Reklama

Reklama

Profesor T.

(seriál)
  • angličtina Professor T. (festivalový název)
Trailer
Česko, 2018, 7 h 6 min (Minutáž: 49–57 min)

Hrají:

Pavel Řezníček, Sarah Haváčová, Aleš Petráš, Jitka Schneiderová, Luboš Veselý, Lenka Termerová, Igor Bareš, Jan Vondráček, Jaromír Nosek, Ondřej Veselý (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Pavel Řezníček jako výstřední profesor kriminologie Tauber, který pomáhá pražské kriminálce s objasňováním těch nejzapeklitějších zločinů. S potrhlým a sebestředným profesorem není lehké vyjít, ale díky nevšednímu a originálnímu pohledu na věc je v řešení případů mimořádně úspěšný... Nový kriminální seriál představí divákům uznávaného profesora kriminologie Jáchyma Taubera. Život podivínského samorosta se svérázným smyslem pro humor se však radikálně změní, když jej navštíví jeho bývalá studentka, dnes nadporučice kriminální policie Amálie Drápalová. Ta ho požádá o pomoc při řešení složitého a citlivého případu. Ani jeden z nich netuší, že se jejich zprvu nahodilá spolupráce stane pravidlem, jenž rámuje tento atraktivní detektivní seriál. Každá epizoda sleduje nový případ, který musí Amálie a její kolegové vyřešit za pomoci geniálního, avšak asociálního profesora. Když se ale postupně dozvídáme, že Amáliina šéfová je bývalou profesorovou přítelkyní, že její kolega je do Amálie bezmezně zamilován a že vedoucí útvaru má problémy s alkoholem, je jasné, že osobní linky a vývoj těchto postav budou nedílnou součástí tohoto zbrusu nového seriálu. (TV Nova)

(více)

Recenze (14)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Celkem nevadí, že je seriál převzatý, ale podle těch anglicky psaných statusů, kterými Matěj Chlupáček seriál na Fejsu propagoval, jsem tedy čekal větší bombu. Je potěšující jednou za deset let vidět na n@vě vizuál, který nepřipomíná minulé století, a Pavla Řezníčka, jednoho z nejprovařenějších figur českých seriálových sraček, hrát jinak, než jak jsme zvyklí. Ostatní věci jsou ale klišé na klišé - geniální persona, co pomáhá méně chytrým, která má chápajícího kámoše a výstřední matku, dva mladí, naivní, sympatičtí policajti, mezi nimiž to jiskří, jejich šéf, chápající doyen, všichni se soukromými problémy (kdo by je neměl, že), řešící neobvyklé případy, na které si nejsem jist, jestli jde v ČR narazit. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tv detektivka s hrdinou vysokoškolským profesorem podivínem ( fóbie z mikrobů) s geniální dedukcí, kterých už bylo mraky , ale ikdyž to je převzaté z belgické licence, tak mi ten Řezníček celkem sedl. Občas to bylo zábavné a vyřešení případů se mi zdálo logičtější než Dáma a Král a obsahovalo to méně grotesky než Specialisté. ()

Kámen 

všechny recenze uživatele

Není to úplná hitparáda, ale Řezníček tam pasuje jak prdel na hrnec. Chtěl jsem dát tři, ale musím dát o jednu víc a nezkazila mně to ani kovaná soudružka, koktavá Jiřinka. Přiznám se, že toho herce moc neznám, ale zahrál to precizně. Celkový dojem trochu kazí občasná hluchá místa. Dalo se z toho asi vytěžit víc, ale rozhodně to neberu jako ztrátu času, já si to užil. ()

