignorují dosti zásadní poznatky koronera. Asi si najdu onen původní seriál... "Professor T.", který byl předlohou "české verze". ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Je to opravdu hrozné. Nikdo si neumí představit jak té dívce muselo být. Ohromně dojemný konec dílu, obrečela jsem to. Tuto dívku zde hraje Denisa Barešová, jen tak odhadem tipuji, že by to mohla být jedna z jejích první rolí. ()

meda2016 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E07 Konečně jsem viděl jeden díl celý. Ne že bych předchozí opustil pro nechuť ale z časových důvodů. Provedení emocí postav mne dost v tomto dílu zklamalo, intonace, timing, dopad dialogů na situaci - nedobré. Víc ani nemám touhu sdělovat. Zas jeden odbytý počin. ()

Nefra 

všechny recenze uživatele

Za mě velmi dobrý díl, řekla bych zatím nejlepší. Rozuzlení mne vůbec nenapadlo. Seriál mě baví, Řezníček to zahrál skvěle. Škoda, že má seriál jen 8 dílů. ()

GoodStenly 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V první epizodě byl profesor T na jednu mezi zuby (jako seriál House), klasický introvert s prvky despoty. Ok, tak byl tento seriál prezentován. Jenže v tomto díle je bohužel už z profesora "plyšový medvídek" - příjemný a nehádající se, takže jen další tuctový krimi seriál... ()

Reklama

Reklama