Ezis

všechny recenze uživatele

Seriál je původně belgický a běžel v belgické televizi. Nova ho převedla do českého prostředí. Originál je hodně dobrý. V českém prostředí to funguje o trochu hůře. ()

catt 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem se divil kontrastu hereckých výkonů a scénáře. Než jsem zjistil, že scénář je adaptovaný. Což je ovšem poznat, protože adaptace není dostatečná. Postava profesora, který žije sám ve velkém domě (a v jedné z epizod si stěžuje, že placenou společnici si může dovolit jenom občas), ve škole má obrovskou dobře zařízenou kancelář a sekretářku, příliš do českého prostředí nezapadá. O to horší jsou herecké výkony odpovídající zájezdovému divadlu. Potavy nemají žádný vývoj, potácejí se mezi krajními polohami a když je třeba, aby se chovali trochu divně, tak se chovají extrémně divně jako ve starých filmech. O něco lépe fungovalo sledování jedním okem, kdy dialogy celkem fungovaly a občaným kouknutím na scénu jsem zjistil, co se tam děje. Jako určité guilty pleasure to nebylo špatné, ale trávit u toho čas ve chvíli, kdy je to obalené reklamou, rval bych si vlasy hrůzou. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Dal jsem dva díly a dál nemohu ... Hloupoučké, mizerně odehrané a podivně poskládané. Má to sice být adaptace zahraniční předlohy, ale i tak se nemohu zbavit dojmu, že autoři se snažili smíchat Big Bamg Theory, Most a Mentalistu ... výsledek je ale vzhledem ke vzorům dost chabý. ()

Ivoman 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem, že Řezníček to dá, ale utáhl celý seriál. Bavil jsem se. Jediné mínus je chování kapitánky Policie ČR, takhle jestli to tam fakt vypadá, tak se nedivím, že to vypadá, jak to vypadá s celou Policií ČR. ()

papilon395 

všechny recenze uživatele

Dočkali jsme se reprízy a já zvedám hodnocení. Charismatický Pavel Řezníček i debutující Sarah Haváčová s podmanivým hlasem dodávají seriálu přesně tu jedinečnost a tajemné kouzlo, které k detektivkám patří. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Byl jsem hodně na pochybách, zda dát dvě nebo tři hvězdy. Každopádně je opravdu zajímavé, jací režiséři a scénáristé se na seriál dali dohromady. Tomáš Mašín dělal vynikajícího Ochránce. Michal Blaško zase Podezření. Od Petra Jarchovského jsem viděl drtivou většinu, Evita Naušová zase makala na Ordinaci v růžové zahradě a vedle toho také psala aktuálního Chlapa a Modrý kód. To jsou tak rozdílné projekty. Profesor T. je ale přeci jen lehce výjimečný. Profesor je v podstatě génius, to je momentálně oblíbené téma světových seriálů. Génius, který řeší případy. Ovšem v tomto seriálu to vypadá, jako by policisté bez profesora byli úplně ztracení. Nebýt jeho, snad by ani nevyšetřili případ. Jednotlivé případy jsou sice zajímavé, ale při pouze osmi epizodách jim trochu ubližuje, že se většina týká univerzity a pak jednoho z vyšetřovatelů a i profesora samotného. Celkově by asi Profesor T. nebyl špatný, ale svým provedením jde spíše o průměrný projekt, zvláště když si srovnáme seriály z jiných produkcí s podobnou tématikou. Nicméně Pavel Řezníček hrál výborně a pro něj se jedná o velmi neobvyklou roli. Jinak ale i jednotlivé postavy zapadnou. Mladí policisté spolu spí a nespí, jeden z vyšetřovatelů má soukromé problémy, to je také obligátní u seriálů, a profesor se zná z minulosti se šéfovou. Ani jedna z věcí ale není dohrána, takže si můžeme jen domýšlet, protože do osmé epizody se nic podstatného z minulosti nedozvíme. ()

Colomba666 

všechny recenze uživatele

Rádoby zábavná kombinace Sherlocka a Monka. Česká tvorba by se měla jít už zahrabat, jelikož jediné téma, které je v jejím podání jakž takž ucházející, je z válečného - poválečného období.  Ostatní hokusy pokusy, které jsou vesměs převzaté ze zahraničí, nestojí za zlámanou grešli. Dobré žijící české herce bychom spočítali na prstech jedné ruky, to je, myslím si, že samo o sobě vypovídající. ()

orangee 

všechny recenze uživatele

Průměrný koukatelný detektivní seriál, kde naprosto exceluje p. Řezníček, kterému hlavní role sedí jako ušitá. Vzhledem k jeho výkonu přidávám hvězdičku navíc. ()

Reklama

Reklama